Differin gel 0,1%

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Moze doci do pogorsanja,ali efekat se vidi u toku terapije,a ne tek po prestanku.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

Shomy napisao:Moze doci do pogorsanja,ali efekat se vidi u toku terapije,a ne tek po prestanku.
a koliko je dugorocno dejstvo? jel se akne vracaju po prestanku terapije?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Koliko znam neko vreme ne,mada nisam bas siguran da differin ili adapelen sami mogu da potpuno ociste lice,ali ako se to desi sigurno da odredjenom negom treba nastaviti odrzavanje.
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

pozdrav svima,

nabavio sam differin gel 0,1%, i sad, znam da se stavlja na oprano i osusheno lice , da se nanosi u tankom sloju i da se ostavlja na licu preko noci...

e sad, zanima me:

1) da li se stavlja na celo lice ili samo na delove lica sa aknama, ili samo na takozvanu "t zonu"?

2) da li postoji neki nacin da se spreci prvobitno pogorsanje usled koriscenja differin gela?

3) da li smem da vrsim uvece blagi piling jednom nedeljno pre stavljanja differin gela?

pozz :lol:
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Nanosi se na celo lice,ne postoji nacin da se izbegne pogorsanje,ali se ono ne mora obavezno i javiti,a piling radi ujutru.
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

ok, hvala shomy...

videcemo shta ce biti.... chitam na acne.org komentare ljudi sa differinom i kukaju kako je nekima od njih potpuno upropastio lice... nadam se da nisam te srece ;)

nego, citam komentare nekih od njih i spominju da uzimanje antibiotika (dovicina) prve nedelje sa gelom sprecava prvobitno pogorsanje...

ne znam da li i ja da uklucim neki antibiotik...?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Koliko se secam lekari su na ovom forumu pisali da retinoidi i antibiotici ne idu zajedno.Jedino da se sacekas odgovor od Vojislave.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Ne ide zajedno uzimanje Roaccutane i doksiciklina. Lokalni antibiotici i retinoidi mogu zajedno, kao i doksiciklin i lokalni retinoidi.
dejananaconda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 4:05 pm

pozz

Post od dejananaconda »

evo ja sam vec dva meseca na terapiji kod dermatologa,i za sad je dobro sve.koristim differin gel 0,1 % i iskreno malo mi je lice bilo upaljeno u pocetku (ali samo malo,nista strasno) ,koza se susi malo vise nego inace,al zaista nije snista ozbiljno.takodje mi je uz njega prepisao i dovicin (jednu tabletu dnevno).znaci,idu zajedno antibiotici i differin.
evo,pre pet minuta sam dosao sa kontrole (na svaka dva meseca se ide na kontrolu) i stanje se poboljsava,kaze mi dermatolog.terapija je ostala skroz ista i za naredna dva meseca,s tim da mi je sad umesto dovicina prepisao neki roximisan antibiotik.videcemo....
inace,pored ovoga,u terapiji koristim i :seba med sapun,dercom clear ,clinamyiun lotion,oligogal Se (vitamini),zalfiju i to je to.probajte i vi.
pozz
tamaramalizvrk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 06, 2011 3:51 pm

Re: Differin gel 0,1%

Post od tamaramalizvrk »

da li mi neko moze reci gde se u beogradu moze naci diferin gel?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U bgd tesko!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
niksonpop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 5:40 pm

Post od niksonpop »

Da li adapalen uklanja oziljke ili se za to koristi jos neki preparat...znam da deluje na fleke koje ostaju od akni i cireva,
:D :D :D
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Zavisi o kakvim se oziljcima radi.U svakom slucaju efekat adaplenea na oziljke je pratkicno beznacajan.
Nije mnogo bolja situacija ni sa drugim kremama dostupnim na trazistu.
Opet postoje procedure koje se rade za oziljke a koje su efikasne,a dostupnije su nego ranije.
Napisi kakve oziljke imas,da bi dobila nesto konkretniju preporuku:).
niksonpop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 5:40 pm

Post od niksonpop »

Moji oziljci su od cireva koje sam imao na butinama i zadnjici, bio sam kod Dr.Sera, on mi je davao neke kreme medju njima i adapalen i uspesno sam izlecen medjutim nisam nastavio terapiju pa cu ici ponovo al ne mogu da se seteim za koju kremu mi je rekao da pomaze da ne ostaju rupice i oziljci po kozi, inace imam i vecih i manjih oziljaka
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Adapelen moze pomoci da u prevenciji oziljaka,medjutim na vec forimarane oziljke dejstvo je minimalno.
Ja kao resenje vidim dobre TCA pilinge i ako mozes sebi da priustis hijaluron filere.
Od krema za kucnu upotrebi ne ocekuj puno.
Ako zelis preporuku lekara koji dobro radi ove procedure,javi se.
Mada s obzirom da oziljci nisu na vidljivom mestu,ne moras puno da brines.
Odgovori