benzaknen gel 5% ili 10% - spas za lice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
18!!!!!!Sta mislish???????????Elektroforeza je kada akpulu leka stavi na vati pa na neki stapic koji je povezan sa strujom!!!Ali moj problem je u tome sto te gnojanice izadju(obicno po 3-4)i ja ih onda mazem,cistim.....i one se povuku,ali ostaje crvenilo na tim mestima!!!!!!Evo sad sam cistio lice sa dr.Mi...I osecam kao da mi je lice "prodisalo"!!!Utice li uopste ishrana na akne i crvenilo?Sta treba ubaciti,a sta izbaciti?????????Koliko ti imash godina,a koliko vec vodis borbu sa licem???
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 7:29 pm
Pre se mislilo da cokolada bas utice na bubuljice,a sada kazu da je to zabluda (kazu lekari).Ja mislim da kompletna ishrana utice,ali ne u velikoj meri.Ako cemo tako gledati,onda se moze reci da utice i stres i nervoza i sl.Ishranu mozes poboljsati uvodjenjem vece kolicine vode,salata,voca,izbegavanjem vecih kolicina masne i "nekvalitetne" hrane,grickalica,fast-food-a...
Elektroforezom ti putem struje ubacuju pod kozu lek,tako je brzi i bolji njegov prodor do "zarista".Crvenilo posle bubuljice je normalno i svakom se javlja jer je to normalna pojava na mestu gde je bila upala.Meni su neretko ostajali intenzivniji oziljci tamo gde nisam cedila bubuljice,nego tamo gde jesam (mislim na pigmentaciju, a ne na dubinu oziljka),a svi kazu kako bubuljice ne treba dirati .Ali dobro,slazem se ja sa tim,nekad kad bolje razmislim,cini mi se da bas tamo gde hoces da ih ocistis stalno izlaze,a kad ih ne fermas nimalo,odustanu i pocnu da se povlace...
Ja vise ne znam sta ti sve koristis,ali moj savet ti je da se fokusiras na jedno,i to na preparate dr. Milojevica,ako kazes da ti je koza "prodisala"(nemam pojma kakvi su ti preparati,ali ako ti najvise prijaju onda to).
Takodje ti savetujem da ni slucajno vise puta dnevno ne cistis i ne mackas lice kojecim,vec samo 2 puta dnevno,a preko dana ako ti je masno lice umivaj se mlakom vodom ili ga smiruj ohladjenim cajem od zalfije koji je poznat po svom antibakterijskom,isusivajucem i smirujucem delovanju.Takodje mozes preko dana da ga cistis 3%-tnom bornom kiselinom koja je vrlo blagi "cistac".
Znam da ti je jako tesko i da si ocajan zbog svog problema ali rezultati ce dolaziti jako sporo,ne moze nista odjednom.
Javljaj sta se desava.
Elektroforezom ti putem struje ubacuju pod kozu lek,tako je brzi i bolji njegov prodor do "zarista".Crvenilo posle bubuljice je normalno i svakom se javlja jer je to normalna pojava na mestu gde je bila upala.Meni su neretko ostajali intenzivniji oziljci tamo gde nisam cedila bubuljice,nego tamo gde jesam (mislim na pigmentaciju, a ne na dubinu oziljka),a svi kazu kako bubuljice ne treba dirati .Ali dobro,slazem se ja sa tim,nekad kad bolje razmislim,cini mi se da bas tamo gde hoces da ih ocistis stalno izlaze,a kad ih ne fermas nimalo,odustanu i pocnu da se povlace...
Ja vise ne znam sta ti sve koristis,ali moj savet ti je da se fokusiras na jedno,i to na preparate dr. Milojevica,ako kazes da ti je koza "prodisala"(nemam pojma kakvi su ti preparati,ali ako ti najvise prijaju onda to).
Takodje ti savetujem da ni slucajno vise puta dnevno ne cistis i ne mackas lice kojecim,vec samo 2 puta dnevno,a preko dana ako ti je masno lice umivaj se mlakom vodom ili ga smiruj ohladjenim cajem od zalfije koji je poznat po svom antibakterijskom,isusivajucem i smirujucem delovanju.Takodje mozes preko dana da ga cistis 3%-tnom bornom kiselinom koja je vrlo blagi "cistac".
Znam da ti je jako tesko i da si ocajan zbog svog problema ali rezultati ce dolaziti jako sporo,ne moze nista odjednom.
Javljaj sta se desava.
-
- Novi član
Mnooogo!! Upravo radis ono sto sam ti pre napisala-uklanjas i unistavas prirodnu odbrambenu barijeru tvoje koze,tj. one "pozitivne" bakterijice koje nas brane od onih "negativnih".Upravo zbog toga se za kozu ne preporucuju obicni sapuni jer oni upravo to rade,a takodje jedan primer ti je i to da se npr. samponi prave tako da ne uklanjaju bas svu masnocu sa koze glave,jer uvek mora ostati ono malo sto je pozeljno da bi je zastitilo(to se naravno ne vidi golim okom).Zato su samponi protiv peruti najblazi jer je koza glave "unistena"-peruta se.
-
- Novi član
Lice peri i mazi 2x dnevno, ujutru posle budjenja ili dorucka i uvece pred spavanje pola sata ili par sati, ne vishe. Mozesh da se umijesh ako bash morash pred grad recimo, ali bez ikakvih drangulija koje si dobio sad u setu dr. Milojevica. Probaj sad samo te preparate, bez eucerina, valjda si dobio uputstvo uz taj Milojev set
-
- Novi član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Hvala ti!!!Ali meni je stvarno lice sada u boljem stanju nego pre 5 dana!Glavno mi je da mine izlaze one bolne bele bubuljice,a one koje sam imao na predelu brade su zasusile,a ne celu imam samo jedan mali crveni trag!Mislim da Eucerinov sapun najbolji,dubinski cisti kozu,inace sada umivam lice ujutru,zatim nanosim losion,pa onda oko 16h opet cistim losionom i pred spavanje oko 12-01h i to je to!!!Pijem i Zn,koji je dobar za kozu!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm
@andjela
Kakva su ti iskustva sa Airolom?
Ja ga koristim tek dva dana (zbog bubuljica) i nisam siguran da li to pravilno cinim. Airol mi najvise lici na pjenu, tako da ako ga tanko nanesem - imam utisak da nista nisam ni stavio, a ako nanesem deblje - onda se vidi na licu kad se osusi. Ako ne idem napolje, stavim ga i preko dana, pa odatle konstatacija da se "vidi" na licu.
Jel' ima neko da je probao taj Benzaken gel i da nije zadovoljan? Vidim da ga svi hvale, a imam neku rodbinu po Njemackoj, pa bih narucio...
Pozdrav
Kakva su ti iskustva sa Airolom?
Ja ga koristim tek dva dana (zbog bubuljica) i nisam siguran da li to pravilno cinim. Airol mi najvise lici na pjenu, tako da ako ga tanko nanesem - imam utisak da nista nisam ni stavio, a ako nanesem deblje - onda se vidi na licu kad se osusi. Ako ne idem napolje, stavim ga i preko dana, pa odatle konstatacija da se "vidi" na licu.
Jel' ima neko da je probao taj Benzaken gel i da nije zadovoljan? Vidim da ga svi hvale, a imam neku rodbinu po Njemackoj, pa bih narucio...
Pozdrav