Cao Sasa,
bas mi je drago da se neko konacno nasao da procaska o ovoj temi
Ovako,prvo ,ja se nalazim u Kanadi ALI nemoj da mislis da mi je to sad ne znam kakva prednost,obzirom da jos uvek nemam resen status ovde,pa se bavim i tom papirologijom,a to je uzasno iscrljujuce!
Mislim da si malo preterao time da je to neizvodljivo,mada i meni je ranije izgledalo talo,pa ti je oprosteno

Povezala sam se ovde sa devojkom koja je upravo zavsila i Step2,pa vec aplicira za posao u Americi(oko 1.5 god joj je trebalo da zavrsi sa prva dva stepa-sa tim sto je vodila i normalan zivo,nije se ubijala od ucenja) Poznajem i dva momka iz Bg,jedan je takodje zavrsio Step 2,a ovaj drugi pocinje....tako da mogu ti reci ,da obzirom kakvo je stanje u Srbiji,sto se tice nase profesije,mislim da se ovde vredi i treba pomuciti,i tri godine ako treba,ali veruj mi,posle imas neverovatnu sansu da sebi i svojoj porodici obezbedis normalan zivot. Verovatno i sam vec znas da su ovde lekari i advokati dve najplacenije profesije,pa mislim da vredi pokusati...
Trece,polaganje uopste nije toliko skupo-znam i ja sam svasta citala po forumima-cena prvog i drugog stepa je oko 800$,po stepu, a treci je oko 1200$.Postoje regionalni centri za polaganje,npr.namau Srbiji je najblizi u Zagrebu,tako da je i to dostupno.Jedino sto taj treci se polaze u Americi,ali do tad se moze i snaci za smestaj i ostalo...mislim da ne treba sad o tome razmisljati....
Ima jedan fenomenalni forum USMLE FORUM,pa ga malo procitaj,videces da ljudi sa svih strana sveta se bore za taj test,i neverovatno je koliko se muce i uce,jer valjda shvataju da je to fenomenalna sansa! Naravno,Indijci prednjace,ali ima ih sa svih strana:Rusija,Pakistan,Kina,Afrika...ma sa svih strana.
I na kraju,kad mogu svi,zasto ne bi i ti ?
Eto,nadam se da sam ti bar malo pomogla,a za sva ostala pitnja tu sam,ako budem i ja znala
Puno pozdrava ,pa pisi....