nacini koriscenja opcija iz ``odgovora``
Moderatori: moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nacini koriscenja opcija iz ``odgovora``
Aktivan clan
Pridružio: 23 Okt 2004
Poslao: Pon Maj 15, 2006 7:17 pm Naslov: kako koristiti mogucnosti u poruci, tema za FAQ
--------------------------------------------------------------------------------
Izmedju naslova poruke i pravougaonika za pisanje poruke postoji oko 11 mogucnosti za korekciju teksta ,navodjenje dela tudjih poruka i jos neke. Da li postoji mogucnost da nacin koriscenja ovih opcija opisete u FAQ-u kako bi svaki clan foruma, i oni malo manje informativno obrazovanih mogu da ih oriste .
Hvala
Pridružio: 23 Okt 2004
Poslao: Pon Maj 15, 2006 7:17 pm Naslov: kako koristiti mogucnosti u poruci, tema za FAQ
--------------------------------------------------------------------------------
Izmedju naslova poruke i pravougaonika za pisanje poruke postoji oko 11 mogucnosti za korekciju teksta ,navodjenje dela tudjih poruka i jos neke. Da li postoji mogucnost da nacin koriscenja ovih opcija opisete u FAQ-u kako bi svaki clan foruma, i oni malo manje informativno obrazovanih mogu da ih oriste .
Hvala
- admin
- doktor.rs tim
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
- Kontakt:
Ukoliko stavite strelicu iznad opcije dobicete kratko objasnjenje funkcionalnosti.
Mozete pogledati i FAQ na adresi: http://www.doktor.rs/forum/faq.php
Ukoliko je potrebno pojasnjenje konkretne opcije, slobodno pitajte.
Mozete pogledati i FAQ na adresi: http://www.doktor.rs/forum/faq.php
Ukoliko je potrebno pojasnjenje konkretne opcije, slobodno pitajte.
-
- Aktivan član
koriscenje op cija
Eto samo bih Vas zamolio da mi kazete kako da citiram, osenceno deo poruke na koju odgovaram.Za sad bi mi to bilo dovoljno a nadam se da vam nece biti tesko.Zahvaljujem
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
- Kontakt:
Mozda ja mogu da pomognem.
Jedan nacin citiranja jeste koriscenje dugmeta "citiraj" koje se nalazi u gornjem desnom uglu svake poruke.
Ukoliko zelite da citirate deo po deo poruke treba koristiti dugme "Quote" (u odgovoru). Postupak je sledeci:
1. Kliknete na dugme Quote i u prostoru u kome kucate poruku se pojavi rec quote u uglastim zagradama.
2. Iza toga ide tekst koji se citira.
a) Tekst treba kopirati (selektuje se tekst, a zatim se klikne desnim dugmetom na njega, pojavi se padajuci meni i izabere opcija "Copy". Isto moze i da se uradi selektovanjem teksta, a zatim istovremenim pritiskom na tastere ctrl i c). Najlakse je kopirati tekst iz "Prikaza teme" (kada kliknete dugme "odgovori" na odredjenoj temi, otvori se polje za odgovor, a ispod njega se pojave svi prethodni odgovori na toj temi).
b) Kada ste kopirali tekst, treba ga "paste-ovati". Postavite kursor iza reci quote (kliknete misem na to mesto), a zatim pritisnete crtl i v, istovremeno. Isto se moze uraditi i pritiskom na desno dugme, i biranjem opcije "paste" iz padajuceg menija.
3. Treba zatvoriti citat, ponovnim pritiskom na dugme "Quote" (kod koga se pojavila zvezdica nakon prvog pritiska, i dokle god je zvezdica tu, znaci da niste zatvorili citat).
Jedan nacin citiranja jeste koriscenje dugmeta "citiraj" koje se nalazi u gornjem desnom uglu svake poruke.
Ukoliko zelite da citirate deo po deo poruke treba koristiti dugme "Quote" (u odgovoru). Postupak je sledeci:
1. Kliknete na dugme Quote i u prostoru u kome kucate poruku se pojavi rec quote u uglastim zagradama.
2. Iza toga ide tekst koji se citira.
a) Tekst treba kopirati (selektuje se tekst, a zatim se klikne desnim dugmetom na njega, pojavi se padajuci meni i izabere opcija "Copy". Isto moze i da se uradi selektovanjem teksta, a zatim istovremenim pritiskom na tastere ctrl i c). Najlakse je kopirati tekst iz "Prikaza teme" (kada kliknete dugme "odgovori" na odredjenoj temi, otvori se polje za odgovor, a ispod njega se pojave svi prethodni odgovori na toj temi).
b) Kada ste kopirali tekst, treba ga "paste-ovati". Postavite kursor iza reci quote (kliknete misem na to mesto), a zatim pritisnete crtl i v, istovremeno. Isto se moze uraditi i pritiskom na desno dugme, i biranjem opcije "paste" iz padajuceg menija.
3. Treba zatvoriti citat, ponovnim pritiskom na dugme "Quote" (kod koga se pojavila zvezdica nakon prvog pritiska, i dokle god je zvezdica tu, znaci da niste zatvorili citat).
-
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Aktivan član
CITIRANJE ALEKSANDRA
Aleksandra, Vi ste fenomenalno ljubazna osoba,srecni su oni koji su sa Vama. Toliko truda i slika postupka citiranja da bolje ne moze da bude. Stavio sam celu procedura u My * i prvom prilikom kada budem imao vise vremena,kao sto imam i vise godina,upotrebicu je. Jos jednom puno hvala u moje ime i ime svih onih kojima ce ovo pomoci i forum uciniti lepsim, Puno pozdrava i jos jednom hvala.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Stvarno svaka čast.Ovo je bukvalno sažvakano ,jer verujem kako je na sajtu objašnjeno,da oni koji se manje razumeju u komp. ne bi umeli da koriste-a trebalo im je samo malo truda (kao što se niko od administratora ne javlja za ove gluposti kojih je pun sajt).Još jednom svaka čast Aleksandra,na ovako ''strpljivom'' objašnjenju (pretpostavljam da oni koji nisu znali da koriste ovu opciju da im je svanulo
Pozdrav i nastavit i ne napuštajte sajt.

Pozdrav i nastavit i ne napuštajte sajt.