Čudna pojava na mošnjama

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
vozdra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 15, 2013 1:25 am

Čudna pojava na mošnjama

Post od vozdra »

Na mošnjama imam problem koji ne znam opisati rečima ukratko.
Deluje mi kao da se po površini skrotuma pojavilo mnoštvo sitnih plikova.
Povremeno osećam lakši svrab po koži mošnji ali nisam siguran od čega bi moglo da me svrbi...

Ova pojava mi deluje nekako bezazleno da bih išao kod specijaliste zbog ovoga, a s druge strane svrbi me povremeno i izleda mi čudno pa mi po malo izaziva brigu.

Najbolje se vidi na slici ovo o čemu govorim.

zato ću pokušati da postavim ovde sliku pa ako neko možda zna o čemu se radi, molim da mi objasnite.

Hvala na razumevanju i pomoći.

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Čudna pojava na mošnjama

Post od aa_aca »

То су коренови длака.

Сврби те можда зато што се превише переш сапуном па ти се кожа осушила.
vozdra
Novi član
Novi član

Post od vozdra »

Prijatelju, hvala na brzom odgovoru, malo si me utesio ali si mi zadao novi zadatak za razmišljanje...

Ako je to od sapuna (što ja i prihvaćam da je tako iako ne znam ništa o tome), pitam se, čime onda da se perem?
Imaš li neki predlog?

Ja imam 52 godine i ako se ne operem redovno, iz tog predela počne jako da zaudara (ne znam šta ali je vrlo neprijatno).

Uz opisani problem, ja već odavno imam dijagnozu na "Balanitis"...
Problemi koje mi Balantis stvara javljaju se samo povremeno (ali već dugi niz godina) i to uglavnom kada nisam u situaciji da se operem (ako putujem ili nisam kod kuće i slično...)
Očigledno imam neke probleme koji mi ne daju mira... sve što sam radio na rešavanju je higjena. Perem se isključivo bebi sapunima jer mislim da su oni Ph neutralni. Možda baš u tome grešim.
Imaš li neki savet?

Hvala na pomoći.

Pozdrav.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Верујем да ћеш то лако да решиш само буди упоран.

Када се опереш како то иначе радиш, испери се раствором соде бикарбоне. У литар топле воде стави кашику или две соде бикарбоне и добро размути. Тиме се испери и немој после да се испираш чистом водом. Мало сачекај па се обриши. Немој да се трљаш пешкиром него само потапкај.

Сода бикарбона је мајка Мара за бактерије и гљивице јер им прави базну средину у којој оне не могу да живе. Нема им лека против соде бикарбоне.

Ја сам једном добио тако гадну гљивичну инфекцију која се много проширила. На овај начин сам је смирио врло брзо и за неких месец дана све је прошло.

Важно је да гаће свакодневно мењаш. Ако се доста знојиш и чешће. Добро је да чист доњи веш испеглаш (нарочито део између ногу) да би побио ако је шта остало од бактерија или гљивица. Такође када переш веш, обавезно стави неколико кашика соде бикарбоне заједно са прашком за прање. Добро је и против каменца и против гљивица и бактерија. :D

Е сад, тај смрад може да дође и из чмара ако имаш кандиду у цревима па се секрети лагано сливају напоље. За то погледај на мом сајту у здравственим саветима под Кандида. То се решава природним методама тако да нема бојазни од нуспојава.
vozdra
Novi član
Novi član

Post od vozdra »

Šta da kažem osim jedno veliko HVALA za ovako iscrpan odgovor!

Nismo deca ali dosta toga ili ne znamo ili olako propuštamo, ili barem ne vodimo dovoljno računa o svim pojedinostima.

Ti si meni ovo sve tako lepo složio i pojasnio da ja stvarno nemam kud nego da očekujem da ću za mesec dana biti čist i zdrav kao bebica :wink: naravno primenjujući sve ove upute koje si mi dao.

Neću se zahvaljivati u ime ostalih prisutnih čitača i posmatrača ali verujem da ih ima mnoštvo kojim će ova jednostavna ali vrlo praktična upustva biti itekako od koristi.

Srdačan pozdrav iz Istočnog Sarajeva

Vozdra. :wink:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма само да помогне. Много сам се намучио са оједима на кожи јер ми је веома осетљива, а пуно се знојим.

И још нешто. Мени једино одговара тврди глицерински сапун. Кажем тврди јер има меканих који се скроз изгњецаве, па када се сапунаш пола сапуна ти остане на кожи, а то не ваља. То за интимне делове. За осталу кожу користим оне "масне" гелове за туширање, рецимо "Фа - Јогурт". За косу Косили - беби шампон. :D

Ево још једне необичне ствари. Што се чешће переш то је кожа у горем стању. Треба да нађеш колико често прање ти одговара.

Воздра из Београда! :wink:
Odgovori