Testisi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Testisi
Imam 20godina, iskreno nemogu da se setim kada se ovo desilo mozda pre 2-3god, desni testis mi je veci od levog, mislim bas je dosta veci od levog. I ponekad boli i ne takodje i na levi. Da li treba da odem kod lekara? Da nije mozda mi desni veci od lev, zato sto kad sam bio mali, udario sam testisi na sedist-bicikle i imao sam bolove, doktor je preporucio za led, i prosao je bol. Nadam se da cu dobiti odgovor, unapred hvalq.
Re: Testisi
To sto je jedan veci a drugi manji je normalno. Kod vecine je tako. E sad, ako je to bas izrazeno i ako te boli moj savet je da posetis cika docu i on ce na osnovu pregleda utvrditi o cemu se radi i pripisati ti terapiju. Nadam se da nije nista opasno.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
ako ti je malo veci onda je ok, ali ako je npr. duplo veci onda idi kod lekara...
normalno je da nisu apsolutno simetricni, da nemaju iste dimenzije ali nije normalno da je jedan veci drasticno od drugog ili da je jedan manji od drugog...
normalno je da nisu apsolutno simetricni, da nemaju iste dimenzije ali nije normalno da je jedan veci drasticno od drugog ili da je jedan manji od drugog...
Hvala sto ste odgovorili na pitanja, i pogresno sam naveo da je desni a ustvari je levi testis.
Naime, moj momak je prije 15-ak dana napipao bezbolnu kvrzicu na desnom testisu i obavio sve preglede ultrazvuk, color dopler ni najednom nisu mogli tacno utvrditi sta je u pitanju, uradili su ostale nalaze i sve je super, ali su doktori preporucili da se taj testis odstrani, i odstranjen je i ja sam se nadala da ce tokom operacije ustanovit sta je medjutim nisu, doktor je to non salantno rekao nesto malo, tvrdo i poslan je testis na analizu da se vidi konqcno sta je u pitanju, ja sam po netu citala da je obicno ta mala bezbolna kvrzica, tumor testisa, i po mojim prognozama i da ta analiza pokaze da je to tako, on bi mozda sqmo preventivno isao na zracenje, da li sam upravu?