Testis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

njinji
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 21, 2009 2:38 pm

Testis

Post od njinji »

Postovani doktore,
Pre oko 2 god sam imao problem sa testisom, sve je pocelo jednog dana kad sam sedeo za kompjuterom kao sad :) i odjednom je poceo da me boli levi testis, par dana kasnije opipao sam kuglicu velicine bibera, testis me je boleo mesec dana i oklevao sam da odem kod urologa , kad se bol prosirio na donji stomak, morao sam da odem jer je bol bio skoro nepodnosljiv.
Kad sam otisao kod urologa, nije mi opipao tu kuglicu i rekao na brzinu "to je bila upala". I tu se prica zavrsava.
Ali danas, kad sam dosao sa fudbala mene je poceo da boli DESNI testis , uz to sam se i prehladio, e sad , mene interesuje, ako mozete na osnovu ovoga da kazete, da li ima potreba da odem kod urologa ponovo? Inace imam osecaj kao da mi je levi testis meksi od desnog ili je to samo trip... I da, ta kuglica mi i dan danas stoji na dnu levog testisa ali me nije zabolela do sad ponovo i nije se povecala.

Hvala unapred na odgovoru
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Testis

Post od Dr011 »

bol moze da bude i trenutan, da bude refleksne prirode, ili zato sto postoji stvarno neki problem sa samim testisom ili strukturama pored njega...savetujem odlazak lekaru, posebno posto navodis da su testisi razlicite cvrstine...bez pregleda ne moze da se utvrdi da li je samo trip ili ne... :wink:
njinji
Novi član
Novi član

Post od njinji »

Hvala na odgovoru.
A sta moze da bude ta kuglica na levom testisu koja je velicine bibera vec 2, 2 i po god je imam. Ne boli me i nije se promenila velicina. Ja sam citao negde da to moze da bude cista i da to nije opasno?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

moguce jeste da bude cista, sto nije opasno, ali ovako na slepo ne mogu ti sa sigurnoscu reci sta je tacno...
njinji
Novi član
Novi član

Post od njinji »

Hvala Vam na odgovoru!
mr.rs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 2:56 pm

Post od mr.rs »

Poštovani doktore,

prije nekoliko dana napipao sam na lijevom testisu malu naraslinu, koja izgleda kao natečena vena na ruci, u obliku slova y. možda umišljam, ali ranije to nisam napipao, s tim da na desnoj strani nemam tako nešto. nisam još išao kod ljekara, jer nemam nikakve bolove. to sam primijetio nakon što sam imao određenih sitnih peckanja u predjelu malog stomaka, pa sam pretpostavio da imam nekakvu prehladu i (iz)liječio čajevima. isto tako, u zadnje vrijeme imam problem sa erekcijom, što sam povezao sa stresom na poslu, ali ovaj vid narasline me malo zabrinuo. imam 32 godine.

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

da li je to bas na samom testisu ili u onoj masi iza testisa? postoje vene i u mosnicama koje mogu da budu prosirene, ali isto tako moze da bude i nesto drugo...bilo kakva promena mora da se opipa da bi se komentarisala, tako da savetujem odlazak na pregled! bol nije jedini razlog zbog koga treba ici kod lekara, jer postoje i ozbiljni problemi koji uopste ne bole...ali bez pregleda ne mozemo da znamo tacno sta je...
mr.rs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 2:56 pm

Post od mr.rs »

u pitanju je baš testis. da bih bio potpuno siguran, posjetiću ljekara za uspostavljanje dijagnoze.

hvala vam na odgovoru.
kil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 21, 2011 6:30 pm

Post od kil »

hteo bi da pitam... boli me desni testis , TACNIJE, ne boli me testis vec nesto sto je iznad njega.. odma iznad.. kad ga dizem boli me.. kad sedim naravno isto.. osecam i blagi bol u dodnjem delu stomaka al samo ponekad.. zanima me sta bi to moglo da bude, hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

da li ti je testis u normalnoj poziciji, opipaj ga lepo i vidi ima li bilo kakvih promena na njemu...ako je to sve u redu onda moze da se radi npr. o upali epididimitisa koji se nalazi uz testis, zatim o kili, ili je nesto trece, ali bez pregleda ne moze se nista znati, tako da savetujem svakako odlazak lekaru!!!
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako su testisi isti, onda nema veze...
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Post od Braken »

Doktore,jedna stvar me krajnje veoma zabrinjava.Kada mi se testisi stegnu,tj kada su najblize penisu,na kozi levog testisa ima kvrgiva,kao da je visak koze,napominjem,nema testis tu kvrgicu,nego koza,pa sta bi to moglo biti.Bio bih vam vrlo zahvalan ako mi pomognete :)
Sun Tzu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 2:17 pm

Post od Sun Tzu »

opipao sam kao neku izraslinu velicine zrna pasulja ispod desnog testisa, ja msm da se ne nalazi na testisu nego kao da mi je na nekoj veni jer mogu da tu izraslinu (kvrzicu) da pomeram prema sredini tj. između 2 testisa, nema ništa na levoj strani pa me je malo zabrinulo, šta bi to moglo biti...
goranxD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 24, 2011 1:19 am

Post od goranxD »

postovani imam problem sa skupljanjem testisa... desava mi se da se testisi skroz skupe recimo tokom seksualnog odnosa, mada i u drugim prilikama... zanima me da li je to normalno ? unapred hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

@Braken: moze da bude samo nabor koze, moze bubuljica, masno tkivo, nesto drugo...naslepo se ne moze znati tacno...

@Sun Tzu:moze da bude deo epididimisa koji je normalna struktura uz testis, moze vena, moze neka cista...naslepo se ne moze znati tacno...

@goranxD: normalno je...mogu da se skupe tokom odnosa, posebno u momentu ejakulacije, zatim kad je hladno, nekad i nakon treninga itd.
Odgovori