SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Ljudi da ne citam sad sve redom... Interesuje me kad odem na operaciju i zavrsim operaciju. Da li cu odmah posle operacije moci normalno da hodam, idem u skolu a da ne klecam
I ako necu mocu posle koliko dana ce sve proci da mogu da igram kosarku i ostale aktinosti...?

- purplehead
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm
Prvo se konsultuj sa državnim urologom (nemoj sa plastičnim hirurzima). Izgleda da su žene urolozi posvećenije poslu, muškarci moraju da donesu pare nezasitoj ženi a tu su i ljubav prema skupim sportovima pa ćeš mu dobro doći da za pola sata tvoje muke naplati par stotina evra u privatnom aranžmanu.Lazar922 napisao:Ljudi da ne citam sad sve redom... Interesuje me kad odem na operaciju i zavrsim operaciju. Da li cu odmah posle operacije moci normalno da hodam, idem u skolu a da ne klecamI ako necu mocu posle koliko dana ce sve proci da mogu da igram kosarku i ostale aktinosti...?
Nije problem to što ćeš par dan hodati kao Paja Patak i što će te boleti mokrenje i fiziološke erekcije.
Razmišljaj o svom zdravlju pošto kožica ima kako fizičku tako hemijsku zaštitu glansa, sprečava razvoj mnogih bakterija. Takodje ostaješ bez nervnog sistema za uživanje, detekciju vlažnosti i toplote a glavić kao eksponiran ostaje bez receptora (prvih mesec dana najviše) i više reaguje na ugibanje nego na trenje. Otprilike će ti analni seks više prijati nego vaginalni, moraćeš sa gornjom gavom dobro da sugeriraš sopstvenu ejakulaciju što ti neće biti problem u mladjim i neopterećenim godinama. Ako nemaš devojku a imaš psihičku potrebu za masturbacijom, više nema prpucijuma da vlaži glans penisa pa ćeš morati da ga masiraš sa korišćenjem bebi ulja i sl. što komplikuje proces higijene nakon orgazma.
Ako je tvoj oblik fimoze ili parafimoze blaži - spasi sebe upotrebom didermala. Klasično obrezivanje traje hiljadama godina a beametazonske kreme postoje tek od 1990 i neke. Nisu svi urolozi spremni da odaju malu tajnu jer ih lišava stotina evra (pravdanje materijala ili upućvanje na privatnu kliniku pogodi čiju).
Ovde sam saznao da je organ "ispravan" čak iako imaš suženu kožicu ali imaš erekcije i možeš da mokriš, te se uklanjanje vitalnog dela tretira "estetskom hirurgijom". Izgleda da se pojam estetskog meša sa funkcionalnim - nije to pomeranje uveta ili smanjivanje nosa.
Probaj didermal jer meni je pomogao za dva meseca pošto sam "debelokožac" i malo stariji, tebi će verovatno trebati manje od mesec dana - a što je najbolje kožurica šeta "ko na filmu"

Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Moracu da napisem jos jedan post zbog momaka koji dolaze ovde da potraze resenje za svoj problem i da se ne bi brinuli
Naprotiv, bas fimoza olaksava da se zapate razne bakterije i nastanu infekcije! verovatno si citao argumente onih koji se protive rutinskom obrezivanju beba, jer kada su u pelenama kozica stvarno stiti od sadrzaja u pelenama kada se unerede...ali ovde ne pricamo o tom obrezivanju, vec o onom kada postoji fimoza...u tom slucaju umesto da stiti fimoza olaksava infekciju!
masturbacija je moguca i kod obrezanog penisa bez bebi ulja...toliko je obrezanih muskaraca na svetu pa masturbiraju najnormalnije i ne kupaju se u bebinom ulju
purplehead napisao:Razmišljaj o svom zdravlju pošto kožica ima kako fizičku tako hemijsku zaštitu glansa, sprečava razvoj mnogih bakterija.
Naprotiv, bas fimoza olaksava da se zapate razne bakterije i nastanu infekcije! verovatno si citao argumente onih koji se protive rutinskom obrezivanju beba, jer kada su u pelenama kozica stvarno stiti od sadrzaja u pelenama kada se unerede...ali ovde ne pricamo o tom obrezivanju, vec o onom kada postoji fimoza...u tom slucaju umesto da stiti fimoza olaksava infekciju!
Ako se ima fimoza onda je taj “nervni sistem za uzivanje” beskoristan jer ne moze da se upotrebi...i ne samo sto je beskoristan vec umesto uzivanja stvara bol i neprijatnost! Zasto onda cuvati taj “nervni sistem za uzivanje” ako umesto da koristi, kao sto bi trebalo, on u slucaju fimoze steti?Takodje ostaješ bez nervnog sistema za uživanje
Bebi ulje imas pravo da koristis i ako nisi obrezan, tako da je higijena nakon orgazma i tada otezanaAko nemaš devojku a imaš psihičku potrebu za masturbacijom, više nema prpucijuma da vlaži glans penisa pa ćeš morati da ga masiraš sa korišćenjem bebi ulja i sl. što komplikuje proces higijene nakon orgazma.

Nema tu nikakve tajne, iskustvo je najmerodavnije! Operacija se nece raditi ako nije potrebna i ako moze da se primeni neki lek bez obzira na evre!Ako je tvoj oblik fimoze ili parafimoze blaži - spasi sebe upotrebom didermala. Nisu svi urolozi spremni da odaju malu tajnu jer ih lišava stotina evra
cirkumcizija moze da se smatra estetskom operacijom iskljucivo kada muskarac sa potpuno normalnom kozicom odluci da uradi cirkumciziju samo zato sto mu se vise dopada takav izgled...a ako se cirkumcizija obavlja zbog fimoze, onda se tada ne radi o estetskoj hirurgiji vec hirurgiji iz medicinskih, zdravstvenih razloga i to je nesto sto se mora a ne sto se estetski preferira! a organ nikako nije "ispravan" ako je kozica suzena, jer ne moze da obavlja sve svoje funckije na normalan nacin...Ovde sam saznao da je organ "ispravan" čak iako imaš suženu kožicu ali imaš erekcije i možeš da mokriš, te se uklanjanje vitalnog dela tretira "estetskom hirurgijom". Izgleda da se pojam estetskog meša sa funkcionalnim - nije to pomeranje uveta ili smanjivanje nosa.
U 99% fimoza samo ce cirkumcizija uspeti da pomogne...moguce je da ti zapravo nisi ni imao pravu fimozu i da se radilo o minimalnom suzenju koje je bilo moguce olabaviti vezbom i mazanjem...i sva sreca da si ti uspeo da resis problem tako, ali kazem - to je retkost...u najvecem broju slucajeva primena mazalica je uzaludna...Probaj didermal jer meni je pomogao za dva meseca pošto sam "debelokožac" i malo stariji, tebi će verovatno trebati manje od mesec dana - a što je najbolje kožurica šeta "ko na filmu"
Cao,
zamolio bih za savet ako moze neko da pomogne .....
Juce sam se obrezao, ne boli me sada nista, medjutim natekao mi je glavic penisa, glans najvise.... Nemam smetnje prilikom mokrenja, sem sto izbacujem mokracu na 180 stepeni, ali verovatno treba vremena da se to sredi, nije tako cim krene malo jaci mlaz...
Interesuje me jel' normalno da glavic otekne?
Posle mokrenja uzmem gazu natopljenu u kamilicu da slucajno ne bi peklo, pa predjem preko glansa
Pijem i palitrex mislim 10 dana 2x2 dnevno
Vidim da ce i osetljivost glansa biti velika
Sutra idem na previjanje svakako, pa cu i tamo videti jel' sve ok proslo ......
Zabrinut

zamolio bih za savet ako moze neko da pomogne .....
Juce sam se obrezao, ne boli me sada nista, medjutim natekao mi je glavic penisa, glans najvise.... Nemam smetnje prilikom mokrenja, sem sto izbacujem mokracu na 180 stepeni, ali verovatno treba vremena da se to sredi, nije tako cim krene malo jaci mlaz...
Interesuje me jel' normalno da glavic otekne?
Posle mokrenja uzmem gazu natopljenu u kamilicu da slucajno ne bi peklo, pa predjem preko glansa
Pijem i palitrex mislim 10 dana 2x2 dnevno
Vidim da ce i osetljivost glansa biti velika

Sutra idem na previjanje svakako, pa cu i tamo videti jel' sve ok proslo ......
Zabrinut

Samo da napomenem meni je u opustenom stanju kozica normalno prelazila preko glavica, ali u erekciji je malo vise od pola, medjutim kada se sve to ovlazi prelazila je cela, ali je zatezao frenulum.
Imao sam i problem sto bi mi kozica dosta pocrvenela posle sexa, pa je tu 2,3 dana crveno i mazem, pa se vrati u normalu, sve me to uzasno nerviralo zato sam radio celu cirkumciziju(bar se nadam da su celu uradili), bojao sam se da ne uradim samo frenulum, a da to ostane, pa ponovo na sto, sto ne bih mogao
Sada sam zavijen skroz i fixiran da ne pada .....
Erekcija mi se prva desila sinoc, show,,nadam se da je sve uredu

Imao sam i problem sto bi mi kozica dosta pocrvenela posle sexa, pa je tu 2,3 dana crveno i mazem, pa se vrati u normalu, sve me to uzasno nerviralo zato sam radio celu cirkumciziju(bar se nadam da su celu uradili), bojao sam se da ne uradim samo frenulum, a da to ostane, pa ponovo na sto, sto ne bih mogao

Sada sam zavijen skroz i fixiran da ne pada .....
Erekcija mi se prva desila sinoc, show,,nadam se da je sve uredu

to je normalno, bez brige, otok je deo postoperativnog oporavka, kod nekog veci, kod nekog manji...pogotovo sto je prvi dan, to je potpuno sveze, za par dana bice to vec mnogo bolje! prirodno je da je osetljivost velika, najvise dok je sad sve to sveze nakon operacije, ali kada se rez oporavi neprijatna osetljivost ce vrlo brzo nestati...izdrzi par dana muke, nastavi tu terapiju i vodi racuna o higijeni...brzo ce sve to proci! 

da, moci ces da hodas odmah, doduse prvih dana neces biti za bas za trcanjeLazar922 napisao:Ljudi da ne citam sad sve redom... Interesuje me kad odem na operaciju i zavrsim operaciju. Da li cu odmah posle operacije moci normalno da hodam, idem u skolu a da ne klecamI ako necu mocu posle koliko dana ce sve proci da mogu da igram kosarku i ostale aktinosti...?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Purpurna glavice (nick verovatno izveden iz boje glansa zbog problema sa prepucijumom)purplehead napisao:Ako je tvoj oblik fimoze ili parafimoze blaži - spasi sebe upotrebom didermala. Klasično obrezivanje traje hiljadama godina a beametazonske kreme postoje tek od 1990 i neke. Nisu svi urolozi spremni da odaju malu tajnu jer ih lišava stotina evra
To jednostavno nije tacno jer je operacija u drzavnoj ustanovi free.
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 22, 2010 11:18 am
Evo i ja da podelim iskustvo sa vama jer su mi mnogi od vas pomogli svojim iskustvima da se odlucim na ovaj zahvat.Juce sam operisan uvece oko 8 sati,operacija je prosla ok malo je bolelo ali nista strasno.E sad najveci problem trenutno mi predstavlja preosetljivost glavica,uzas.Pa bi zamolio one koji su prosli kroz ovo vec da mi kazu kako je najbolje da otklanjam to,posto sam citao da su neki od vas neko vreme kod kuce mirovali bez donjeg vesa(slobodno) a neko je i koristio neke gaze pa mi recite sta mi je najpametnije da radim i za koliko vremena mogu da ocekujem da ce dovoljno proci da mogu normalno da se krecem.Hvala unapred 

@ Dr011
Svaka čast! Veoma korisni, sadržajni i pre svega konkretni odgovori! Vidim da u mom slučaju nije ni moglo drugačije nego kompletno odsecanje kožice.
Što se tiče te priče o masturbaciji - kod mene je to bez problema i nema potrebe za mazanjem. Ne bih o detaljima, samo želim reći - radi.
Svaka čast! Veoma korisni, sadržajni i pre svega konkretni odgovori! Vidim da u mom slučaju nije ni moglo drugačije nego kompletno odsecanje kožice.
Što se tiče te priče o masturbaciji - kod mene je to bez problema i nema potrebe za mazanjem. Ne bih o detaljima, samo želim reći - radi.
Nije dobro, ali trudimo se.
@ Novajlija021
Isti je slucaj i kod mene, ja sam u sredu operisan, juce mi skinut zavoj i sada je show....
Mislim da se taj problem ne moze brzo resiti, nego stvar mora ici svojim tokom, koliko sa ovde citao negde oko 20 dana treba da se ta osetljivost smanji.
Pijem ovaj palitrex i 2 puta dnevno ga umacem u casu kamilice, a posle svake nuzde vazu natopim pa ga brisem.....
Ja lezim, odmaram, pa cu tako i nastaviti, ne znam sta drugo. Malo mi je hladno go da se setam, ipak ova zima krenula, ali sa vremena na vreme se otkrijem.
Mene zaza sto mi je glans natecen, verovatno od savova ispod, ali sta cu, ubodes se na trn pa te boli i natice, a ne nesto ovako
Mene zezaju erekcije, non stop o sexu razmisljam, ne spavam, budim se na 2 sata, pored kreveta mi knjiga pa citam istoriju srba, ali ni to dosadno shtivo ne pomaze

To je ono kada se bas trudis da ne mislis na nesto
Da dodam samo, da gazu ne stavljam, zbog toga sto sam posle skidanja zavoja stavio gazu da se kao ne iritira, ali konci su mi se zakacili za nju pa mi je bila malo frka da je skinem
Isti je slucaj i kod mene, ja sam u sredu operisan, juce mi skinut zavoj i sada je show....
Mislim da se taj problem ne moze brzo resiti, nego stvar mora ici svojim tokom, koliko sa ovde citao negde oko 20 dana treba da se ta osetljivost smanji.
Pijem ovaj palitrex i 2 puta dnevno ga umacem u casu kamilice, a posle svake nuzde vazu natopim pa ga brisem.....
Ja lezim, odmaram, pa cu tako i nastaviti, ne znam sta drugo. Malo mi je hladno go da se setam, ipak ova zima krenula, ali sa vremena na vreme se otkrijem.
Mene zaza sto mi je glans natecen, verovatno od savova ispod, ali sta cu, ubodes se na trn pa te boli i natice, a ne nesto ovako

Mene zezaju erekcije, non stop o sexu razmisljam, ne spavam, budim se na 2 sata, pored kreveta mi knjiga pa citam istoriju srba, ali ni to dosadno shtivo ne pomaze

To je ono kada se bas trudis da ne mislis na nesto

Da dodam samo, da gazu ne stavljam, zbog toga sto sam posle skidanja zavoja stavio gazu da se kao ne iritira, ali konci su mi se zakacili za nju pa mi je bila malo frka da je skinem

Ja sam radio cirkumciziju zbog toga sto mi se ranije desila parafimoza (a posle nje mi je kozica skroz ispucala,a nisu mi rekli da nicim mazem, nego sam zbog nemogucnosti da navucem kozicu posle, krenuo sa raspitivanjem kako da to reshim, pa sam posle par dana krenuo da mazem kozicu i ona se nekako povratila, ali slede 2 problemi), zatim zbog jakog crvenila kozice (unutarnjeg dela) posle sexa ili masturbacije, zatim nisam mogao kozicu prilikom erekcije da normalno prevucem preko glavica, negde do pola glavica je dolazila.
I na kraju sto je prsudilo je hlamidija koja mi je izazvala rane na glavicu prilikom zadnjeg sexa, ali sam na vreme reagovao pa je nije doslo do infekcije...
Urolog mi je savetovao da odradim cirkumciziju jer mi je kozica bila u losijem stanju, kako je on rekao.
Meni je to crvenilo najvise smetalo, jer se posle toga maze kremom, pa cekanje da prodje, nisam mogao zbog toga redovan sex da imam.
A to sto se ja raspitujem za postoperativne periodu, je zbog toga sto kada to uradis, iaoko sam se raspitao drugacije je kada uradis nesto na svojoj kozi, nego kada ti neko drugi prica.
Ja bih najvise voleo da nisam morao da radim, da mi je sve bilo u najboljem redu i da sam mogao normalno da funkcionishem sa kozicom preko glavica.
Strah je svakako prisutan, bila mi je bas frka, znojio sam se pre intervencije, doslo mi je i da odem kuci, ali zdravlje na 1 mestu.
Ne znam zasto Vama smetaju moja pitanja, ako ne znate kako da pomognete preskocite moja pitanja.
Samo iz straha i zabrinutosti prema najosetljivijem organu za mene, ako nista drugo barem me smiri rec nekog dr, da ce sve biti uredu i da tako mora da bude.
Dosta mi je iovako svoje muke
Ja ti zelim srecu da resis to kremama, ili bilo kakvim prirodnim putem, ali kao sto vidis kod mene nije samo to bio problem.
Najvise bih i ja voleo da sam to kremom resio i spasio sebe svih problema
I na kraju sto je prsudilo je hlamidija koja mi je izazvala rane na glavicu prilikom zadnjeg sexa, ali sam na vreme reagovao pa je nije doslo do infekcije...
Urolog mi je savetovao da odradim cirkumciziju jer mi je kozica bila u losijem stanju, kako je on rekao.
Meni je to crvenilo najvise smetalo, jer se posle toga maze kremom, pa cekanje da prodje, nisam mogao zbog toga redovan sex da imam.
A to sto se ja raspitujem za postoperativne periodu, je zbog toga sto kada to uradis, iaoko sam se raspitao drugacije je kada uradis nesto na svojoj kozi, nego kada ti neko drugi prica.
Ja bih najvise voleo da nisam morao da radim, da mi je sve bilo u najboljem redu i da sam mogao normalno da funkcionishem sa kozicom preko glavica.
Strah je svakako prisutan, bila mi je bas frka, znojio sam se pre intervencije, doslo mi je i da odem kuci, ali zdravlje na 1 mestu.
Ne znam zasto Vama smetaju moja pitanja, ako ne znate kako da pomognete preskocite moja pitanja.
Samo iz straha i zabrinutosti prema najosetljivijem organu za mene, ako nista drugo barem me smiri rec nekog dr, da ce sve biti uredu i da tako mora da bude.
Dosta mi je iovako svoje muke

Ja ti zelim srecu da resis to kremama, ili bilo kakvim prirodnim putem, ali kao sto vidis kod mene nije samo to bio problem.
Najvise bih i ja voleo da sam to kremom resio i spasio sebe svih problema

- purplehead
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm
Ej čovek, sve je ok. Imao si dovoljno opravdanih razloga da to učiniš. Didermal nije "čarobna mast" ali može da pomogne. Eto i ja sam imao parafimozu i silna uvrtanja nakon prevlačenja. Možda sam imao sreću što sam koristio kondom tako da kožica nije pucala ali jeste bilo nateklina i umakanja u kamilicu. Kao što i sam znaš - da nas neko postroji jednog uz drugog nemamo svi ni istu dužinu a kamoli istu kožicu. Nemam pojma, ja sam imao sreće, možda, za sada. Izneo sam stav da ću uraditi sebi ako bude bilo potrebe za tim, mada mi se čini da je sve ok, ali ću opet druge savetovati da pokušaju da pomognu sebi jer vraćanja nema. Nedostatak seksualnog vaspitanja u školama i ogorčenost roditelja ako iko to predloži, zadržavajući se na veronauci i gradjanskom vaspitanju, ne doprinose svesti seksualne kulture. Vidi, žene su jako jako sujetne u vezi svog tela. Ma dovoljno je da joj potvrdiš da izgleda debelom u nekoj odeći i računaj na kraj veze. Opet što se tiče muških genitalija većina se samo kikoće usled psihičke želje da iskoriste naš organ tako da im je nepoznavanje fizionomije istog veliki problem kod mladje populacije. Iskreno, kao nudista razgovarao sam sa dosta njih koji su obrezani. Fakat je da malo pogledaju tužno na nas koji smo neobrezani, malo se zamisle sete se momenta... Ali ono što je poenta razloga za takvo stanje - rekao lekar opšte prakse posle sistematskog i roditelji zahtevali intervenciju urologa, bez da pitaju klinca. Misli se na seksualni čin a niko ne garantuje seksualnog partnera. Zato je potrebno edukovati roditelje da ne skaču na prvu loptu. Valjda oni više poznaju svoje dete od lekara za antibiotike i pisanja uputa ka stručnijim. A mnogi muškarci, kada postanu svesni svoje seksualnosti, bivaju jako nesrećni ako je sve to uradjeno jer nisu znali a verovali starijima.
Razlike u funkcionisanju postoje i tu spora nema. Pročitao sam dosta komentara o postoperativnom toku jer me je zanimalo, mast je slučajno, vrlo slučajno došla kao spas. Ali ono što mogu da ti kažem bez ustezanja je priča mog prijatelja koji je to uradio sa 30 i nešto. Recimo on nije imao većih postoperativnih tegoba jer se psihički pripremio na taj čin. Ne znam šta su ovde pojedinim mocima neki lekari preporučivali da stavljaju na preosetljiv glans ali se naježih njihovih reakcija jer su pazarili sa vizit karte.
Ono što mora da se istrpi zbog prirode mora. Ali na svu sreću ne traje dugo. Najbitnije je da malo sebe poštediš misli o seksu i da ih usmeriš ka nekim intelektualnijim temama. I da, nabavićeš bebi ulje kojim ćeš namazati glans kako bi sve lepše klizilo kako prilikom penetracije tako prilikom masturbacije. Ne žuri sa seksom par meseci. Fakat je da bol nestaje u toku prvog meseca ali nisi funckionalan još par meseci.
Žene nikako da shvate da je prepucijum kod muškarca kao kod njih klitoris i himen zajedno - zadovoljstvo i zaštita. I to se često povezuje u naučnim debatama prilikom rasprave o ljudskim pravima, pravima maloletnika, dogmatskim zatucanim i opasnim običajima.
Najvažnije je da je operacija protekla kako treba.
Još važnije ako možeš da se dogovoriš sa lekarom na "parcijalku" umesto "muslimanke"
Eto, ja ne mogu da uazim da i je svako obrezan imao opravdan razlog ali želim da ukažem ljudima da probaju još nešto kako bi očuvali metaboličke procese stacionirane na vrhu prepucijuma.
U svakom slučaju ti si to uradio svesno i opravdano. Kad budeš imao sina, ostavi mu da i on donese svesno odluku ako za istom bude bilo potrebe. Pokretljivost prepucijuma je jednostavno pojava koja nema pravila - neko sredi ranije neko kasnije a neko se bori sa time pa ili uspe ili odustane.
Nek si ti nama živ i zdrav i da ti stoji dugo dugo prav
Razlike u funkcionisanju postoje i tu spora nema. Pročitao sam dosta komentara o postoperativnom toku jer me je zanimalo, mast je slučajno, vrlo slučajno došla kao spas. Ali ono što mogu da ti kažem bez ustezanja je priča mog prijatelja koji je to uradio sa 30 i nešto. Recimo on nije imao većih postoperativnih tegoba jer se psihički pripremio na taj čin. Ne znam šta su ovde pojedinim mocima neki lekari preporučivali da stavljaju na preosetljiv glans ali se naježih njihovih reakcija jer su pazarili sa vizit karte.
Ono što mora da se istrpi zbog prirode mora. Ali na svu sreću ne traje dugo. Najbitnije je da malo sebe poštediš misli o seksu i da ih usmeriš ka nekim intelektualnijim temama. I da, nabavićeš bebi ulje kojim ćeš namazati glans kako bi sve lepše klizilo kako prilikom penetracije tako prilikom masturbacije. Ne žuri sa seksom par meseci. Fakat je da bol nestaje u toku prvog meseca ali nisi funckionalan još par meseci.
Žene nikako da shvate da je prepucijum kod muškarca kao kod njih klitoris i himen zajedno - zadovoljstvo i zaštita. I to se često povezuje u naučnim debatama prilikom rasprave o ljudskim pravima, pravima maloletnika, dogmatskim zatucanim i opasnim običajima.
Najvažnije je da je operacija protekla kako treba.
Još važnije ako možeš da se dogovoriš sa lekarom na "parcijalku" umesto "muslimanke"
Eto, ja ne mogu da uazim da i je svako obrezan imao opravdan razlog ali želim da ukažem ljudima da probaju još nešto kako bi očuvali metaboličke procese stacionirane na vrhu prepucijuma.
U svakom slučaju ti si to uradio svesno i opravdano. Kad budeš imao sina, ostavi mu da i on donese svesno odluku ako za istom bude bilo potrebe. Pokretljivost prepucijuma je jednostavno pojava koja nema pravila - neko sredi ranije neko kasnije a neko se bori sa time pa ili uspe ili odustane.
Nek si ti nama živ i zdrav i da ti stoji dugo dugo prav

Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Recite mi jednu stvar, jel bolje da cirkumciziju radi urolog ili hirurg?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 22, 2010 11:18 am
Kaiser
Meni je sada lakse osetljivost mi nije kao prvog dana ali oseti se dosta pri pomeranju..Isti problem sa erekcijom imam i ja jako malo spavam jer cim zaspim,eto ga problem
Pomogao mi je bensedin,i to sto nisam pio tecnost uvece,kao i mnogi momci koji su ovde pisali svoja iskustva,mada opet desava se stalno
Menu doktor nije nista govorio za tu kamilicu ali verovatno hoce sutra posto idem kod njega na kontrolu
Jedino nije mi skinuo zavoj na prvom previjanju nego je samo previo i rekao da ce sledeci pt skinuti,pa me zanima kada su vama skidali zavoj odprilike,i koliko odprilike treba cekati da se osetljivost vrati u totalnu normalu,da krenem sa treninzima(kick box,teretana) ?
Nadam se da ce ovaj postoperativni period sto pre proci svima nama sveze obrezanima

Meni je sada lakse osetljivost mi nije kao prvog dana ali oseti se dosta pri pomeranju..Isti problem sa erekcijom imam i ja jako malo spavam jer cim zaspim,eto ga problem

Jedino nije mi skinuo zavoj na prvom previjanju nego je samo previo i rekao da ce sledeci pt skinuti,pa me zanima kada su vama skidali zavoj odprilike,i koliko odprilike treba cekati da se osetljivost vrati u totalnu normalu,da krenem sa treninzima(kick box,teretana) ?
Nadam se da ce ovaj postoperativni period sto pre proci svima nama sveze obrezanima