Poslao: Pon Dec 10, 2007 6:25 pm Naslov: Spermogram
--------------------------------------------------------------------------------
Spermogram..
Imam par nedoumica u vezi spermograma i bio bih vam veoma zahvalan kada bi dobio vas odgovor..
zapremina ejakulata: 4.5
koagulacija:ne
likfekvakcija: 10 min
viskoznost: smanjena
izgled: zuckast
ph: /
broj spermatozoida:20 (ml)
broj spermatozoida: 90 (V)
progresivo pokretnih: 40
pokretnih: 5
nepokretnih: 55
spr-leukociti 4-8
nornalne forme:55
abnormalne:45
grava:25
vrat:3
rep:17
napomena: na nativnom preparatu osim leukocita nadjena je aglutinacija spermatozoida
Imam neudomicu oko normalne forme i abnomarlne forme i da li je ovaj spermogram uredu.ne znam sta znaci aglutinacija?
Imam 23 godine
spermogram
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Aglitunacija su ti slepljenji spermatozoidi !
Imaš povećanu vrednost leukocita koliko se ja razumem u te stvari. Normalna vrednost bi trebala biti do 1 ako se dobro sećam, pa to bi onda moglo da znači da imaš neku upalu ili infekciju.
E sada jedan od mogućih razloga aglutinacije može da bude jedna od ove dve bekterije ureaplasma ili micoplasma ( zaboravio sam koja tačno od ove dve ).
Takodje bi trebao imati malo više progresivno pokretnih spermatozoida. Po meni nemaš razloga za brigu i treba samo da se ustanovi šta je razlog onoliko leukocita.
Ja bih se lično testirao na Klamidiju, Ureaplasmu i Micoplasmu !
Imaš povećanu vrednost leukocita koliko se ja razumem u te stvari. Normalna vrednost bi trebala biti do 1 ako se dobro sećam, pa to bi onda moglo da znači da imaš neku upalu ili infekciju.
E sada jedan od mogućih razloga aglutinacije može da bude jedna od ove dve bekterije ureaplasma ili micoplasma ( zaboravio sam koja tačno od ove dve ).
Takodje bi trebao imati malo više progresivno pokretnih spermatozoida. Po meni nemaš razloga za brigu i treba samo da se ustanovi šta je razlog onoliko leukocita.
Ja bih se lično testirao na Klamidiju, Ureaplasmu i Micoplasmu !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
SQL je u pravu. Leukociti su bas povecani sto ukazuje na postojanje nekog zarista u organizmu (upala i slicno). Aglutinacije ne sme biti, ona znaci slepljivanje spermatozoida, plivanje u suprotnom pravcu i slicno. Takodje, pokretljivost spermatozoida je smanjena, a broj progresivno pokretnih je na samoj granici referentnih vrednosti.
Kad otklonis uzrok povecanih leukocita i aglutinaciju, verujem da ce se i rezultat popraviti.
Kad otklonis uzrok povecanih leukocita i aglutinaciju, verujem da ce se i rezultat popraviti.
- zabrinuta75
- Aktivan član
Aglutinacija
Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravocrtno, što im onemogućuje dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).
Aglutinacija označava pojavu kod koje se spermatozoidi slepljuju jedan uz drugog, odnosno usmeravaju se jedan prema drugom dotičući se repovima ili glavama, ili mešano, umesto da se kreću pravocrtno, što im onemogućuje dolazak do jajne ćelije. Prijanjanje spermatozoida za ostale ćelije koje nisu spermatozoidi ne smatra se aglutinacijom. Prisutnost ove pojave može ukazivati na postojanje antitela na spermatozoide (imunološki faktor), ali ona nije dovoljan pokazatelj na osnovu kojeg se može zaključiti o tome, već treba uraditi test na spermalna antitela (ASA test). Takođe može ukazivati na bakterijsku infekciju, npr. Escherichiom coli, zbog čega je potrebno uraditi bakteriološku analizu semena (test SPERMOKULTURE).
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 5:04 pm
poboljsanje kvaliteta spermatozoida
Hvala mnogo sto ste mi izasli u susret i odgovorili na poruku..
Interesuje je me kako da poboljsam kvalitet spermatozoida!
hvala!!!
Interesuje je me kako da poboljsam kvalitet spermatozoida!
hvala!!!
Kvalitet spermograma možeš da povećaš tako što će ti se prvo utvrditi razlog povećanja leukocita i pojava aglitunacije.
Znači može da bude neki upalni proces, bakteriološki ili virusni problem i kao što ti je rekla Zabrinuta75.
Nemaš razloga za nerviranje i paniku jer se to rešava bez problema !
PS: za Zabrinutu : Koliko sam ja upućen čitajući po netu, čini mi se da sam negde pročitao da aglutinaciju izaziva ili ureaplasma ili mikoplasma ( ne mogu tačno sa se setim koja od ove dve ).
Da li sam u pravu u vezi ovoga ?
Znači može da bude neki upalni proces, bakteriološki ili virusni problem i kao što ti je rekla Zabrinuta75.
Nemaš razloga za nerviranje i paniku jer se to rešava bez problema !
PS: za Zabrinutu : Koliko sam ja upućen čitajući po netu, čini mi se da sam negde pročitao da aglutinaciju izaziva ili ureaplasma ili mikoplasma ( ne mogu tačno sa se setim koja od ove dve ).
Zdravlje je najveće bogatstvo !
- zabrinuta75
- Aktivan član
Nisam naisla na taj podatak.PS: za Zabrinutu : Koliko sam ja upućen čitajući po netu, čini mi se da sam negde pročitao da aglutinaciju izaziva ili ureaplasma ili mikoplasma ( ne mogu tačno sa se setim koja od ove dve ).
Ono sto bi nasem prijatelju koristilo kao informacija je da je vitamin C odlican u borbi sa aglutinacijom (oko 1000mg dnevno, a ako je pusac onda i vise).
Milose, procitaj moju temu "10 vaznih pravila za popravljanje spermograma" - oznacena kao Lepljiva, na pocetku spiska.
- Studenica
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
u sustini sve su vec rekli sql i zabrituta.
Spermogram nije toliko los,otloni infekciju ili upalu,i mislim da ce se sve srediti i bez neke dodatne terapije vitamina i minerala,uneses malo zdravog zivota svezeg voca i povrca,med,orahe,redovan sex i to bi trebalo da sve bude ok za par meseci.Po uput pa uradi sve briseve i spermokulturu.pozz
Spermogram nije toliko los,otloni infekciju ili upalu,i mislim da ce se sve srediti i bez neke dodatne terapije vitamina i minerala,uneses malo zdravog zivota svezeg voca i povrca,med,orahe,redovan sex i to bi trebalo da sve bude ok za par meseci.Po uput pa uradi sve briseve i spermokulturu.pozz