pH Sperme !

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

pH Sperme !

Post od SQL »

Dopisujući se ovde sa jednim učesnikom na forumu saznao sam da ako je pH vrednost sperme ispod 7.2 pH onda se radi o kiseloj sredini i da ako je 7.8 ili više o jako baznoj sredini.
E sada molim vragolastu amfibiju ili nekoga ko je siguran da mi odgovori na pitanje :
Da li je ovo mogući razlog opstrukcije spermatogeneze kod mene jer spermatogeneza postoji ali postoji i opstrukcija što je ustanovljeno na biopsiji testisa ?
Od 6-7 nalaza koliko sam uradio kod nas samo na jednom nalazu su mi pronasli 4 potpuno normalna spermatozoida jasne citoloske gradje i normalnog oblika i tada je pH sperme bio 7.7 !
U svakom drugom spermogramu koji sam uradio nalaz je bio da nema spermatozoida i da je pH bio 7.8 - 7.9 !

U spermogramima koje sam radio u inostranstvu gde je bilo spermatozoida malo više i puno mrtvih ( valjda zbog klamidije ) pH vrednost je bila 7.6 !

Ima li ovo smisla pošto jednostavno ne mogu da dočekam odgovor sa druge strane ?

Puno hvala , unapred !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
ivan_kv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 12:37 pm

Post od ivan_kv »

Sa velikom sigurnoscu mogu da kazem da ph vrednost u spermogramu ne utice na komletnu sliku spermograma,naime bilo je slucajeva i sa ph 6.5 i sa 8.5 i sve je bilo ok.Tako da resenje problema potrazi na drugom mestu,pH ti je u redu.
Pozzz
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Hvala !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
Odgovori