Boraveci na planini sa porodicom osetio sam u vise navrata (bol) sevanje u predelu korena polnog uda ili mosnice (testisa) sa desne strane. Bol je bio ostar, kratkog inteziteta, i ponavljao se nekoliko narednih dana, ali sve blaze i blaze. Samopregledom nisam primetio nista neobicno, bol je prestao da bude ostar, a potom je bio redji i tuplji i smanjivao se. Sada to i nije bol, vise osecam kao neku povremenu toplinu u desnoj mosnici, neku vrstu neprijatnosti i to ako pritiskam nogom mosnicu o koren polnog organa ili donjeg dela trupa. Nemam problema sa mokrenjem, mokraca nije drugacije boje, ni mirisa, nemam bilo kakav napor ili bol dok mokrim, nemam povisenu temperaturu.
Pocetkom nosenja bokserica imam utisak da je on smanjen, tacnije kada nosim slip gacice onda je utisak drazenja veci zbog njihovog stezanja. Ne znam da li uopste ima veze, ali smo tokom boravka na planini dosta setali, ali i sedeli na ne bas toplim klupama, i pre svega klinca sam u vise navrata nosio uzbrdo na ledjima. Imam 39 godina i do sada nisam imao slicnih zdravstvenih problema.
U sredu, 07.05. uradio sam ultrazvuk donjeg i gornjeg abdomena i rentgen urinotrakta i sve je OK. Zbog asocijacije na moguici bruh u preponi u cetvrtak 08.05. sam bio i kod hirurga, koji opipavajuci prepunski deo mosnice nije primetio nista, ali mi je rekao da je moguce da usled naprezanja taj deo popusti, jer je to slaba tacka. Nisam uradio ultrazvuk testisa, a samopregledom, koliko sam uopste strucan, nisam primetio nista razlicito u obliku i velicini mosnica ili testisa, u smislu kvrzica, nepravilnog oblika, tvrdoce.
Sevanje je nestalo, ali pri duzem sedenju osecam izvesnu toplotu u desnom testisu a vecu lagodnost kada nosim bokserice, a ne slip gacice. Sve ovo se desava desetak dana. Inace, 09.05. poslepodne nisam osecao toplinu, ali sam noseci punu korpu u samoposluzi, drzeci
je u desnoj ruci, osetio zatazanje u gornjem delu mosnice koje se proteze ka preponi, i onda me je blago strecnulo. Dok lezim problem ne osetim, i on se javlja samo pritiskanjem i to npr. ako mi se gacice zaseku izmedju butine i mosnice ili ako to pritiskam nogom pri sedenju.
Da li postoji sumnja u neki ozbiljniji problem, jer citanjem svega i svacega na internetu, svasta covek misli.
Hvala vam na odgovoru
sevanje u desnoj mosnici
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm