SAVET

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
caki12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 02, 2006 7:29 pm

SAVET

Post od caki12 »

Pre dva meseca, putem urinokulture u 1ml urina konstatovano mi je 4.000 bakterija Escherichie coli. Lekar opste prakse mi je propisao 2 pakovanja antibiotika pipegal. Nakon njega popio sam i neki prasak Monural. Ponovo sam uradio urinokulturu pre par dana. Sada mi je konstatovano 100.000 bakterija Escherichia Coli Haemolytica. Prepisan mi je antibiotik Ciprofloksacin ( dva pakovanja ). Pored toga pio sam cajeve od Brusnice, Ovsa, Uvin caj, Kukuruzne svile, Kleke. Njih pijem i dalje.

Interesuje me, sta bi jos trebalo da uradim, naravno osim posete urologu. Koliko je opasna bakterija. Da li, ovi cajevi smeju da se mesaju, ili da se jedan pije duzi period pa da se zamenim drugim. I postoje li neka ogranicenja u pogledu ishrane, koja mogu da deluju na bakteriju i njeno razmnozavanje, jer je ocito u porastu.

Unapred zahvalan.
Sinisa, Novi Sad.....
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Dragi Sinisa,
jedna od najcescih tema na ovom podforumu je upravo infekcija Esherihijom coli.
Tako da je mnogo korisnije za tebe da procesljas forum jer ces biti mnogo bolje informisan nego da ti ja sad u par recenica ispricam pricu o tome.
TO je moj savet.
Ali hajde da ti pomognem barem malo...cajeve mozes da mesas i da pijes koliko god hoces.
Sto se tice Monurala,to je dobar lek ali mozda nije lose da nakon 5 dana,koliko traje njegovo dejstvo ponovis jos jednu kesicu.
Pozdrav :D
caki12
Novi član
Novi član

hvala

Post od caki12 »

Hvala ti. Vec sam i citao nesto, ovde na forumu. Naravno moracu da posetim i Urologa, ipak doca opste prakse nije toliko kompetentan da mi preporucuje terapiju.............
stefan_rolex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 11:12 am

Post od stefan_rolex »

Bezobrazan odgovor ali je caki12 u pravu! :D

I od kada se to po forumima preporucuje nastavak terapije?
caki12
Novi član
Novi član

da

Post od caki12 »

Ne znam dali me je prethodni gospodin razumeo. Kada sam rekao da doca opste prakse nije kompetentan za dalji tok terapije. Mislio am na mg doktora opste prakse, a ne na gopodju koja je odgovorila na moje pitanje, a koja je ocigledno lekar.

Slozicemo se da je ovde Urolog kompetentiji, pa sam sa tog aspekta rekao da moram traziti od mog lekara uput za Urologa....
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

stefan_rolex napisao:Bezobrazan odgovor ali je caki12 u pravu! :D

I od kada se to po forumima preporucuje nastavak terapije?
dragi stefi,s oprostenjem ali...koji ti je???
jel nemas preca posla ili si neki propali student kivan na sve one koji su zavrsili ?
caki12
Novi član
Novi član

ljudi

Post od caki12 »

Ljudi, nema potrebe da se raspravljate. Ne bar ovde, tu gde treba da pomazemo jedni drugima :D
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa, urolozi se ljute kada im lekar opšte prakse pošalje običnu upalu bešike izazvanu E. coli, jer oni sami smatraju da je to nešto što mora da se rešava na nivou opšte prakse. Da ne detaljišem puno (ima dosta sl. tema na forumu), lekar prepisuje antibiotsku terapiju prema antibiogramu. Ako se infekcije i pored adekvatne terapije često ponavljaju, ili ne reaguju na terapiju, onda je potrebno konsultovati urologa. Ako vama ta terapija ne pomogne, a prepisana je adekvatno prema rezultatima antibiograma, onda bi trebalo da konsultujete i urologa.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
caki12
Novi član
Novi član

hvala

Post od caki12 »

Hvala, Filipe. Sad mi je uradjen i Antibiogram, tako da ce mi moj doca propistai terapiju, tako smo se i dogovorili................
Odgovori