prvi spermogram

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

berki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 8:13 pm

prvi spermogram

Post od berki »

treba da uradim prvi put u zivotu spermogram,da li mi mozete dati neki savet za sto bolji spermogram tj. moje misljenje je da u toj prostoriji ili vc-u ordinacije bas necu moci "biti svoj",hehe znate na sta mislim :oops: :roll:
berki
Novi član
Novi član

Post od berki »

jos bi dapitam da li je isti kvalitet sperme ako se masturbira ili redovnim odnosom?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

kakvo glupavo pitanje!

naravno da je isti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
makedonec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:08 pm

Post od makedonec »

Te lazat. Kvalitetot na spermata ne e ist pri masturbacija i pri seksualen odnos. Probaj da soberes sperma pri odnos.Moj sovet.Srekno
berki
Novi član
Novi član

Post od berki »

eto dobio sam dva razlicita misljenja,po mom misljenju trebalo bi da bude isti kvalitet ali....seksualni odnos traje duze(ali nemora hehe) a masturbacija u tamo nekom wc-u je onako na brzaka i na silu(primoran si na to),znaci uzivanja bogzna kakvog nema :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ajd malko se edukuj o toke kako nastaje sperma pa ce ti sve biti jasno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
berki
Novi član
Novi član

Post od berki »

jos na kraju ispadoh i glup :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa onako!

idi na wikipediu pa kucaj sperma i testiti i prostata pa cesh neshto i da nauchish o svojim organima!
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

E pa narode niste u pravu !!!

Ejakulat ili spermu morate da date u laboratoriji a nikako da vadite penis iz vagine i onda uzimate tu spermu ! Penis pre davanja spermogama mora da bude opran.

Zašto mora baš ovako ?

1. Posuda u koju se vadi ( izbacuije ) ejakulat mora da bude sterilna !
2. Ako imate seksualni odnos onda u ejakulatu mogu da se nadju bakterije koje će u kasnijem posmatranju spermograma dat loš rezultat koji neće biti realan. Sperma se posmatra čim je donesete u roku od 15-ak minuta i kasnije na par sati pa negde i posle 24 sata ( kod boljih laboratorija ) da bi se videlo koliko ima živih spermatozoida posle posmatranog vremena jer to je ono što je najbitnije. Može se desiti da imate jako puno živih spermatozoida na početku posmatranja a kasnije da nema ni jedan ili ostane jako malo !
3. Posuda u koju se ostavlja ejakulat ne sme da se dira prstima po njenoj unutrašnjosti !
4. Apstinencija mora da bude u periodu 3 - 5 dana da bi se sagledalo realno stanje. Dakle nije dobro kada je apstinencija manja od 3 dana a ni veća od 5 -7 dana - usvojeno je kao 5 dana.

Eto zašto mora da se ručno radi na ejakulatu a ne vadjenjem iz vagine !

Čuj neće ti se dići u wc-u a sa ženom hoće , ajde nemoj nas zezati ( bar nemoj muški deo ovog sajta ) - što bi ti rekao, hehe ??
Zdravlje je najveće bogatstvo !
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Zaboravih da ti kažem da sam siguran u ovo što sam gore napisao jer sam radio "x" puta spermogram i tako mi je rečeno. Znači sperma se isključivo daje masturbacijom tvog voljenog "organa" i nikako drugačije osim ako ti nije posebno bitan rezultat a verujem da jeste inače ga ne bi ni radio - zar ne ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa o tome i pricham!
berki
Novi član
Novi član

Post od berki »

pa nezezam ,naravno da ce se dici hehe,samo znas ono malo je mozda nezgodno ako neko bane ili slicno.....SQL hvala na podrsci!!!
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Tri osobe sa istog pitanja u isto vreme na sajtu daju odgovore :roll: !

Zaboravih da ti kažem da ako si imao grip u poslednja 2-3 meseca trebao bih da odložiš spermogram ili ako koristiš neke medikamente koji utiču na spermogram. Za drogu da i ne pričam ( i trava je droga ) !
Znači ako je bilo šta od gore navedenog prisutno onda mora da sačekaš 3 meseca da prodje da bi ti spermogram bio realan, jer toliko vremena je potrebno da se stvori spermatozoid - veovao ili ne !

I šta ima da ti bude neprijatno da radiš na njemu u WC-u nisi mi baš jasan? Zamisli da ti radiš tamo i da ti svakih pola sata neko daje spermu, šta tu ima stidljivo ili čudno ??
Misliš da će laborant reći : Evo ga još jedan drk..ija - neće jer mu je to posao kao i svaki drugi.
berki
Novi član
Novi član

Post od berki »

a naravno da mi je bitan jer je prvi i to ce otprilike i da bude 70% stvarnog rezultata (mog stanja)zar ne??? i mnogo sam uznemiran zbog toga :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

70%????? :lol:
Odgovori