PROTEUS MIRABILIS KOD DETETA
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 15, 2006 2:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PROTEUS MIRABILIS KOD DETETA
Moja devojcica je dve nedelje posle drugog rodjendana dobila (prvu) urinarnu infekciju. Od oktobra pije zastitinu dozu 5 ml cefaleksina (palitrex-a) uvece. Radili smo u decembru mikcionu ureterocisografiju i nema reflux, UZ bubrega i besike je u redu, za 7 dana imamo zakazanu staticku scintigrafiju bubrega. Urinokulturu radimo na mesec dana i do sada su bile sterilne. Da li neko moze da mi kaze kako sve to ide sa scintigrafijom bubrega i da li je neko imao slicna iskustva sa ovom bakterijom? Posle ovog pregleda spominju i neka ispitivanja donjeg urinarnog trakta, ali tek nakon scintigrafije bubrega, ali ne znam da li zavisi od rezultata scintigrafije ili nas to sigurno ceka?!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 14, 2006 12:27 pm
proteus mirabilis
MI TREBA DA ZAKAZEMO SCINTIGRAFIJU ZA NASU DEVOJCICU OD 14 MESECI . GDE STE JE VI ZAKAZALI ? DA LI IMA CEKANJA I KOLIKO SE CEKA?
VECERAS SU NAM JAVILI IZ LABORATORIJE DA SU JOJ IZOLOVALI PROTEUS MIRABILIS 100.000/ML PA SMO U TSRAHU. NJEN A PROFILAKSA JE TAKODJE SA PALITREXOM , 2ML. REKLI SU NAM U LABORATORIJI DA BI VEROVATNO TREBALO DA JOJ SE POVECA DOZA. MOLIM VAS DA MI NAPISETE KASNIJE KAKO STE PROSLI NA SCINTIGRAFIJI.
HVALA
VECERAS SU NAM JAVILI IZ LABORATORIJE DA SU JOJ IZOLOVALI PROTEUS MIRABILIS 100.000/ML PA SMO U TSRAHU. NJEN A PROFILAKSA JE TAKODJE SA PALITREXOM , 2ML. REKLI SU NAM U LABORATORIJI DA BI VEROVATNO TREBALO DA JOJ SE POVECA DOZA. MOLIM VAS DA MI NAPISETE KASNIJE KAKO STE PROSLI NA SCINTIGRAFIJI.
HVALA
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 10:30 pm
pozdrav svima!
kod mog sina 1.5god nalaz urinokulture - PROTEUS MIRABILIS 10 000/ml
Pedijatar- kaze da je to ok i da se nista ne leci?!?
Da li neko zna koje su granicne vrednosti?
I kada se ide na dalje analize- bubrega itd
Inace, mesec dana skoro je imao temperature i do 39, kao virusi od vrtica-leceni 3x antibiotikom bez brisa
da bi mu tek privatno uradili bris grla- Candida znatan broj[/i]
tako da ga lecimo sa Nistatinom...
Dokle? Aaaaaaaaaaaaaa
Jadnicko Malisic Mamin
kod mog sina 1.5god nalaz urinokulture - PROTEUS MIRABILIS 10 000/ml
Pedijatar- kaze da je to ok i da se nista ne leci?!?
Da li neko zna koje su granicne vrednosti?
I kada se ide na dalje analize- bubrega itd
Inace, mesec dana skoro je imao temperature i do 39, kao virusi od vrtica-leceni 3x antibiotikom bez brisa
da bi mu tek privatno uradili bris grla- Candida znatan broj[/i]
tako da ga lecimo sa Nistatinom...
Dokle? Aaaaaaaaaaaaaa
Jadnicko Malisic Mamin
Moj sin je takodje imao proteus mirabilis u mokraci kada je imao oko dve i pol godine. Vodili smo ga u tirsovu gde mu je uradjena ponovo analiza mokrace i bris prepucijuma nakon cega je utvrdjena da je velika koncentraija bakterija na samom prepucijumu i da bakterije ne dolaza iz bubrega ili iz besike, a uzrok stvaranju bakterija bila je cinjenica da je imao suzenje prepucijuma te mu se isti nije moga prevuci preko glavica penisa a samim tim ni ocistiti naslage smagme koje se stvaraju na glavicu od urina, bakterija i kojekakvih necistoca. Doktor mu je, ne secam se vise koji na silu povukao prepucij i ocisti mu glavic, sto je bilo bolno za dete i sto mnogi i ne preporucuju da se radi, a mi smo duzni bili da posle toga detetu svaki dan povlacimo kozicu na dole sto bas nije islo, tako da je problem nepovlacenja kozice ostao iako se bakterije vise nisu javljale. Nedavno smo ponovo bili u tirsovoj zbog kontrole setajucih testisa (koji su konstatovani prilikom prvog odlasku urologu u tirsovoj, a na sta doktorka u domu zdravlja nije ni obratila paznju, a sto moze jako uticati kasnije na plodnost!!!) ali kod drugog doktora koji je takodje konstatovao da se prepucijum ne prevlaci preko glavica i preporucio nam je da detetu vrh penisa mazemo mascu ELOCOM dva puta dnevno( ja sam mu mazala jednom dnevno, nisam htela da preterujem jer je mast na bazi hormona) i pomalo povlacimo kozicu na dole. Ovoga puta tretman je uspeo i sada se kozica glavica penisa moze povuci na dole kako bi se glavic oprao. Dakle, s obzirom da broj bakterija i nije preterano veliki ali ipak postoji, mozda bi i vi trebali uraditi bris prepucija,a ako idete urologu u Tirsovu preporucujem vam doktora Radojcica.
Pozdrav
Pozdrav