Imam 30 god i imam probleme sa testisima ustvari desni testis mi je uvucen u maloj karlici i kad sam bio na eho snimanje jedva su ga nasli posle sam bio na KT snimanju i nasli su ga u maloj karlici. rakli su mi da mu je dimenzija mala i da nisu sigurni da ako naprave operaciju i da ga spuste dole dali bi uopste funkcionirao. Levi testis ja sa normalnom velicinom ali su nasli neke " promene ". Inace ja sam ozenjem covek i sam ves tri godina u braku bez dece. Nisam napomenuo da isto tako imam i kilu u predelu iznad mesta gde bi trebao da se nalazi desni testis. Posto mi je hobi ribolov cesto idem na pecanje sa biciklom i prelazim oko 15 km. Dali mozda voznja biciklom utice na ove probleme? i ako bi mogli da mi date neki savet sta da radim dalje?
Hvala !!!
Pozdrav
Problemi sa testisima
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Voznja bicikle nema uticaja na trenutno stanje vasih testisa.
Ono sto treba da uradite je da se javite urologu koji ce zapoceti ispitivanje bracnog steriliteta.To je dugotrajan proces koji moze da zahteva u nekom stadijumu i manju hirursku intervenciju na vasem "spustenom" testisu (biopsija).Vas "nespusteni" testis najverovatnije nije u funkciji ali za oplodjenje jajne celije nisu neophodna oba testisa.
Posto proces ispitivanja kod vas tek treba da pocne,bilo bi izlisno da vam sada pisem o tome sta vas ceka.
Javite se lekaru i on ce vam sve objasniti i uputiti vas na razlicita mesta.
Ono sto treba da uradite je da se javite urologu koji ce zapoceti ispitivanje bracnog steriliteta.To je dugotrajan proces koji moze da zahteva u nekom stadijumu i manju hirursku intervenciju na vasem "spustenom" testisu (biopsija).Vas "nespusteni" testis najverovatnije nije u funkciji ali za oplodjenje jajne celije nisu neophodna oba testisa.
Posto proces ispitivanja kod vas tek treba da pocne,bilo bi izlisno da vam sada pisem o tome sta vas ceka.
Javite se lekaru i on ce vam sve objasniti i uputiti vas na razlicita mesta.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 2:22 pm
Hvala na odgovoru
Hvala na odgovoru ja sam vec uradio neka ispitivanja i sad cekam rezultate.
Hvala!
Hvala!