problem Varikocela

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
phonix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 10:12 pm

problem Varikocela

Post od phonix »

Imam 18 godina i pre vise od dve godine mi je ustanovljena varikocela na levom testisu. kao vrecica je kad se napipa i zbog toga mi levi testis izgleda malo veci. Ponekad imam blaze bolove dok sedim ili duze stojim, ili kada napipam. Doktor mi tada jos nista nije rekao, samo da nije nista ozbiljno i da uradim spermogram za koju god. Mene to strasno nervira sto imam i ne znam sta da radim. Neki mi kazu da to ne moze da se izleci a neki da fizickom aktivnoscu, trcanjem i ostalo moze. kao i zdravom ishranom. a ja nista od toga ne primenjujem. Da li ima ikakve sanse da se to izleci ili nekako smanji? Molim vas, pomozite mi i odgovorite. Hvala puno
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Varikocela se operise i nikako ne moze drugacije da se izleci.
phonix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 10:12 pm

Post od phonix »

au sranje.
pardon :)
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Sto sinovac to je elegantna operacija samo se podveze spermaticna vena a krv se drenira preko kolaterala,za 8 dana ti skinu konce i uzivas.I nemoj da odugovlacis jer varikocela moze biti uzrok muskog steriliteta iz tog razloga ti je savetovan spermogram.
Odgovori