Problem za Problemom

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

ballastbam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 4:43 pm

Problem za Problemom

Post od ballastbam »

Prije 5 nedelja sa imao duzi odnos nego uobicajno. Nisam mogao lako svrsit pa sam pretjerao. Odmah mi se pojavilo crvenilo na glavicu. Doktor je to protumacio kao iritacija kondoma. Jasno se vidjelo da je glavic zgreban. Kremu na bazi vaselina sam koristio i crvenilo se smirvalo.S gornje strane se vena prosirila i kapilari po testisima su bili izrazeni i crvenkasti. Obrazlozenje doktora je bilo sinko pretjero si sa lupanjem, smirice se to samo po sebi. OK, Uradio sam i test za polne bolesti i sve je uredu. Potom cudan bol oko lijevog testisa i doktor mi je propiso 14 dana antibiotike jer je posumljao u upalu. 10 dan koristenja antibiotika pojavilo mi se crvene tackice na glavicu. Ponovo krema al ovaj put neka jaca. Kuru sam zavrsio u dogovoru sa doktorom. Evo sad se i tackice povlace (al ne i sve) al opet bol oko lijevog testisa u vidu ziganja. Ponovo kapilati izrazeni i crveni. Ako sjedim smeta me. Ako lezim bol se umanji, (skoro i nestane). Pocesto osjetim kao da trnci prolaze kroz testise. Imam i osjecaj da penis u spustenom stanju nije 100% spusten. Nakon spavanja ujutro neosjecam nista. Cim sjednem pocne me smetat. Znaci ovo ludilo mi se vec drugi put desava i to oba putan nakon sto je penis bio u erekciji. Za 7 dana idem ponovo na kontolu (vezano za crvene tackice) al imam osjecaj da doktor prosto nevjeruje i sumlja u vezanost onog grubog sex-a , eventualno neke polne bolesti i ovih mojih problema. Kome da se obratim, urologu ili dermatologu.
Dali je ko imao slicne probleme ili bar moze ukazati na moguci problem,.
Hvala.,
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Ponesi sve te nalaze koje si prikupio kod tog ljekara i javi se dermatoveneriologu.
ballastbam
Novi član
Novi član

Post od ballastbam »

@sevan.maja@ hvala za odgovor, javicu se u svakom slucaju dermatoveneriologu, Kremu koju sad koristim je umanjila tackice ali ne skroz.

Prekjuce sam bio kod urologa, pregledo i nije nista mogao konkretno naci niti reci. Urin nalaz na upalu je bio negativan. Poslo me je da uradim echo (iduce sedmice) i krvni nalaz. Pa ce mo vidjet. Nakon njegovog pipanja
bol je bio za izludit al se nakon 2-3 sata smanjio. Bol kao upaljen zivac ispod lijevoj testisa koji se prosiri izmedju testisa i anusa, pa ponekad i prema lijevoj nozi. Jos uvjek sporadicni trnci kroz testis kao da se spustaju u nesto.(ko da sam ih u radensku stavio). Prema doktoru trebam da iskljucim sumlju u neku polnu bolest (hlamidija/sifilis/kapavac) jer je test bio negativan. Al odcega se onda upale??? i kapilari pocrvene???

hvala jos jednom,.
ballastbam
Novi član
Novi član

Post od ballastbam »

Evo i echo sam uradio i sve je OK prema doktoru. Potom sam i mokrio u neki aparat pomocu kojeg su kontrolisali brzinu i kolicinu mokrenja. Potom kolicinu koji ostaje u tjelu nakon mokrenja. I prema tome nalazu je OK.
Znaci. Nalaz za spolne bolesti OK
Echo nalaz OK
Krvni nalaz OK
Nalaz za upalu OK
Nalaz za mokrenje OK

Sve OK al ja osjecam jos uvjek bol.(pogotovo nakon podignutog penisa- sa i bez svrsavanja) Jos uvjek izmedju testisa i anusa (vise na ljevoj strani) nelagoda, tup bol, Nakon mirovanja (spavanja) skoro da i prodje. Cim sjednem il prosetam pocinje nelagoda. Sad me je doktor poslao (iduci petak) fizioterapeutu. Secijalnom za to podrucje. Nadam se da ce pomoci jer ovo vec izludjuje. Kaze moze biti od STRESA.
Ok on je strucnjak, ja nisam ali cinimi se da taj stres turaju za svaku bolest.
Da li neko ima slicno iskustvo i da li u tom predejelu prolaze zivci i misci da ovo uzrokuju. Sta bi moglu pomoci i ublaziti bol.

Hvala
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Pustite stres!
Od svega sto ste naveli, jedino je laboratorija relevantna. Ostali zakljucci su okruglo, pa na cose.
Niste rekli UZ - cega? Predpostavljam testisa. Pre toga rekoste da se mozda radi o hipospadiji tj da vam se cini da se jedan testis nije u potpunosti spustio u mosnice.
Da sumiramo: na osnovu vasih tegoba, vrsta, kako i kada se javlja bol i kada prestaje...vasa situacija najvise lici ili na neku intermitentnu strangulaciju vaskularne petlje ili mozda ingvinalnu/skrotalnu herniju koja je samoreponabilna i nakon odmora i horizontalnog polozaja se povlaci.
Javite se dr Rus Stojanu na 063284569 sa svim nalazima.
Srecno!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

P.S.
Tek sam sada primetio recenicu, u kojij navodite i bol izmedju testisa i anusa. Kakav vam je UZ prostate? Je li uvecana, izmenjena? Da li je verifikovan prostatitis tj kakva vam je spermokultura?
ballastbam
Novi član
Novi član

Post od ballastbam »

Hvala vam na odgovoru.

Nalaz prostate nisam radio. Neznam dali je urolog preko echa i oneg aparata za mjerenje brzine mokrenja moga da konstatuje nesto u vezi prostate,. Al on je to iskljucio iz sumlje. Kod fizioterapeuta sam bio i malo vjezbo te donje misice. Bol je skoro pa i nestao (onaj tupi ) a i testisi vise ''netrnu" (osjecaj da se spustaju u nesto) . Ponekad poslije sex-a pogotovo mastrubiranja na ljevoj strani ispod testisa zaboli. Kao da nesto istegnem pa boli. Al evo sve manje i manje boli,. Od dragosti skoro da pocnem plakat,.

Hvala ,,..,
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

1. Da, mogao je vrlo lepo da vam pogleda prostatu ultrazvukom!
2. Nemate na cemu da se zahvaljujete, obzirom da vam nista nisam pomogao.
Hristos se rodi!
Mir Boziji!
kerber1988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 9:44 am

Re: Problem za Problemom

Post od kerber1988 »

Trazim svuda na net i nailazim na stvar koja se meni desava konacno....Prije mjesec dana sam osjetio strasan bol pored desnog testisa iznad,niz butine,otisao na ultrazvuk i doktor je rekao da imam zastarelu upalu besike,nakon mjesec dana koriscenja ljekova i svega toga javlja mi se ovakav bol,ali meni i iznad penisa i kroz njega ,niz prepone i izmedju anusa i mosnbica kao da neki pritisak tu osjecam...Isto mi se tako niz lijevi testis spustalo nesto ...ponekad osjecam bol niz butinu lijevu sa svake strane ali ono kao da prodje..Bol nije jak,neki tupi,moze se desiti i na desnoj strani ali redje,sjutra idem na ultrazvuk testisa jer sam primjetio da iznad lijevog testisa imam neku masu vjerovatno prosirenije vene...Koliko je ovo povezano sa upalom besike,koliko sa testisima (koji me uopste ne bole niti imam neke izbocine nanjima koje bole) , a koliko je to nesto trece mozda? Desilo mi se i to da lijevi testis nije jedno 3 dana bio normalno opusten nego u ravni sa desnim (imam spusteniji lijevi )...jos sam nesto primjetio,ako uradim cucanj ponekad me prepona zaboli. Sta to moze biti,posto ne nalazim nista slicno na netu,a ti bolovi mogu biti za bilo koju bolest koliko vidim po postovima....Da napomenem jos da imam kandidu u grlu,doktor mi je prepisao neke jake ljekove i kremu,a ujedno sam pio i palin za besiku,da li je moguce da je to od ljekova.Hvala unaprijed
kerber1988
Novi član
Novi član

Post od kerber1988 »

jos da kazem,vadio sam krv i urin,krv je perfektna,a u mokraci imam prisustvo bakterije neke
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Moze biti od antibiotika--svakako.
Jesi li imao kandidu pre antibiotika ili tek posle toga.
Iako imas bakterije ja bih ti preporucio da ni pod razno ne uzimas vise antibiotike.
Probaj piti caj od koprive ili protiv bakterija u mokraci ili brusnicu--i budi strpljiv i uporan
TRAZI PREGLED PROSTATE
srecno
kerber1988
Novi član
Novi član

Post od kerber1988 »

Prvo da se zahvalim na odgovoru...Kandidu sigurno imam duzi vremenski period jer je bris pokazao uvecano prisustvo (4+) na ultrazvuk besike sam posao prije brisa i poceo da pijem baktrim ,a kasnije i palin....Jos da dodam da nikad nisam prije pio ljekove u ovoj kolicini ,kao mali mozda za prehladu sirup i to je to,ne volim ljekove da pijem...
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

ipak mislim da se kandida pojavila nakon baktrima i sta jos si pio al i to je antibiotik ako ne gresim...
i ostajem pri prethodnoj preporuci--cajevi--i strpljenje--bez nervozeeee
antibiotike samo ako su problemi nepodnosljivi i ako doktor insistira bas
srecnooo
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

jesi li bio na ultrazvuku testisa-jel mozda i prostata pregledana?
kerber1988
Novi član
Novi član

Post od kerber1988 »

Bio sam i sve je u redu,kako pise nema nikakvih patoloskih promjena kesice,oba testisa normalna kao i vene,prostata potpuno u redu,za besiku nisam pio vode ali eho svega je u redu....u ponedeljak idem da dam urinokulturu- to je jos poslednji potez posto danas opet u urinu pokazuje prisustvo bakterije ,pa da vidim koja je.....Hvala na svemu
Odgovori