Problem sa mokrenjem

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Aleksandar86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 26, 2010 6:51 pm

Problem sa mokrenjem

Post od Aleksandar86 »

Pregledao sam nekoliko tema na forumu u vezi problema sa mokrenjem ali sve se razlikuju od mog problema, pa sam zapoceo novu temu.
Imam 23 godine i moj problem se pojavio pre godinu i po dana. Imam stalni osecaj da trebam da mokrim. Zimi je taj osecaj mnogo jaci dok je leti slabiji ali je i dalje prisutan. Ne osecam nikakve bolove i nemam problema u seksualnim odnosima (samo sto uvek moram prethodno do WC), ne ustajem nocu da mokrim. Takodje sam primetio, od kada se pojavio taj problem, da mi je ponekad glavic penisa hladan, kao da je slaba cirkulacija krvi ili tako nesto. :-?
Bio sam u drzavnoj bolnici, radio analizu krvi i mokrace i sve je bilo u redu samo sam imao malo povecan procenat mokracne kiseline. Doktor je mislio da imam pesak u besici pa mi je preporucio da pijem dosta tecnosti i neki uroloski caj. Kako se nista nije promenilo posle 2 meseca pridrzavanja preporucene terapije, doca me je poslao na ultrazvuk da bi videli da li imam kamen u bubregu. Pregled na ultrazvuku je pokazao da je sve u najboljem redu i da nema nikakvog kamena.
Posle toga sam odlucio da odem u privatnu urolosku ordinaciju. Tamo sam proverio briseve na sve moguce bakterije i svi rezultati su bili negativni, prostata nije bila uvecana i mogu da se izmokrim do kraja.
Doktor mi je onda rekao da mi je najverovatnije oslabila funkcija prostate, ne mogu da se setim tacno kako se izrazio, i odredio mi da pijem lek urovitality 1 mesec, prostamoluno 3 meseca i da pijem sok od paradajza, caj od brusnice i jedem semenke bundeve (naravno da izbegavam alkohol, gazirana pica, zacine itd.). Posle mesec i po pridrzavanja odredjene terapije jos ne osecam nikakvo poboljsanje.
Fizicki sam aktivan od 2. godine srednje skole (teretana, trcanje, sklekovi itd.), trenutno studiram i ne radim neke teske poslove.
Sta bi moglo da bude uzrocnik moga problema?
Uhhh........umorih se od ovolikog pisanja.
Aleksandar86
Novi član
Novi član

Re: Problem sa mokrenjem

Post od Aleksandar86 »

Zar nema nikog da odgovori? :(
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

moguce je da bude i samo na psiholoskoj osnovi...kao takodje i hladan glavic (ako je penis kao da je previse stegnut, "bez krvi", sto se desava i kada je hladno, zatim nakon fizickih aktivnosti, treninga, kad smo uplaseni itd)...u tom slucaju sam moras da se odviknes, tj. naviknes da ne razmisljas cesto na to, zatim da se inace sto manje nerviras u zivotu generalno, izbegavas stres, verovatno si primetio da je mokrenje cesce narocito kad si pod nekim stresom, pritiskom (recimo pred ispit)...
postoji i nesto sto se zove hronicni prostatitis, nebakterijski, zato ti je lekar verovatno propisao tu terapiju...
izbegavaj alkohol i ostalo nabrojano, sedenje na hladnom, redovno prazni prostatu...ako ne prolazi uskoro, mozes za neko vreme da ponovis lab. analize, kontrolisi se redovno, pa ces videti ima li poboljsanja vremenom...
Aleksandar86
Novi član
Novi član

Post od Aleksandar86 »

Hvala na odgovoru Dr011.
Imam jos jedno pitanje, da li je moguce da ove probleme izazove prekljestenje nekog nerva u kicmi?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

ne bas...u tom slucaju imao bi druge tegobe...ako imas inace nekih problema sa kicmom zbog kojih si na to pomislio, onda s te strane idi lekaru, ali sa ovim problemom to ne bi trebalo da bude povezano...
dadojaksa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 12:28 am

Post od dadojaksa »

evo , dok ovo čitam osječam kao da sam prvi post ja napisao.
točno isto u dlaku :D

isot sve pretrage negativne

rješenja nemam.. več 1,5 godinu....
kodza79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2011 12:35 pm

Post od kodza79 »

Sto ce reci da medicina nije svemoguca i da dr House je samo fikcija na televiziji.Ono sto "kao"oni urade od ijagnostickih u jednoj epizodi kostalo bi u Americi jedno 100000 dolara ,jer sam negde procitao da je tamo opearcija slepog creva preko ocijalnog oko 8000 usd.
Ako nisi politika faca ili ako nemas kintu ima da se namucis dok ne dodjes do dijagnoze.I ima da traje.
A da li je Aleksandar86 radio urodinamiku,emg,cistoskopiju,briseve,tj da li mu je stvarno dijagnostikovan (daleko bilo)neurogeni problem sa besikom necemo saznati.Verovatno.
Odgovori