problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
LuckyS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od LuckyS »

Ja godinama imam problem sa frenulom i ne provaljujem da je do toga, mogu da vratim kožicu, ali ipak u potpunoj erekciji, kožicu mogu da povučem samo do iza glansa i ako baš jako povučem onda još par mm, ali tada se otvor na glaviću zatvara, jer frenulum vuče i krivi taj deo na dole i celi glavić pocrveni od pucanja kapilara, jer ga kožica koja upadne iza glansa steže...
Uz to, ponekad malo teže prevučem kožicu u erekciji, zapne o glavić, pa ide malo teže...dešava se i da se delimično zalepi, ali sve se to retko dešava, dok je problem sa zatezanjem stalno prisutan.

Idem kod urologa da tražim operaciju, samo ne znam kako da mu objasnim sve ovo?! Mislim da će mi reći da to nije ništa i da takve blage slučajeve ne operišu...Možda je bolje da odmah odem kod privatnika.

S obzirom da sam imao vrlo čudne lezije pre par godina iza i na glansu, za koje nije utvrđeno kakvog su porekla i da još uvek vučem posledice toga u vidu malog ožiljka i blagog crvenila na glansu, tražiću da mi urade obrezivanje. Samo se nadam da je ovo crvenilo samo ožiljak i da čekajući nisam napravio sebi veliki problem.

Zato, svako ko ima bilo kakav problem ili promenu dole, ne pokušavajte da to rešite sami, možete samo pogoršati stvar, nije sramota otići kod doktora.
maximus18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 08, 2010 1:37 pm

Post od maximus18 »

Evo javljam se i ja. Proslo je 20 dana od operacije. Prvih nedelju dana drzao sam prevucenu kozicu stvorila se krastica i bilo je oteceno. Onda mi je urolog rekao da mogu slobodno drzati normalno kozicu preko glansa, otok je spao, ostatci(krajevi) frenuluma su nestali i sve je to izgledalo mnogo,mnogo bolje. Zatim sam krenuo da mazem didermal krem prvih 5 dana, a zatim canesten krem narednih 7 po savetu urologa zbog svraba i radi povecanja elasticnosti koze.
Mogu samo da kazem da sam prezadovoljan operacijom i preporucujem je svima koji imaju problem s tim. Verujte ljudi isplati se :wink:
LuckyS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm

Post od LuckyS »

Ja i dalje ne znam da li da radim frenulotomiju, ili potpuno obrezivanje?!

Bio sam kod dva urologa, jedan mi je rekao da imam frenulum breve i dao mi didermal da utrljavam u frenulum. Dok deluje mast, sve je to mekano i elasticno, ali ja i dalje ne mogu da prevucem kozicu mnogo iza glansa, jednostavno upadne iza glavica i tu stoji zaglavljena, mogu da je vratim preko glavica samo ako koristim neki lubrikant. Problem je u sredini frenuluma gledano po duzini, tu postoji neka jaka zilica koja se zategne i pobeli kad je kozica prevucena i ne da da to ide dalje. I sve to vrsi pritisak na glans, na deo kozice iza glansa.

Drugi urolog je pogledao i rekao mi da imam relativnu fimozu i da treba obrezivanje. Ali ja mogu da prevucem kozicu preko glansa i u erekciji, nije tesna, ali nije ni mnogo labava, a mozda i jeste cim je tesko vracam nazad preko glavica. Ne znam, mozda samo hoce da mi uzme pare za obrezivanje, mozda je dovoljna i frenulotomija.

Zamolio bih vas da mi preporucite neku normalnu kliniku da odem na pregled i lepo objasnim sta je problem, da vidim sta mi je ciniti. Moze na PP da ne bude reklama. Hvala!
adrianno1122
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 2:01 am

Post od adrianno1122 »

pozz ljudi ja sam napravio frenulum prije7 dana i mislilm da nie bas najbolje napravljen jer pri erekciji mogu prevuci kozicu tek preko glavica i ne bas sa lakocom...:( zanima me da li ce se nesto promjeniti ili ce ostati tako,jos uvijek imam male ranice i jedan sav mali ostala dva su ispala...molim pomoc, da li da idem opet kod urologa ili ne jer mi je vec dosta svega....fala unaprijed...
tamovamo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 11:36 pm

Post od tamovamo »

pozdrav
imam nekoliko pitanja
1.da li je moguce kratak frenulum prosiriti vezbama ili nekim kremama ili je neophodna operacija frenuluma?
2.koliko kosta operacija frenuluma u privatnim klinikama(u evrima)
3.koliko traje oporavak nakon operacije(za koliko dana se moze hodati normalno bez brige da ce se nesto desiti,
za koliko dana se moze baviti fizickim aktivnostima(trcanje,fudbal,kosarka...)?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

adrianno1122 napisao:pozz ljudi ja sam napravio frenulum prije7 dana i mislilm da nie bas najbolje napravljen jer pri erekciji mogu prevuci kozicu tek preko glavica i ne bas sa lakocom...:( zanima me da li ce se nesto promjeniti ili ce ostati tako,jos uvijek imam male ranice i jedan sav mali ostala dva su ispala...molim pomoc, da li da idem opet kod urologa ili ne jer mi je vec dosta svega....fala unaprijed...
jos je rano da se da procena, sacekaj da oziljak potpuno ozdravi pa ces videti kako ce kozica funkcionisati...
frenulotomija moze da bude bezuspesna, i to: ili kada nije dobro uradjeno (sto je retko), ili zato sto je frenulum bio takav da nije bilo moguce resiti problem frenulotomijom (i nakon presecanja ceo taj deo u predelu frenuluma je "skvrcen", tako da se on odvoji od glavica ali i dalje kozica ostaje nabrana kao i pre zbog tog skvrcenog dela s donje strane), a najcesce ako ne uspe to bude zato sto problem nije bio samo u frenulumu vec i u tesnoj kozici, i tada ce problem moci da resi samo cirkumcizija...
sacekaj jos malo da to zaraste, pa ako problem i dalje postoji onda naravno opet kod urologa da se vidi sta dalje...
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

tamovamo napisao:pozdrav
imam nekoliko pitanja
1.da li je moguce kratak frenulum prosiriti vezbama ili nekim kremama ili je neophodna operacija frenuluma?
2.koliko kosta operacija frenuluma u privatnim klinikama(u evrima)
3.koliko traje oporavak nakon operacije(za koliko dana se moze hodati normalno bez brige da ce se nesto desiti,
za koliko dana se moze baviti fizickim aktivnostima(trcanje,fudbal,kosarka...)?
1. nije moguce, jer je frenulum takve strukture tkiva da ga nije moguce tako lako rastegnutu...ako je frenulum kratak i pravi probleme zbog toga, onda je potrebno uraditi frenulotomiju...
2. zavisi, to vec pretrazi na sajtovima raznih klinika...u drzavnoj ustanovi je besplatno...
3. mozes da hodas odmah normalno, to je jedna od najlaksih intervencija koja moze da se obavi na telu... za trcanje, fudbal i ostalo sacekaj malo dok ne prestane da te boli to mesto na penisu, jer pri skakanju penis ce se svakako pomerati i biti podlozan povredama...ali taj period cekanja nije sigurno veliki...u principu, nakon frenulotomije nisi onesposobljen za normalne zivotne aktivnosti :wink:
mareee12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 12:16 am

Post od mareee12 »

Mislim da imam kratak frenulum, da li da idem kod mog lekara ? Kako uopste doci kod urologa posto nisam nikad bio, osim na sistematskom?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Idehs kod lekara opshte prakse u domu zdarvlja pa trazish uput za urologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mareee12
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2010 12:16 am

Post od mareee12 »

Hvala puno na odgovoru
zoltane666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2011 6:16 pm

Post od zoltane666 »

Imam 15 god. i citajuci tekstove na ovom forumu i videvsi neke slike svhatio sam da i ja imam kratak frenulum. E sad,imam dilemu zbog godina,da li ce u toku razvijanja frenulom povecati i postati elasticniji ili cu ipak morati na operaciju? I gde mi preporucujete operaciju s obzirom da imam 15 god.? Moze jos neki savet.. :) Hvala unapred..
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

sad si vec u godinama kada penis polako dostize potpunu razvijenost (do oko 16 god. otprilike) tako da nece biti nekih velikih promena frenuluma...inace sto se tice elasticnosti frenulum se najteze rasteze...imas li i probelma sa kozicom ili je tu sve ok? i kako znas da ti je frenulum kratak, da li imas nekih smetnji pri svlacenju kozice? ukoliko bude porebno da se frenulum secne (frenulotomija) to mozes da obavis kod decjeg urologa... :wink:
zoltane666
Novi član
Novi član

Post od zoltane666 »

nemam problem sa kozicom,tu je sve ok..ali kad je u erekciji ne mogu zbog frenuluma da prevucem skroz kozicu i zateze mi glavic na dole.. a procitao sam razne tekstove u kojima pise da je sex posle operacije mnogo lagodniji i bez bola pa mi je to dodatni razlog da ga se resim(frenuluma :D) .. e sad dolazim do problema kako to da saopstim roditeljima posto je to ipak tabu tema,a ja sam to ne mogu da obavim.. :(
zoltane666
Novi član
Novi član

Post od zoltane666 »

zoltane666 napisao:nemam problem sa kozicom,tu je sve ok..ali kad je u erekciji ne mogu zbog frenuluma da prevucem skroz kozicu i zateze mi glavic na dole.. a procitao sam razne tekstove u kojima pise da je sex posle operacije mnogo lagodniji i bez bola pa mi je to dodatni razlog da ga se resim(frenuluma :D) .. e sad dolazim do problema kako to da saopstim roditeljima posto je to ipak tabu tema,a ja sam to ne mogu da obavim.. :(
prevucem jedva pola centimetra ispod glansa.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

zoltane666 napisao:e sad dolazim do problema kako to da saopstim roditeljima posto je to ipak tabu tema,a ja sam to ne mogu da obavim.. :(
eee to ne sme da bude tabu tema :wink: zar zbog tabua da covek nesto trpi, a resenje tog problema je vrlo lako, to ne sme nikad da se dozvoli! znaci stisni petlju, ako to zelis da obavis pre punoletstva nema ti druge nego da se obratis roditeljima, pretpostavljam da je svakom lakse da o tome razgovara s ocem, pa srecno! prvo treba da se ode na pregled i utvrdi da li jeste ili nije za frenulotomiju, a ako jeste to je zaista jedna vrlo jednostavna intervencija koja se obavi "za minut" :wink:
Odgovori