problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zeljko87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 30, 2009 3:17 am

Re: problem sa frenulom?

Post od zeljko87 »

Pozdrav svima.Potreban mi je savet,posto mi je zilica tanka,kako da je ojacam ?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

ona i ne treba da bude debela, ne moze da se ojaca niti imas potrebe za tim...problem je ako je kratka, zategnuta, tad moze da pravi smetnje se kozicom tokom seksualnog odnosa ili da pukne, u tom slucaju se preporucuje frenulotomija...ako ti nije kratka, ako ne smeta nista, onda uzivaj... :)
zeljko87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 30, 2009 3:17 am

Post od zeljko87 »

Hvala puno,Pozdrav.
Sramezljiv21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 1:47 pm

ZATEZANJE KOZICE PRI SEX-U

Post od Sramezljiv21 »

Moja devojka i ja vodimo ljubav zasticeni kondomom, ali bismo hteli da pokusamo bez. Medjutim, meni, kad pokusam da ubacim svoj polni organ, zategne se ona resica koja povezuje kozu i vrh penisa i vrlo je neprijatan osecaj, cak mogu reci da me boli. Pokusali smo dva, tri puta, ali ja ne mogu da se opustim zbog toga. Sad me muci, da li je tako kod svakog, pa moram da se naviknem, ili je problem do mene? Kako da resim taj problem? :cry:
Znam da nisam upotrebljavao prave strucne izraze, ali valjda ce neko razumeti. :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: ZATEZANJE KOZICE PRI SEX-U

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

zapravo ne ta, vec ova tema:

problem sa frenulom?

jer se kod tebe najverovatnije radi o kratkom frenulumu...naravno, pogledaj i temu o fimozi, tj. da li imas i tesnu kozicu ili se radi samo o kratkom frenulumu...u svakom slucaju, pregled bi bio najbolje resenje... :wink:
Sramezljiv21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 11, 2009 1:47 pm

Post od Sramezljiv21 »

Hvala na odgovorima, u ponedeljak idem na pregled :S
mirko22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 17, 2009 12:03 am

FRENOTOMIJA - OPORAVAK :(

Post od mirko22 »

ja sam radio frenulotomiju prije 5 tjedana, nikakvih problema oko zarastanja nisam imao, prije frenulotomije jedini problem je bio sto mi je frenulum zatezao i vukao glavic dole, sad kada mi je zahvat uradjen, frenuluma nema, od mjesta gdje je sjecen frenulum na glavicu, do ranice na kozici, kada je zategnem ima 1,5 cm i to nimalo nije elasticno, tvrdo je i i dalje mi zateze glavic :cry: , ne znam sta cu muka mi je, mislio sam da cu poslije ovoga biti ko nov, a ono razocarajuce, ne znam sta da radim...

dali je to normalno, dali je jos nekome ovako bilo, i ako je bilo sta raditi da se to razvuce, i nakon koliko vremena otprilike se to razvuklo?
znaci imam oziljak ili sta vec, kozica oko toga je elasticna, sa obe strane, ali mjesto gdje je sjeceno je tvrda i ne da da se razvlaci, i to mi sada dodje kao da opet imam frenulum...
dali imaju neke kreme kojima se moze mazati da kozica prije postane elasticna??
Rimbaud
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 5:32 pm

Post od Rimbaud »

Moj dobri Mirko, imam isti problem kao i ti. Letos negde sam odradio frenulotomiju, fino zaraslo sve... Kad ono to prokleto parce
krute, neelasticne koze ne dopusta pun pokret kozice. Kad je nategnem opet se savija glavic ka dole. Probao sam i da mazem nekim preparatima (Jomelop E, Contractubex) dok se nisam smorio... Nista. Trebao bi da odem opet do urologa, kao i ti. Al' ne mogu da se nagovorim vec neko vreme... Bilo je jos ljudi ovde sa tim problemom. Nek se jave da vidimo kako su. Kao opcije spominjane su nekakva hirurska intervencija da bi se razvuko (produzio) taj deo kozice i obrezivanje (cirkumcizija). Nisam jos bio kod cika Ure da vidim sta moze da se uradi...
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Do tada,ova se tema spaja sa temom o frenulumu na kojoj mozes sve da procitas,pozdrav !!!
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
the_outlaw_torn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 20, 2009 11:48 pm

Post od the_outlaw_torn »

Evo i ovdje da 'promovishem' vjezhbe za povecanje penisa. Radeci te vjezhbe ne samo shto sam dobio na velichini, nego sam i rijeshio problem zvani 'kratki frenulum' vjezbama rastezanja. Vremenom, frenulum je olabavio i bio je dovoljno dug ne samo da prevuchem kozhicu u opushtenom nego i u 'tvrdom' stanju. Mada, mislim da sam imao i djelimichno suzhenje kozhice, odnosno, fimozu, ali uglavnom sada nemam ni jedno ni drugo. Dakle, bez nozha i raznih s*anja. Htio sam da postujem na temi lijechenje fimoze prirodnim putem ali je zakljuchana.
maximus18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 08, 2010 1:37 pm

Post od maximus18 »

Meni je pre 2 dana uradjena frenulotomija u lokalnoj anesteziji elektrokauterom bez usivanja. E sad ostali su neki mali ostatci frenuluma na glavicu i na samom telu penisa. Zanima me da li ce to nestati vremenom?
Ne znam da li ce se videti link ali ako se vidi http://www.male-initiation.net/library/ ... html#start ova dole desno slika.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako se dobro uradi ne bi trebalo da zaostaju nikakvi parcici frenuluma...sada je to jos sveze kod tebe i nateklo, tek je 2 dana proslo, kada se potpuno oporavi predeo rane i sve splasne izgledace mnogo bolje nego sad, naravno...
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 12:31 am

Post od Usputsamtu »

Kako da znam da li mi je kratak frenulum? Kada mi je penis u "opustenom" stanju ne zateze me nista, ni ne osetim u principu, mogu da povucem skroz, znaci super, a u stanju najvise moguce erekcije me malo zateze kada skroz povucem kozicu, samo malo, ali opet ne znam kako da odredim da li mi je kratak ili taman?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako ti se tokom seksualnog odnosa povredjuje frenulum (puca, guli se), ako se trenjem povredjuje nabor kozice iza glavica (ukoliko ispravljanje tog nabora sprecava bas frenulum), ako ti je penetracija otezana savijanjem glavica prema dole onda imas kratak frenulum i trebalo bi uraditi frenulotomiju...ako nemas te probleme onda uzivaj! :wink: i normalan frenulum kad se bas prenategne povuci ce glavic na dole (ta zategnutost mora da postoji u izvesnoj meri da bi frenulum obavljao svoju funkciju, a to je upravo da vraca kozicu na glavic), i normalno moze da postoji nabor kozice iza glavica u erekciji (sto zavisi naravno od kolicine kozice koju covek ima), bitno je samo da nista nije prenategnuto i u prisilnom polozaju, i da ne smeta nista tokom odnosa...
Odgovori