Potreban savet.

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

rossoner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 1:20 am

Potreban savet.

Post od rossoner »

Imam 21 godinu i u decembru 2005. posle učestalih odnosa sa devojkom došlo je do pucanja resice koja spaja kožicu penisa sa glansom. Otišao sam na urgentnu gde su mi rekli da je to normalno i da se često dešava. Odstranili su tu resicu i doktor je ušio kožicu. Konce i gazu sam nosio oko tri nedelje, međutim pojavila su se dva problema.
Prvi problem je to što mi na mestu jednog končića nije dobro otpalo parče kožice (veličine 2-3mm) i često sada pri odnosua, ali i ovako osetim da mi koliko-toliko smeta. Da li to predstavlja problem i da li se to može odstraniti bez neke veće intervencije?
Drugo. Za vreme nošenja končića i te gaze nisam smeo da ispiram penis, jer sam se bojao da ga dotaknem. Ispirao sam ga svaki drugi dan, ali ne baš detaljno. S obzirom na to da od doktora nisam dobio nikakve instrukcije, osim da će konci sami otpasti, sačekao sam te tri nedelje. Međutim, u tom periodu mi se stvorio beli sloj na vrhu kožice, koji je prilično krut i kada pokušam da zategnem kožicu prilično steže i nekada jedva pređe preko glansa. Pri odnosu se otpusti verovatno od obostranog lučenja. Šta da radim sa tom belinom na kožici (čuo sam da je to smegme ili nešto na f), da li je to infekcija i kako se najlakše leči. Na internetu sam čitao o odstranjivanju vrha (obrezivanje), ali me zanima da li može to da se odstrani nekim lekom ili čajem?
Unapred Hvala i izvinjavam se na dugom pitanju...
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

bilo ko?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

rossoner napisao: Prvi problem je to što mi na mestu jednog končića nije dobro otpalo parče kožice (veličine 2-3mm) i često sada pri odnosua, ali i ovako osetim da mi koliko-toliko smeta. Da li to predstavlja problem i da li se to može odstraniti bez neke veće intervencije?
Pa tebi predstavlja problem i može da se odstrani i nije to neka naročita intervencija.
rossoner napisao: Za vreme nošenja končića i te gaze nisam smeo da ispiram penis, jer sam se bojao da ga dotaknem. Ispirao sam ga svaki drugi dan, ali ne baš detaljno. S obzirom na to da od doktora nisam dobio nikakve instrukcije, osim da će konci sami otpasti, sačekao sam te tri nedelje. Međutim, u tom periodu mi se stvorio beli sloj na vrhu kožice, koji je prilično krut i kada pokušam da zategnem kožicu prilično steže i nekada jedva pređe preko glansa. Pri odnosu se otpusti verovatno od obostranog lučenja.
Pa moguće da je u pitanju neka mala fimoza koja je posledica upale koja je nastala kao posledica nehigijene, jer si posle 3 dana mogao da se pereš normalno.
Ja bih rekao da bi to moglo da se reši mastima jer fimozu nisi imao dok nisi imao tu intervenciju, a i nije prošlo puno vremena za neko značajno stenoziranje /sužavanje/. U svakom slučaju, da bi rešio bilo koji od tih problema moraš da odeš do urologa, ali svakako nijedan od ta dva nije veliki problem i može da se reši.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
sashakralj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 11:22 pm

Post od sashakralj »

hehee, to se i meni bilo desilo mislim pucanje te recice, ja navro ko slon a ona uska jbg :) puklo, ishla krv, stala, isqlirao par dana to zaraslo i onda sam je odvalio :) kakvo crno ushivanje, glupost, ccc :)
za ovo drugo ne znam, chitao sam neshto ovde, ali def. neka krema, mast i to ti je cao i sad ga lepo operi (ne shmirglom) ;)
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

Problem je što ja nisam mogao da iskuliram, jer sam krvario oko 45 minuta, pa sam morao da idem na urgentnu, gde sam (verovali ili ne) čekao još 45 minuta, iako nije bilo skoro nikoga.

Što se tiče fimoze, ako je uopšte imam, da, nisam je imao pre toga što se dogodilo, ali zbog straha da uopšte dodirujem penis, a ne još da ga onako ušivenog ispiram, stvorio se mali, ali stvarno mali sloj belog u samom vrhu kožice i to me ponekad zateže.

Da li bi mogli da mi napišete koje masti mi preporučujete da koristim kako bi ta belina iščezla iz kožice?

P.S. Kada noktom, dok se kupam zagrebem, to belo polako nestaje, ali ga ima dovoljno, da me od grebanja boli pa ne diram.
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

Bilo ko?
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

rossoner napisao:Bilo ko?
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

rossoner napisao:
rossoner napisao:Bilo ko?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Jesi li normalan, imbecilu??? :evil:
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

Šta je bre konju? Lepo pitam može li mi neko odgovoriti. Umesto što vređaš po forumu, mogao si da ogovoriš. Baš si imecil, debilu retardirani.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Pitao si 6 puta, normalan covek pita samo jednom i kada vidi da ga niko ne konstatuje on prestane.
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

jebeš sajt kad nema nikog da pomogne. a i ti ako znaš bolje da si mi napisao to što sam pitao, nego što vređaš.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Naravno da bih ti rekao da znam. Mada moram da se slozim sa tobom kada je u pitanju selekcija odgovora od strane ljudi koji znaju medicinu na ovom forumu - u najmanju ruku bih rekao da je cudna. Nekima odgovore a nekima jednostavno nece iako sigurno znaju odgovor. Iznervirao si me sto si cetiri puta postavio isti post, tri puta za redom. Svi to vide samo nece da odgovore.
rossoner
Novi član
Novi član

Post od rossoner »

To stoji da im je selekcija čudna, a i nije da svi vide, ne znaju si da rukuju forumom, tako da vide samo poslednju poslatu poruku mislieći da postoji samo taj topic.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Kakav je moj kriterijum za odabir?
Jednostavno odgovaram na ono što mi je interesantno ako nemam vremena za sve, a ako imam vremena odgovorim na sve (na šta znam odgovor).
Na ovo sam već odgovarao pa nisam video potrebu da opet nešto pišem.
Konkretne masti ne mogu da preporučim jer nisam video to, ali kao što si na forumu video to su kortikosteroidne masti, ali njih treba oprezno koristiti zbog neželjenih efekata koje imaju, a kod tebe možda postoji i neka infekcija zbog tog belog sloja pa je potrebno i odgovarajuće lečenje (najbolje uraditi bris na gljivice i bakterije).
Dakle kad odeš kod doktora da ti ukloni taj patrljak pokožice koji ti smeta pitaj ga za sve ostalo.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori