Phimose

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dakforever
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Phimose

Post od dakforever »

Pozdrav svima.Slucajno sam naleteo na ovaj sajt trazesi nesto o negi posle operacije.Ja sam po ovome imao tezi oblik phimose jer se kozica uopste nije mogla da se spusti nadole.Urolog mi je savetaovao obrezivanje.Tri nedelje su posle operacije prosle pa me zanima moze li doci do komplikacija i zna li neko neki link o negi.Dosta sam sam trazio ali ne mogu da nadjem.Pod negom sam podrazumevao brzi oporavak,zalecenje rane.....
uplink
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 8:33 pm

Post od uplink »

dakforever
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dakforever »

Hvala ti za odgovor ali ja nisam nista od toga koristio.Dobio sam mast Baneocin.Posto nisam operisan u srbiji vec u becu ionako studiram ovde nisam mogao da ga pitam sve to me je iteresovalo,tako da koristim prliku ovg foruma da se raspitam.Zanima me jos jedno.Kompletna kozica oko glavica je skinuta.Na donjem delu su se skinuli konci ali je ostalo gde su oziljci malo tvrdo tako da nekada zateze.Posto sam tek sada skupio hrabrost da odem a operaciju a do sada nikada nisam mogao da spustim kozicu sa glavica imam malo strah da li je sce u redu.Nemam nikakva zapalenja ali se plasim da ce donja kozica tokom odnosa da zateze i ponovo se povredi :(((.Interesuje me samo da li ce da se to regulise samo,treba li da nastavim jos duze vreme sa mascu i do sada sam prao ranu cajom od kamilice dva puta dnevno.Uplink hvala za iskustva i po mogucstvu voleo bih da takodje i meni Filip odgovori.
uplink
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 8:33 pm

Post od uplink »

Evo da ti ja odg. dok se nadje neko ko se stvarno razumije:
i ja imam problema sa tim dijelom odozdo,jos uvijek je tvrdo,znaci da vjerovatno tako treba,posto i ti imas isti 'problem' :)
I evo,posle 9 nedelja jos uvijek imam otok odozgo...
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To tvrdo je ožiljno tkivo koje se formira na mestu reza. To može da potraje i par meseci, ali nije neki problem, sve hirurške rane zarastaju na sličan način. Vremenom organizam ukloni višak tkiva i to otprilike izgleda kako treba. Možete tu da mažete i neki melem za ožiljke, da se brže smanji i omekša.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori