Penis; kozica

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Dule285
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 09, 2012 6:28 pm

Penis; kozica

Post od Dule285 »

Treba mi pomoc/savet! Imam 20 godina i do sada nisam imao seksualnih odnosa jer mislim da bi mi ovaj problem to otezavao. Naime, na vrhu glavica imam mali crveni prsten od kad znam za sebe, a znam da ne bi trebalo da ga bude. Takodje, ne mogu da prevucem kozicu tokom erekcije, u stvari mogu, ali tek nakon ejakulacije, kada se penis malo opusti. Dok masturbiram, mogu da povucem kozicu malo tako da se vidi vrh glavica i malo vise, ali sve preko toga boli i zateze kozicu koja onda pritiska glavic. Da li ovde pomaze samo obrezivanje ili postoji neki drugi zahvat? I da, da li erekcijom moze da se upravlja ili se ona skorz nezavisno desi kad se uzbudimo? Hvala unapred!
Divljina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2012 5:02 pm

Re: Penis; kozica

Post od Divljina »

E ljudi imam jedan veliki problem... kada mi je u opustenom stanju mogu bez problema da zavrnem kozicu, medjutim pri erekciji malo vecoj imam veliki problem da je zavrnem i ako je zavrnem to je jedva da predje glavic a i mnogo boli tako da odmah se kozica vrati vise ne mogu da je zavrnem jer kao da mi je prekratka ona zilica sa donje strane.. Ako neko zna sta treba da se uradi neka javi sto pre takodje u potpunoj erekciji moze da se vidi samo jedan deo glavica jer ne mogu vise da prevucem posto zateze
.. pozz
Problem000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2012 10:36 pm

Post od Problem000 »

I ja imam isti problem ... Rekli su mi da je to Fimoza ali da je veoma cest slucaj!
i da se moze brzo resiti mala operacija i to je to :cry:
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Da, to se zove fimoza i postoji više oblika iste. Zavisno od vaših godina (obično se mladjim pacijentima i deci prvo prepisuju kreme za proširivanje kože) i toga šta problem uzrokuje određuje terapija ili eventualno operacija/intervencija.
Ukoliko je problem uska koža najradikalnije rešenje je cirkumzacija tj obrezivanje koje može biti delimično i potpuno, a ukoliko je problem sa kratkim frenulumom (žilicom koja povezuje kožu sa vrhom glansa) najradikalnije rešenje je intervencija koja se zove frenulotomija, i koja je krajnje bezazlena, bezbolna i brza (traje samo 2, 3 minuta bukvalno). I u jednom i u drugom slučaju nema potrebe za strah, na kraju krajeva možda vam nije ni potrebna nikakva terapija niti operacija, ali najbolje i najsigurnije jeste da se javite urologu na pregled. :)
O frenulotomiji i cirkumzaciji možete pročitati dosta na ovom forumu, slobodno prošvrljajte okolo :)
Odgovori