Obrezivanje, postoperativni oporavak

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
fimoza1994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2015 8:46 pm

Re: Obrezivanje, postoperativni oporavak

Post od fimoza1994 »

Janjak napisao:Ljudi, pozdrav! Registrirao sam se na ovaj jako korisni forum iako dolazim iz Hrvatske, ali vidio sam da ima svakakvih misljenja i komentara u vezi ove tematike, pa bi i meni trebalo nekoliko savjeta, zbilja bih bio zahvalan ..

Za mjesec dana imam zakazanu operaciju relativne fimoze, preko uputnice u bolnici. S fimozom imam problema otkad sam bio dijete, ali nakon operacije prekratkog frenuluma situacija je bila puno bolja. Frenulum sam operirao prije dvije godine i situacija je bila relativno dobra do zadnjih par mjeseci otkad mi se pocelo javljat crvenilo po glavicu i kozi toliko da bi kozica prilikom prevlacenja zapinjala na pola glavica i trgala glans. Radim bris glansa za par dana pa cemo vidjet rezultate.

Prvo sam otisao u privatnu kliniku gdje je bila dijagnoza relativna fimoza i kao terapija cirkumcizija, a to isto je ponovio i doktor u bolnici koji mi je zakazao operaciju. Malo me zabrinilo sto njega nije ovo crvenilo koje me muci previse interesiralo, nego mi rece da odem kod dermatovenerologa (ima li itko iskustva s time?). Dakle sad ispada da je crvenilo u drugom planu, a mozda zato sto je fimoza uzrok toga..Takodjer nemam pojma koliko ce mi kozice odstraniti, nije mi naglasio, tako da me to malo muci -ima li potrebe za tim?

Da se razumijemo...kozicu mogu prevuc preko glavica ali u zadnje vrijeme s dosta muke kad je u erekciji, i prevlaci se "naopacke", i nikako ne sama od sebe kad je u erekciji, nego je sam moram povuc.
Radi se o doktoru koji je medju najboljima na odjelu i bio sam bas na njega upucen ,pa sam da sacuvam novce isao tim putem jer u nas je to dosta skupo privatno (oko 700 eura).
Ako ima neko neki savjet neka udijeli, biti cu zahvalan.

Ako ne moraš, nemoj, riješi to sa dermatologom pa vidi o čemu se radi, ne vidim potrebu za obrezivanjem ako mozes prevuci to.

Obrezivanje se radi ako se rupica na vrhu smanji do te mjere da se ne moze ni prst provuci kroz nju pa se nema smisla patiti.

Kod mene je bilo pokušaja rastezanja ali gadno je, ispatio sam sebe, na kraju sam se odlucio na obrezivanje ali sam doktoru rekao da skine samo vrh kožice koji je stvarao taj prsten koji steže na vrhu.

Tako da se sada pri tuširanju u teretani niti ne vidi da sam obrezan, vidi se samo kada se prevuče.
Janjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 31, 2015 6:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Janjak »

Sve znam, nekako sam o tome razmisljao ali dva kvalitetna urologa su dali isto misljenje tako da s druge strane mozda ne bih trebao sumnjati u njihovu strucnost. Ovo o provlacenju prsta kroz rupicu nisam siguran da kapiram, ovisi mi o situaciji, meni se nekad zna kad se bavim sportom npr ili kad je prehladno dosta naborati kozica bas full se skupi i onda rupica ne postoji i treba mi dosta muke tada da rucno odvojim, a nekad kad je "standardno" onda mogu-opet rucno ali..

Mazao sam plymicolom skoro mjesec dana i urolog mi rekao da sam pretjerao, sad se stanje popravlja,bila mi kozica jos stanjenija...to sam radio na preporuku doktora opce prakse. ocito se mora vidjet nakon brisa sta je tu jer se opet crvenilo vratilo, a dok sam mazao sve bilo ok..

iskreno ja sam od te fimoze uvijek imao neki psihicki otpor tako da jedan dio mene se veseli da to rijesim, i da ne moram rucno navlaciti kad imam erekciju i da ne steze nista, a i radi higijenske situacije.
fimoza1994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2015 8:46 pm

Post od fimoza1994 »

Janjak napisao:Sve znam, nekako sam o tome razmisljao ali dva kvalitetna urologa su dali isto misljenje tako da s druge strane mozda ne bih trebao sumnjati u njihovu strucnost. Ovo o provlacenju prsta kroz rupicu nisam siguran da kapiram, ovisi mi o situaciji, meni se nekad zna kad se bavim sportom npr ili kad je prehladno dosta naborati kozica bas full se skupi i onda rupica ne postoji i treba mi dosta muke tada da rucno odvojim, a nekad kad je "standardno" onda mogu-opet rucno ali..

Mazao sam plymicolom skoro mjesec dana i urolog mi rekao da sam pretjerao, sad se stanje popravlja,bila mi kozica jos stanjenija...to sam radio na preporuku doktora opce prakse. ocito se mora vidjet nakon brisa sta je tu jer se opet crvenilo vratilo, a dok sam mazao sve bilo ok..

iskreno ja sam od te fimoze uvijek imao neki psihicki otpor tako da jedan dio mene se veseli da to rijesim, i da ne moram rucno navlaciti kad imam erekciju i da ne steze nista, a i radi higijenske situacije.

Ma rijesi nemoj se patit to ti je 2 dana posla.

Ja sam se psihicki patio nemoguce, smijesno oko čega ali eto, iskustvo je tu da se prenese na drugoga.

Otidji i nemoj danas sutra, nego taj dan kada odes reci zelim to i to i zakazite me.

Ja sam imao vezu pa sam za 7 dana upao na red, sekunda posla i novi si covjek, samo reci da ti ne kida puno živ bio, ja sam vidio slučajeva gdje je skroz otkinuto izgleda užasno.

Redi da želiš parcijalno i da ti otkine samo vrh koji stvara problem.

Sve najbolje, zdravo
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

Da eto, vec je zakazano kako sam napisao u uvodnom postu, za mjesec dana je zahvat..a ovo da im kazem za parcijalno, to mogu jedino kad dodjem na stol operacijski :lol: valjda ce covjek znat sto radi, ne znam...na glasu je kao dobar.mislim da meni ne bi puno ni trebalo to skidat.

psiha kako si rekao, je najveci problem, vec dugo vremena ne samo sad.
peconi97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2015 9:48 am

Post od peconi97 »

@Janjak,

Vrlo moguće da je crvenilo uzrok fimoze, i logično je da ga stavljaju u drugom planu. Prije tvog posta, imaš moj, u kojem sam napisao moje iskustvo. U pitanju je zdravstveni problem, nije nista toliko strašno, samo je potrebno strpljenje. Nekih prvih 7-8 dana od operacije su dosta crni :) Ako ti ista znaci, mozes mi dati svoj mejl pa cu ti poslati link svog fb-a, gdje me mozes pitati sto god te zanima. Pozdrav! :wink:
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

poslao sam ti privatnu poruku Peconi
Baby apple
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am

Post od Baby apple »

Pozdrav Clanovima.Novi sam ovde.
E ovako,uradio sam cirkumciziju pre 3 nedelje,intervencija je prosla OK,pod lokalnom anestezijom,ali sam ja osetio dosta toga,pocev od uboda anestezije,do secenja koze i sivenja,al ajde izdrzao nekako. Sutra dan mi je skinut zavoj i receno mi je da odmaram kuci bez donjeg vesa kako bi brzo zaraslo.Tih prvih nedelju dana mi se svasta nesto izdesavalo sa ranom,dosta je krvarilo(pogotovo taj dan kada mi je skinuta gaza).Jedva sam hodao,kao pingvin xD .Posle 10 dana,doktor mi je skinuo konce(iako su mi negde oko 8-og dana oni sa gornje strane vec otpali od vesa(koji sam po malo nosio).Uglavnom da skratim,ostalo mi je jos nekoliko savova na frenulumu,taj deo mi je i dalje otecen(bas ruzno izgleda,za razliku od "gornjeg dela" koji mi se svidja) i i dalje ima kao mala krastica sa leve strane.Od Dana kada su mi skinuti konci ispirao sam 2x dnevno sa bornom kiselinom i mazao hloramfenikolom-to radim i dalje.Pio sam i Serapeptazu(valjda sam dobro napisao ime leka) nekih 10-ak tableta.jedino sto me trenutno brine je to sto mi vec neko vreme malo ispod usivene koze,nalazi nesto kao cvor ili kliker.Deluje mi da i to spada svakim danom,ali ne znam od cega to moze da bude?Doktor mi nista nije rekao za to sto mi se pojavilo(ja mislim da je od uboda igle) . Ako neko moze da mi kaze ssvoje misljenje u vezi toga?
Savet svima nemojte se plasiti da uradite ovu cirkmuciziju,jer ce vase cure biti zadovoljne isto kao i vi sami.
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

Baby apple, Sve sto ti se trenutno desava je potpuno normalno u postoperativnom oporavku, tako je meni urolog rekao :) S tim sto srecom, ja nisam imao problema sa krvavljenjem, ali i to se moze dogoditi, kao i tebi. Konce sto ti je ostavio, sami ce otpasti tusiranjem, izgleda da su tvoji biorazgradivi konci, kod mene su samo 2 otpala, a ostale je nakon mjesec dana izvadio urolog. Krastice su normalna pojava, otpasce same uz konac gdje su i "nikle". :)
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

peconi97 napisao:Baby apple, Sve sto ti se trenutno desava je potpuno normalno u postoperativnom oporavku, tako je meni urolog rekao :) S tim sto srecom, ja nisam imao problema sa krvavljenjem, ali i to se moze dogoditi, kao i tebi. Konce sto ti je ostavio, sami ce otpasti tusiranjem, izgleda da su tvoji biorazgradivi konci, kod mene su samo 2 otpala, a ostale je nakon mjesec dana izvadio urolog. Krastice su normalna pojava, otpasce same uz konac gdje su i "nikle". :)
Hvala na brzom odgovoru :) Sreca pa nisi imao problem sa krvarenjem kao ja,malo je tesko psihicki gledati kako krvari iz tako osetljivog mesta.Biorazgradivi su mi konci,tako mi je i doktor rekao,zato ih je i ostavio jer da mi je tad skinuo sve konce,verovatno bi mi se rana otvorila.Sad me bas uhvatila panika zbog tog "klikera,grudve" sto mi se pojavio al utesio si me jer si rekao da je to normalno posle operacije :) . Sta mislis da li postoji neka krema da namazem taj "kliker,grudvu" da se brze smanji? A da li je neko imao kontrolu na npr mesec dana od intervencije? Meni je doktor napisao samo "kontrola po potrebi " .
To sto sam boldovao je da bi se lakse uocilo pitanje jer je tekst malo duzi. :)
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

Baby apple ako pod grudvicom mislis na krastice, mozes uzeti povidon jod u apoteci. Samo sto je mene izuzetno peklo kad sam ga stavio, pa ga kasnije i nisam koristio. Inace ce ta krastica da se odvoji od koze i samo ce jednim krajem biti zakacena(kao da visi) i panuce zajedno sa koncem, posto su ti biorazgradivi.meni je urolog uklonio kada je konce vadio :)
Nema na cemu. Kontrolu sam imao na dan vadjenja konaca (ja sam ttazio tad jer sam trebao na ekskurziju da idem) i to je to. Kasnije po potrebi. Ako ti konci ne otpadnu u roku od dvije nedelje, podji da ti ih on izvadi
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

peconi97 napisao:Baby apple ako pod grudvicom mislis na krastice, mozes uzeti povidon jod u apoteci. Samo sto je mene izuzetno peklo kad sam ga stavio, pa ga kasnije i nisam koristio. Inace ce ta krastica da se odvoji od koze i samo ce jednim krajem biti zakacena(kao da visi) i panuce zajedno sa koncem, posto su ti biorazgradivi.meni je urolog uklonio kada je konce vadio :)
Nema na cemu. Kontrolu sam imao na dan vadjenja konaca (ja sam ttazio tad jer sam trebao na ekskurziju da idem) i to je to. Kasnije po potrebi. Ako ti konci ne otpadnu u roku od dvije nedelje, podji da ti ih on izvadi
Ispod frenultma mi se bas uhvatila krasta,nikako da spadne.A ovaj kliker sto sam napipao je sad gornje strane,malo levo-ne bas po sredini,pod prstom se oseti,i na tom mestu se nazire nesto plavkasto,kao neki kapilar/vena ali je to bas slabo vidljivo.Sta mislis od cega to moze da bude?Ja mislim da mi je to uboda anestezije tokom operacije.Koliko se secam,taj kliker mi se pojavio par dana posle operacije,ali nisam obracao paznju jer sam mislio da ce se povuci brze.Inace kad mi je u erekciji taj deo je nekako grbav i tad je vidljivo golim okom.
Aj ako si ti ili neko na forumu imali slican problem napisite mi dal da panicim ili ne xD Vise sam se sad uplasio tog klikera pod kozom nego same intervencije. :-)
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

Baby apple, ne sjecam se toga. Sjecam se da sam imao kao neku ranicu u obliku kruzica ma mjestu ex-frenuluma, koja je otpala sama, i ispod krasticu, ona je otpala ali je jedan kraj uz konac bio zakacen, pa je visila, kao sto rekoh gore. To je urolog makao.
Bolje pitaj urologa, ako mu imas kontakt, ili ako ti je bolnica blizu.
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

peconi97 napisao:Baby apple, ne sjecam se toga. Sjecam se da sam imao kao neku ranicu u obliku kruzica ma mjestu ex-frenuluma, koja je otpala sama, i ispod krasticu, ona je otpala ali je jedan kraj uz konac bio zakacen, pa je visila, kao sto rekoh gore. To je urolog makao.
Bolje pitaj urologa, ako mu imas kontakt, ili ako ti je bolnica blizu.
Mozda cu sutra/prekosutra potraziti urologa koji mi je radio cirkumciziju da ga pitam hoce li pogledati.Mene nerviraju lekari u mom gradu jer im moram bukvalno "cupati" reci.Za sve moram da ih pitam.Javim sta mi doktor kaze,da znaju i drugi ako imaju slican problem. E da interesuje me,jel si bio sa curom od kad ti je radjeno obrezivanje?Nista mi doktor nije ni rekao,koliko da kuliram devojku,mesec dana,dva meseca?Sve mi je teze xD :D
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

Baby apple, nemam curu, pa nisam imao problema i sa tim :D Mjesec dana, mjesec ipo se ne preporucuju odnosi. Sacekaj da ostanes bez konaca i onda par dana sacekaj, pa se bacite na akciju. Inace ti si imao fimozu do sad? Nisi valjda odnose imao tako? :D
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

peconi97 napisao:Baby apple, nemam curu, pa nisam imao problema i sa tim :D Mjesec dana, mjesec ipo se ne preporucuju odnosi. Sacekaj da ostanes bez konaca i onda par dana sacekaj, pa se bacite na akciju. Inace ti si imao fimozu do sad? Nisi valjda odnose imao tako? :D
Uf,znaci moram da cekam jos :D Ipak cu da cekam puna 2meseca za svaki slucaj da ne rizikujem :) Imao sam relativnu fimozu.Imao sam i odnose,dosta je bilo bolno,jer me je "stiskala" kozica,ali sam izdrzao nekako.A bolje da ne pricam koliko sam problema imao da je vratim nazad xD .Zato sam sad to resio,i bice valjda dobro,devojka jedva ceka :D :D :D
Odgovori