Marihuana slabi erekciju?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
dolphin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 2:38 pm

Marihuana slabi erekciju?

Post od dolphin »

Postovani doktore,

u poslednjih pola godine sam redovno konzumirao marihuanu (svaki 2-3 dan u proseku). Pre oko mesec dana sam primetio da je erekcija pocela da mi slabi. Imam stalnu devojku, koju veoma volim, i to mi se nikada nije ranije desavalo. Jednostavno iako postoji sexualni nagon, erekcija nije dovoljno jaka da bi doslo do penetracije, ili oslabi pri samoj penetraciji. Pre nekoliko dana sam saznao da marihuana moze biti uzrocnik ovog mog problema, tako da sam prestao da je konzumiram. Interesuje me da li je istina da ona moze biti uzrocnik mog problema, i ukoliko jeste, koliko vremena je otrpilike potrebno organizmu da se ocisti, da li je dovoljno samo prestati sa konzumiranjem marihuane ili je pored toga potrebna i neka odredjena terapija?

Unapred zahvalan, Marko

p.s. imam 24 godine ukoliko je taj podatak uopste bitan
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Predpostavljam da ne znash ni shat sve marihiana moze da ti uradi organizmu, sigurna sam da se isi edukovao pre nego shto si pocheo redovno da duvash.

Marihuana je zelana ili siva meshavina iseckanog lishca i cvetova konoplje koja se naziva i Cannabbis stativa.

Glavna aktivna supstanca u marihuani je THC - delta-9-tetrahydroca-nnabinol, i josh 1988. godine je otkriveno da je membrane odredjenih nervnih celija sadrze proteinske receptore koji vezu THC.
Kad se smesti THC opushta seriju reakcija koje dovode do uzbudjenja koje dozivljavaju korisnici kad pushe marihuanu.
Dovodi do neke vrste anestezije organizma, opushtanja nervnih impulsa, usporavanaj istih...

Kratkorochni efekti koje uzrokuje upotreba marihuane se problemi sa pamcenjem i uchenjem, iskrivljena percepcija, otezano mishlejnje i reshavanje problema, losha koordinacija, ubrzano kucanje srca, anksioznost i napadi panike.

Uticaj marihuane na mozak

Istrazivachi su otkrili da THC menja nachin na koji informaicije dolaze do mozga i rperadjuju se u hipokapmusu. Hipokampus je deo limbichkog sistema mozga koji je od velike vaznosti z uchenje, pamcenje i integraciju iskustava sa emocijama i motivacijom. Istrazivanja su pokazala da su neuroni u sistemu preradjivanja informacija u hipokampusu i aktivnost nervnih vlakana u ovom podruchju ometeni su prisutsvom THC-a.

Uticaj na pluca

Onaj ko redovn pushi marihuanu moze imati respiratorne probleme slichne onima koje imaju pushachi duvana. Oni mogu svakodnevno kashljati i iskashljavati shlajm, mogu imati simptome hronichnog bronhitisa i cheshce su rpehladjeni. Ukoliko nastave pushiti marihuanu moze doci do abdominalnog funkcionisanja pluca usled oshtecenog ili unishtenog plucnog tkiva.
Uticaj na srce i krvni pritisak

Najnovija istrazivanaj pokazuju da pushenej marihuane uz kokain moze uzrokovati veoma ubrzano kucanje srca i povishen krvni pritisak. U toku jednog istrazivanja korisnicima marihuane i kokaina davana je samo marihuana , samo kokain, a zatim i marihuana i kokain zajedno. I jedna i druga droga utichu na kardiovaskularni sistem, kada se kombinuju efekti su jachi i duze traju. Srchani ritam se povecao za 29 otkucaja u minuti samo sa marihuanom a za 32 otkucaja samo sa kokainom a obe osoeb su bile u sedecem mirnom polozaju.

Reakcije svake oobe na drogu zavise od njenog iskustva, kao i od :

-jachine marihuane (koliko THC sadrzi)
-korisnikovog ochekivanja
-mesta uzimanje droge
-nachina uzimanja
-chinjenice da li je korisnik pio alkohol ili uzimao neke druge droge

Neki ljudi ne osete nishta kada pushe marihuanu a drugi se pak osecaju relaksirano ili 'high', ponekad osecaju glad i zedj, mogu se osecati i loshe nakon marihuane, ili imati napade anksioznosti i paranoje, mada se to deshava pri uzimanju jache marihuane.

Kratkorochni efekti uzimanja marihuane su:

-problemi sa pamcenjem i uchenjem
-iskrivljenu percepciju (dodir, zvuk, prostor, vreme)
-otezano razmishljanje i reshavanje problema
-losha koordinacija
-ubrzano lupanje srca
-anksioznost

Istrazivanja su do sada pokazala da stalna upotreba marihuane ili THC-a moze biti uzrok nekih vrsta raka, problema sa respiratornim organima, imunoloshkim i reproduktivnim sistemom.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

joj!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dolphin
Novi član
Novi član

Post od dolphin »

Hvala Tamara, ali i dalje nisam dobio odgovor na pitanje
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Marihuana moze da dovede do slabije potencije.
Ono zasto ljudi kazu da im je sex bolji kad su naduvani je zato sto ga tako dozivljavaju,kada bi neko sa strane gledao,verovatno bi video slabiju potenciju...ali posto marihuana vara sva cula,nema se realna slika.
Ostavi marihuanu,ne znam tacno koliko vremena je potrebno da se ocistis ali to ces nadam se sam utvrditi sledeci put kada budes imao dobru potenciju.
Ako i posle par meseci potencija bude losa,nije u pitanju bila marihuana,to je sigurno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
dolphin
Novi član
Novi član

Post od dolphin »

Vragolasta Amfibija, puno hvala na odgovoru.

Pozdrav
floopy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 09, 2010 1:50 pm

Re: Marihuana slabi erekciju?

Post od floopy »

moje iskustvo je da marihuana popravlja potenciju, obično dobijem želju kad se napušim.
Kreni zdravo jer zdravo čovek ima 100 želja, bolestan samo jednu.
Odgovori