Kateter

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
bibaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 5:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kateter

Post od bibaa »

Majka mi je imala cetiri mozdana udara ostala je nepokretna.Plasiran je kateter koji moram da placam sestru da ga ugradjuje jer socijalno nepokriva kako mi njena doktorka kaze ni pelene ni kateter,a koristi oba.Problem je sto kateter funkcionise najvise dva dana treci vec propusta na sve strane.Kako koristi lasix tu nastaje problem i pored katetera i pelene bude cela posteljina mokra.Nije mi jasno u cemu je problem,na klinici su mi rekli da kateter menjamo na 15 dana,a ja moram svaki treci cetvrti sto verujte mnogo kosta.Koristi obican kateter 20.Ima li neke pomoci da traje duze.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Nesto mi je sumnjivo da je kateter ispravno postavljen ili je kateter neadekvatan.
bibaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 5:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bibaa »

severus napisao:Nesto mi je sumnjivo da je kateter ispravno postavljen ili je kateter neadekvatan.
Sumljam i ja u to zato sam i trazila pomoc.Da li da kupim veci kateter,mislim broj,ne bih htela da prenagljujem jer se nerazumem u katetere.sestra kaze da curi zbog sluzi i zapusava se.redovno dajemo mokracu na UK i ima tretman po antibiogramo jednom mesecno.zaista vise nisam pametna sta da radim.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Propirajte kateter i dva puta dnevno ako treba, spricem i fizioloskim rastvorom. Ukoliko je pak kateter prohodan a i dalje "kvasi" kraj katetera, onda se /kratka zenska/ uretra dilatirala oko "stranog tela" i treba plasirati siri kateter.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori