Kamen u bubregu - Dalja prevencija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
novak50
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2026 12:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Kamen u bubregu - Dalja prevencija

Post od novak50 »

Muškarac sam, imam 27 godina. Već 3 godine imam problema sa peskom / kamenjem u desnom bubregu. Svakih par mjeseci mi se desi da imam epizodu da se pokrene pesak ili sitan kamen, naravno krecu bolovi, grcevi, mucnina ostalo. Uzmem diklofen supozitoriju (hvala bogu na tom leku) i nekako prođe, ali kad god se ponovo desi padne mi crnilo na oči.

Sa ljekarima nisam imao puno sreće, svi urade par analiza krvi, urina, ultrazvuk bubrega i kazu mi samo da pijem vise vode. Ja se u poslednje tri godine hidriram konstantno, niko u mojoj okolini ne pije vise vode od mene (3 litra su mi minimum tokom dana). Ali opet, dodje do problema i ponovne pojave kamena.

Da li je neko imao slično iskustvo i da li neki lekar ima savet sta se jos moze analizirati kako bi se utvrdilo zasto mi se stvaraju kamencici u bubrezima imajuci u vidu da 24 godine nisam imao nikakvih problema (i to uvijek desni bubreg).
Vidim po apotekama da postoji mnostvo neki preparata za zdravlje bubrega ali nisam jos nista uzimao na slobodnu ruku.

Fizicki sam aktivan, nisam gojazan, treniram tri puta nedeljno.
Odgovori