jedno(pozitivno) iskustvo sa hlamidijom

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Principal Skinner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm

jedno(pozitivno) iskustvo sa hlamidijom

Post od Principal Skinner »

Pozdrav svima.
U narednom izlaganju nameravam svim nesrecnicima zarazenim hlamidijom da prenesem moje iskustvo kako bi se sto pre i sa sto manje nerviranja izlecili. Izneceu neke brojeve telefona, kritike privatnih laboratorija (imenovanih) pa ako moderatori odluce da obrisu deo moje poruke, njima na dusu. Od dole spomenutih podataka ja nemam ama bas nikakvu stetu niti korist.
Dakle prica pocinje kada sam ostao bez kondoma i nebezbednim seksom sa devojkom koju ne bih nazvao promiskuitetnom . Prica se nastavlja sasvim slucajnim odlaskom na bris nakon cega saznajem da imam hlamidiju.
Posle toga bez mnogo nerviranja odlazim k urologu i dobijam terapiju 10 dana eritromicina i 2 dana hemomicina. Ne secam se tacnih doza ali nije mnogo ni bitno. Urolog mi rece posle 7 (!)dana kontrola. Kontrola je bila razocaravajuca. Nakon toga sledi terapija 10 dana ciprocinal infuzija. Ovo je vec bilo manje prijatno od gutanja pilula. Po 3 ubadanja za jednu infuziju (a imam dosta izrazene vene!), upaljene vene (boli MNOGO vise od brisa) i skidanje flastera sa maljavih ruku vrlo lagano (polaka depilacija je neopisiv osecaj, samo se seksajte bez kondoma i shvaticete o cemu pricam) je dosta da se zakljuci da se nimalo ne isplati . Uglavnom ako imate maljave ruke obrijte ih od lakta nanize i cim vena pocne makar malo da boli i pocrveni odmah vadite plasticnu iglu iz vene makar sami ili ce mnogo da boli posle. Za vreme i pre ove terapije pio sam napitak na bazi bilja za koji njegov tvorac tvrdi da je veoma efikasan protiv hlamidije. Biljna apoteka u Novom Sadu u kojem mozete nabaviti ovaj napitak se zove Jugoflora, telefon 021/362-234, ulica Krilova, ne secam se broja ali je mala ulica i ne mozete promasiti apoteku. Vlasnik apoteke je jako naporan covek ali je pun korisnih i besplatnih saveta. Uporedo sa ovim preparatom i terapijom koju mi je prepisao urolog pio sam 1-2 kapsule Oligogala SE i 2-3 kaspule belog luka kao i litru mesavine cajeva od koprive kamilice i uve. Zatim su usledile 2 neuspesne kontrole i mnogo nerviranja. Ali bas mnogo. Nakon ovoga dobijam terapiju 3 dana hemomicin i recenicu od urologa "ako ovo ne pomogne ne znam sta dalje! Niko ne zna". Posle terapije dolazi prvi negativan bris i velika moralna podrska uz njega. Posle tog brisa sledi jos jedan pozitivan bris i kraj koriscenja usluga Medlab laboratorije u Novom Sadu. Za tu laboratoriju sam iz vise razlicitih izvora cuo da namestaju rezultate kako bi svoje korisnike "ohrabrili" da se sto vise testiraju. Iz mog iskustva sam mogao i sam nesto slicno da zakljucim, mada bez dokaza. Ako sam kod njih 4/5 puta pozitivan a u drugoj laboratoriji 2 puta za redom negativan kao i u trecoj laboratoriji u kojoj sam radio test mokrace onda nije tesko izvuci zakljucak. Dakle sramota za Medlab i beda za one koje su im poklonili poverenje i pare. Sramota!
Dakle koristite usluge vise laboratorija i ne dozvloite da vas bilo kakvi rezultati razocaraju i obeshrabre jer hlamidija je izleciva bolest.
Trebace vam puno strpljenja pa i solidno mnogo novaca da se izlecite ali ce izlecenje na kraju doci. Mora doci.
I na kraju, ne verujte samo jednom urologu ili samo jednoj laboratoriji vec uvek trazite jos jedno misljenje.
Toliko od mene na ovu temu, puno srece s lecenjem
Principal Skinner
Novi član
Novi član

Zaboravio sam jos jednu stvar. Negde na internetu sam iskopao nesto u lekovitim dejstvima korijandera. Neki japanski naucnik dosao je do zakljucka da hlamidija uspeva da izvrda antibioticima zahvaljujuci teskim metalima u organizmu. Korijander bi trebalo da potpomogne izbacivanje teskih metala iz organizma. Korijander sam korisitio kao zacin. Glavice korijander sam samleo i time posipao jela. Da li je imalo efekta ili nije ne znam.
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Sa velikom paznjom sam procitala tvoje iskustvo u borbi sa ovom napasti, jer sam se i sama spremala da odem na treci i valjda konacni, kontrolni bris na hlamidiju! Pomalo sam strahovala zbog kritike upucene gore navedenoj lab. ,jer uglavnom moja doktorka salje kod njih. Inace, sredinom oktobra mi je pronadjena hlamidija. Terapija je bila: Hemomicin 2 tablete odjednom i 2x1 sest dana a zatim Runac 500 2x1 2 kutije (ukoliko budem dobro podnosila). Terapiju sam podnela dobro. U decembru sam radila prvu kontrolu i bila je negativna. Druga krajem januara takodje negativna. Doktorka mi je rekla da treci bris ne moram zuriti, moze i posle 2 meseca. Zbog nekih drugih problema se to malo oduzilo ali sam u ponedeljak konacno otisla. Uzela mi je bris na hlamidiju i bakterioloski jer povremeno imam svrab. Oboje radjeno u Medlabu i posle dva dana razocarenje. Hlamidija pozitivna, a ostalo je "kao" sterilno!
Kroz glavu mi je prosao sav protekli period i nerviranje kakav ce biti rezultat. Medjutim, doktorka je uzela bris ponovo pa da vidimo u nekoj drugoj lab. da bi bila sigurna da li da me opet "truje" onim jakim antibioticima. Odnela sam u Jugolab i rezultat je negativan! Bas sam se obradovala ali sam jos vise bila zbunjena. Sta sad?! Ni doktorki nije jasno kako u 2 dana razliciti rezultati, pa mi je predlozila da posle par dana uradim jos jedan bris ali u nekoj trecoj lab. U dilemi sam gde da nosim. Ona misli da odem u Biotest na Telepu . Interesuje me da li si ti dobio uzastopne negativne rezultate u nekoj od novosadskih laboratorija, i koju bi mi preporucio? Pozdravljam te u nadi da cu moci ovo iskustvo nazvati pozitivnim kao i ti!
Principal Skinner
Novi član
Novi član

u biotestu imam 2 negativna za redom i planiram da odem jos koji put kod njih. dakle oni su moj izbor pa hajde i preporuka.
ali definitivno bi trebalo da radis jos nesto po pitanju samog lecenja osim uzimanja antibiotika. Vlasnik apoteke koju sam spomenuo mi je rekao da se hlamidija ubija antibioticima i antioksidansima. (zalfija, zeleni caj, kapsule belog luka)
EyesWideShut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 19, 2005 9:03 pm

Zanimljivo, bas zanimljivo

Post od EyesWideShut »

posto sam i ja iz novog sada, principijelno se slazem sa pokretacem teme vezano za laboratorije. zanimljivo kako zapisu svaki put kod kojeg sam lekara u privatnoj praksi bio.... te sam odlucio da sledecu kontrolu uradim u beogradu. paralelno i u novom sadu, ali u sasvim drugoj laboratoriji.

inace se i ja bakcem sa tom hlamidijom vec evo treci mesec. ovo mi je sad druga tura antibiotika. zapravo....ne znam ni sam...izgleda da se ja godinama sa njom borim, samo nikad u zadnjih sedam godina nije izgleda ni bila izlecena (ovo je treci put do sada da pokusavam izlecenje)

koga zanima: u prvoj sam pio doksimisan, ciprocinal i 21. dan 4 tablete hemomycina. nakon desetak dana uradim bris, ono opet.
sad jedem doksiciklin i visiren. e da, jos mi usput na prvom pregledu nadju streptokoke a na drugom nestanu, al se pojave stafilokoke...glavno da su koke :D

muka mi je vec od svega. i placanja lekarima i pregleda i laboratorija i lekova i svega.
i moje bolje polovice koja je negativna i sumnje u mene.
valjda znate o cemu pricam....

nemam kome pricati, pa pisem Vama. svima!
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Ajde momci,vidim da ste se namucili te stoga ste i poprilicno upuceni,te Vas molim da mi odgovorite da li se hlamidija prenosi i oralnim putem.
Preciznije se moje pitanje odnosi na to,da li nakon svih briseva (treci negativan test ili onaj jedan koji kosta oko 3500 din -genetski,sta vec..),treba da se uradi i bris u grlu,i kod kog doktora se to radi.
Jedan je cak momak na ovom forumu izneo svoje iskustvo sa hlamidijom u oku,i dobio ful terapiju kod urologa???????? :roll:

Jos me interesuje za taj sirup?Hlamisan.
Koliko je on dobar i da li se on pije uz lekove ili posebno?
lala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 11:55 am

Post od lala »

Pozdrav svima!
Vidim da smo svi iz Novog Sada i da imamo isti problem-koja laboratorija daje tacne rezultate.
Ja i suprug pokusavomo da dobijemo bebu, pa smo izmedju ostalog i par puta radili test na hlamidiju i uvek je bio negativan do ovog puta. U Biotestu pozitivan 58% a u Medlabu negativan!? Lekar mi je predlozio da radim nalaz u Betaniji, navodno kod njih bi trebalo da bude 100%tacan nalaz i kosta 3000din. Neznam za vas ali ovo je bruka i sramota, dajemo novce a za cega?
Zvala sam dosta ordinacija i rezultat mog ispitivanja je razocaravajuc, neko je za Biotest, neko za Medlab, neko za Jugolag itd. Sve u svemu oni svi uzimaju novce, lekari, laboratorije a nas ostavljaju da razmisljamo da li se bezveze trujemo antibioticima ili zivimo sa hlamidijom a nelecimo se!!!
EyesWideShut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 19, 2005 9:03 pm

Mislim da sam vec odgovorio, ali, opet...

Post od EyesWideShut »

ja cu sada lepo za par dana da odem za bg. neka je reklama ili antireklama, sta da radim...neko je pomenuo hexalab, mogu i ja. otici cu da uradim PCR metodom, trebalo bi da je ta najtacnija. a evo i kako...
samo cu da prepisem svojerucno sta mi treba od analiza. jel placam sam? placam! onda ?!?!?
znaci, niko me nije poslao, nisam do sada radio testove, nista ne znam....
i ja sam vise sludjen.
puno nam srece, sta drugo :)
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Pa,Biotest takodje ima PCR metodu koja je 100 % sigurna.Ne kod njih,nego u bilo kojoj labaratoriji je ona ,kako mi je receno,najsigurnija.
Fina stvar kod te PCR metode je sto se muskarcima radi preko mokrace ,a zenama preko brisa.Tako da ste bar Vi muski oslobodjeni onog neprijatnog testiranja na isti.
S'druge strane i kada se nakon terapije rade testovi,opste je poznato da se mora imati tri negativna za redom,da bi bio siguran da si se lecio ove napasti.Samim tim cena je zapravo ista.Tri negativna testa ili jedan PCR dodje mu na isto sto se tice novaca+vremena,i odmah znas na cemu si!

Moj izbor je definitivno Biotest!Zapravo,cula sam o pricama koje kolaju gradom da su doktori placeni od strane laboratorija,ukoliko ima salju pacijente.Tako da kada sam isla u Medlab prvi put pitali su me za ime doktora koji me je poslao.(!)Dok sa druge strane Biotest,nije cak ni cuo za pomenutu doktoricu kod koje idem sad(u razgovoru sa njima sam namerno spomenula ime doktorice),niti me je ikad pitao odakle dolazim i ko mi je uzeo bris.
Ipak se nadam da gresim.Gospodja koja je laborantkinja (neka dr.mr.sci....) mi je smo rekla da mnoge laboratorije rade zastarele metode preko plocice (?),i da to moze da dovede do laznih rezultata.
lala
Novi član
Novi član

Post od lala »

Znaci kod vas su nalazi koji su radjeni u Medlabu bili pozitivni a Biotestu negativni, kod mene je obrnuto.
Meni je lekar sam poslao u Biotest, a sledeci sam ja odnela u Medlab.
Ja cu nalaz ponoviti u Betaniji, na neutralnom terenu.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Ko Vam je rekao da se hlamidija moze izraziti u procentima?Kako 58% posto pozitivan.... :roll:

To prvi put cujem..a verujte svega sam se naslusala do sad!
lala
Novi član
Novi član

Post od lala »

Nije niko rekao da 58% imam hlamidiju.
Nisam sigurna kojom metodom rade u Biotestu, to su njihive ref. vrednosti, tj. moj nalaz glasi: reaktivan 1.59S/N treba da bude do 1.449
blokirajuci sisitem 58% treba da bude do 50%
Da napomenem da mi do sada nisu nalazili hlamidiju i da je prosle godine u ovoj istoj laboratoriji nalaz bio nereaktivan
Nisam sigurna sta im znaci blokirajuci sistem.
Cicamaco, posto si ti radila u Biotestu, kakav je tvoj nalaz?
Principal Skinner
Novi član
Novi član

U medlabu imaju binarnu vrednost za bris hlamidije. Znaci + ili -. U biotestu imaju neke brojeve pa ako ne znate da ih tumacite pitajte. Platili ste.
Neko je pitao za oralno prenosenje hlamidije. Procitao sam negde da se moze preneti oralnim seksom i to valjda u oba smera ali je mala verovatnoca.
Da se vratimo na laboratorije. U medlabu drze rezultate testova u racunaru i imaju lak uvid u sve. Zar ovo nije narusavanje privatnosti???.Jedan laborant mi je nakon sto sam se prestavio rekao "Opet si pozitivan. Sta radis ti covece". A ja bas postio dosta da stvar bude jos ludja. U biotestu mislim da ni ne cuvaju nikakve podatke osim koji si test radio i kada.
Dalje, 3 negativna za redom NE znaci da ste izleceni. Treba vremenski rasporediti briseve tako da bude 1-2 meseca razmaka. bolje 2. I naravno paziti se.
sto se tice onog preparata. preporuka. nije cak ni jako gadan[/b]
Hristina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 12:19 am

Post od Hristina »

Napokon sam docekala da mi doktorka kaze " za mene ovo znaci da je izleceno"! Navela sam ranije moju terapiju i rezultate gde je posle 2 negativna(kontrole) treci bio pozitivan i to sve u Medlabu, pa sam drugi dan odnela u Jugolab- tu je bio negativan. Sacekala sam jedno vreme i onela bris u Biotest kod nji je nereaktivan, odnosno negativan!!!!! Bar sam mirna do neke sledece kontrole, jer mislim da to treba kao i papa test redovno kontrolisati.
I moj savet je probati u vise laboratorija i ne raditi prerano kontrolu, ni slucajno odmah posle 10 dana. Procitala sam za lek sumamed da ima produzeno dejstvo 10 dana posle poslednje tablete, tako da je to rano za proveru. Svo ovo vreme naravno da nisam pila samo antibiotike. Zbog problema sa alergijom na polen, stezanja u plucima... pila sam mesavine cajeva oko 3 meseca, propolis, aloe vera, i dosta prirodnih vitaminskih bombi (rendana mrkva, cvekla, jabuka, limun, med). Verovatno je sve zajedno uticalo pozitivno.
nićifors
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 6:27 pm

Post od nićifors »

Principal Skinner napisao: ...
U medlabu drze rezultate testova u racunaru i imaju lak uvid u sve. Zar ovo nije narusavanje privatnosti???.Jedan laborant mi je nakon sto sam se prestavio rekao "Opet si pozitivan. Sta radis ti covece". A ja bas postio dosta da stvar bude jos ludja. U biotestu mislim da ni ne cuvaju nikakve podatke osim koji si test radio i kada.
...
Čuj, narušavanje privatnosti :roll: Na klinici Ristić sam letos zakazao pregled kod dermatologa i namerno ostavio samo broj mobilnog. Nisam bio dostupan ali njih nije mrzelo da okrenu 988, saznaju moj fiksni broj i istrkeljišu se o tome sa mojim matorcima. Posle toga me nazovu na mobilni, kažu šta su uradili i onda sam se najstrašnjije izderao na tu žensku osobu koja me je pozvala. Ona je sačekala da završim i onda je smirenim glasom pitala – 'Znači, ostaje onaj termin kojeg smo zakazali?'. Najozbiljnije sam mislio da ih tužim zbog toga.
A pregled :roll: i ostale stvari... To čak nije ni za net...
Odgovori