jedan testis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
jerivlajko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 11:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

jedan testis

Post od jerivlajko »

interesuje me mogucnost plodnosti ukoliko je jedan testis odstranjen hiruskom intervencijom,pošto nije bio spušten,a drugi je normalan ,pritom nepostoji nikakav poremećaj funkcije! hvala
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa, mogućnost svakako postoji, ali jedini način da znaš stvarno da li si ili nisi plodan je daš uzorak sperme da ti se uradi spermogram. Postoje ljudi i sa dva testisa koji ne mogu da imaju decu, tako da sam broj testisa (sve dok je veći od 0 naravno) nije neki parametar.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
primoz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 26, 2006 12:49 am

Post od primoz »

Zdravo,

posto znam za primer, da je sa jednim testisom moguče imati djecu, kod kolege, budi miran. Samo bih te zamolio , da mi odgovoriš, kada ti je bio odstranjen testis ( kolegu je naime bio tek sa 16 godina, kada je on več bio normalno razvijen ).
Naime , dobio sam sina, kome je jedan testis veoma tamne boje, pa se bojim, da mu nece taj odstraniti. Star je tek mesec dana. Ako su i tebi hirurski odstranili testis , kad si bio tako mali, daj molim te, reci, kakvi su muški znakovi kod tebe i da li one stvari normalno funkcioniraju. Da budem miran, stvarno bih te zamolio, da mi odgovoriš, pa makar na privatnu poruku, jer sam zbog malog sina u psihičko katastrofalnom stanju.

Puno hvala
jerivlajko
Novi član
Novi član

Post od jerivlajko »

Nisam ja lično u pitanju već moj prijatelj,al kako sam ja više upućen u medicinu, potražio sam odgovor! njemu je testis odstranjen sa osam godina, prvo nije bio spušten,i ja sam proćitao da je sasvim uredu što je odstranjen kako bi se iybegao prelazak u nešto maligno. Sve polne karakteristike normalno razvijene,normalan muškarac bez ikakvih poremećaja
primoz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 26, 2006 12:49 am

Post od primoz »

Jerivlajko, hvala ti puno na odgovoru. Nadam se, da je kod mog malog sina u pitanju hidrokela, kako par lekara kaže, ali nijedan nije dosad bio sasvim siguran u to.

Pozdrav iz Slovenije.

Primož
jerivlajko
Novi član
Novi član

Post od jerivlajko »

i ja mislim da je u pitanju neka vodena kilica koja je kod dece česta!! Pozdrav Vama iy Beograda
buca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 4:44 pm

Post od buca »

Moj suprug je kao mali operisao bruh, i tada mu je nakon operacije, ilki u toku operacije jedan testis ostao ukljesten, unutra. Iskreno, nisam sigurna sta se desilo, ali on ima vidljiv samo jedan testis!!! Da li neko zna nesto o ovome i o posledicama. Da li ovo moze biti uzrocnik nase bracne neplodnosti??? Zapravo njegov spermogram je sasvim solidan, ali konstantno imamo bakterije i on i ja... Da li je neko imao slicnih problema???
Odgovori