jedan testis
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 31, 2006 11:36 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jedan testis
interesuje me mogucnost plodnosti ukoliko je jedan testis odstranjen hiruskom intervencijom,pošto nije bio spušten,a drugi je normalan ,pritom nepostoji nikakav poremećaj funkcije! hvala
Pa, mogućnost svakako postoji, ali jedini način da znaš stvarno da li si ili nisi plodan je daš uzorak sperme da ti se uradi spermogram. Postoje ljudi i sa dva testisa koji ne mogu da imaju decu, tako da sam broj testisa (sve dok je veći od 0 naravno) nije neki parametar.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Zdravo,
posto znam za primer, da je sa jednim testisom moguče imati djecu, kod kolege, budi miran. Samo bih te zamolio , da mi odgovoriš, kada ti je bio odstranjen testis ( kolegu je naime bio tek sa 16 godina, kada je on več bio normalno razvijen ).
Naime , dobio sam sina, kome je jedan testis veoma tamne boje, pa se bojim, da mu nece taj odstraniti. Star je tek mesec dana. Ako su i tebi hirurski odstranili testis , kad si bio tako mali, daj molim te, reci, kakvi su muški znakovi kod tebe i da li one stvari normalno funkcioniraju. Da budem miran, stvarno bih te zamolio, da mi odgovoriš, pa makar na privatnu poruku, jer sam zbog malog sina u psihičko katastrofalnom stanju.
Puno hvala
posto znam za primer, da je sa jednim testisom moguče imati djecu, kod kolege, budi miran. Samo bih te zamolio , da mi odgovoriš, kada ti je bio odstranjen testis ( kolegu je naime bio tek sa 16 godina, kada je on več bio normalno razvijen ).
Naime , dobio sam sina, kome je jedan testis veoma tamne boje, pa se bojim, da mu nece taj odstraniti. Star je tek mesec dana. Ako su i tebi hirurski odstranili testis , kad si bio tako mali, daj molim te, reci, kakvi su muški znakovi kod tebe i da li one stvari normalno funkcioniraju. Da budem miran, stvarno bih te zamolio, da mi odgovoriš, pa makar na privatnu poruku, jer sam zbog malog sina u psihičko katastrofalnom stanju.
Puno hvala
-
- Novi član
Nisam ja lično u pitanju već moj prijatelj,al kako sam ja više upućen u medicinu, potražio sam odgovor! njemu je testis odstranjen sa osam godina, prvo nije bio spušten,i ja sam proćitao da je sasvim uredu što je odstranjen kako bi se iybegao prelazak u nešto maligno. Sve polne karakteristike normalno razvijene,normalan muškarac bez ikakvih poremećaja
-
- Novi član
Moj suprug je kao mali operisao bruh, i tada mu je nakon operacije, ilki u toku operacije jedan testis ostao ukljesten, unutra. Iskreno, nisam sigurna sta se desilo, ali on ima vidljiv samo jedan testis!!! Da li neko zna nesto o ovome i o posledicama. Da li ovo moze biti uzrocnik nase bracne neplodnosti??? Zapravo njegov spermogram je sasvim solidan, ali konstantno imamo bakterije i on i ja... Da li je neko imao slicnih problema???