Iscedak

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
iznogudBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 10:35 am

Iscedak

Post od iznogudBG »

Ne znam ni sam odakle da pocnem... Ali recimo ovako. U decembru 2011 sam najverovatnije imao susret sa ureaplazmom, po prvi put. To mi je konstatovano u junu brisom na hlamidije, ureaplazme i mikoplazme, gde su preostala 2 nalaza bila negativna. Nisam imao nikakve simptome, apsolutno nikakve. Terapija je bila 7 dana dovicin. Po prestanku terapije, mislim oko mesec dana, uradjen je kontrolni bris i bio je negativan. Mesec dana kasnije, zarad sigurnosti, uradio sam novi kontrolni bris, takodje negativan. U septembru, na zahtev jedne partnerke, ponovio sam briseve - negativno. Da ne ponavljam, nisam ni imao simptome.
U nekom delu novembra pojavio mi se iscedak. Bez boje ili mirisa.. Sem iscedka, tegobe nisam imao. Otisao sam da uradim:
- klasican bris uretre NEGATIVAN
- bris na gonokok NEGATIVAN
- spermokultura - NEGATIVAN
- spermogram - IZUZETAN
- urinokultura - NEGATIVAN
Jedino je konstatovan povisen broj leukocita.
Pregled kod urologa u Dragise Misovic konstatuje redovno stanje penisa i testisa. Doktor predlaze dovicin bez obzira na to sto nema sve nalaze. Ne uzimam terapiju i odlazim u laboratoriju da uradim nalaze na hlamidiju, mikoplazme i ureaplazme, posto je to jedino sto je jos preostalo. Ovaj put, po prvi put u zivotu, izolovana mi je hlamidija i nesto ureaplazme :( .
Terapija je bila 7 dana dovicin i jednokratno 1000mg hemomicin posle dovicina, ali iscedak nije nestao.. Samo se smanjio. Tri nedelje nakon prestanka terapije (i dalje imam iscedak) odlazim na kontrolu u Dragise Misovic gde je laboratorija i uzeta. Nalaz je NEGATIVAN. Doktor ne zeli da mi da me primi (bio je 11.01.2013), iako je bio slobodan, vec insistira da zakazem i uzmem novi uput, a prvi slobodan termin je 22.02.2013. Narednih gotovo mesec dana pokusavam da nadjem neki odgovor, posto od urologa nema vajde. Ponavljam i bris na hlamidije, mikoplazme i ureaplazme u laboratoriji AquaLab.. Nalaz je NEGATIVAN. Iscedak i dalje postoji. Ja nemam nikakav odgovor, a polako gubim strpljenje.
Jedino sto nisam naveo, posto mi se ne cini relevantno, je da mi se iscedak prvi put pojavio nakon terapije palitreksom, dok sam lecio grip, pa mi je prepisan antibiotik da ne sidje na pluca. tada sam pomislio da nije slucajno candida... Bio je novembra, kao sto sam pomenuo. Verujem da je ipak u startu bila asimptomatska hlamidija, ali mi nije jasno kako su mi vec 2x nalazi negativni a ja i dalje imam problem. Tesilo me je sto mi je spermogram bas dobar, sto ukazuje da nije nikakva hronicna promena, i da ne "vucem" problem neko vreme.
Molim za pomoc
Odgovori