Fimoza !!!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Uros 363
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2008 1:03 am

Fimoza !!!

Post od Uros 363 »

Procitao sam dosta postova pazljivo i nazalost nisma nasao sta me tecno zanima ...
Citao sam da stereoidne masti mogu resiti ovaj problem, samo me sada zanima koje to tacno masti tj nazivi, da bi mogao da nadjem u apoteci ...!
Hvala unapred
Miki_18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 10:47 am

Re: Fimoza !!!

Post od Miki_18 »

Najbolje da odes kod urologa da utvrdi stepen fimoze, da se ne zamlacujes za dzabe! Retko kome sta uspe, veruj mi znam iz iskustva... Ja predlazem operaciju! Najbolje resenje, ja sam se operisao u septembru 2009 i presrecan sam i rezultatima i svime! ;)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

jeste najbolje da odes na pregled kod urologa, i on ce ti reci sta u tvom slucaju moze da se uradi...nemoj nikako na svoju ruku da koristis terapiju, da ne napravis neki problem...inace, kao sto je vec receno, ta terapija nije toliko efikasna, ukoliko fimoza postoji, najadekvatnije resenje je hirursko...
sva pitanja u vezi ovog problema dalje mozes da postavljas u vec postojecoj temi...
razbijac89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 27, 2010 10:19 pm

Post od razbijac89 »

Ja sam bio kod urologa sto se tice fimoze. E sad on mi je nakon pregleda rekao da nema nikakve fimoze, da je sve uredu. Samo sto nekako i dalje imam kada prevucem kozicu radim to bez problema, ali nekako se ona pri celokupnom prevlacenju skupi na sredini penisa kao da se nabora, kao da je ima vishak... I stvori se "prsten" od koze... (Poksuavam sto bolje da objasnim)
I za to mi je (drugi put kad sam otisao) urolog rekao da ne mora to da se operishe...

Meni to ne smeta toliko, ali me brine posto do sada nisam imao sexualne odnose, da li moze da mi smeta tada?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

nije problem ako se ona nabere, ako je vec ima ona mora negde da se smesti kada se zavrne...kod nekih muskaraca je ima vise, kod nekih manje, pa od toga zavisi i koliki ce nabor biti, svi ljudi su razliciti...bitno je da taj prsten nije stegnut, da nije zadrzan frenulumom, da kada rukom povuces mozes normalno da ga izravnas, bez zatezanja, bolova i povlacenja glavica na dole...a kada pustis nek se namesti kozica kako njoj odgovara...bitno je samo da ne smeta, a to ces znati tek kada budes probao...a posto ti je urolog nakon pregleda rekao da je sve ok, onda ne treba da brines... :wink:
razbijac89
Novi član
Novi član

Post od razbijac89 »

Naravno verovao sam u to... Kad mi je u punoj erekciji penis ja mogu da prevucem skroz kozicu, ali onda nekako od vrha glave do mesta "nabreknuca" kao da ima malo mesta... :) To me zanima :oops:
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

nije problem ako ima malo mesta, kod svakog se razlicito postavi taj nabor, jer svaki penis je razlicit... :wink: bitno je samo da nista ne smeta, ma gde se nalazio...
razbijac89
Novi član
Novi član

Post od razbijac89 »

Cool. Hvala.

Sad ne moram da razmisljam vishe. 8)
Odgovori