Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Pre svega se izvinjavam sto otvaram temu koja vec postoji (i to u nekoliko "primeraka").
Imam 18 godina i fimozu. Ne mogu da prevucem kozicu preko glavica kad mi penis nije u erekciji (do pola glavica), a narocito kada je u erekciji (cetvrtina glavica).
Doktor mi je ranije rekao da ne treba da se "obrezuje".
Zanima me koliko traje cela procedura u bolnici, gde se daje lokalna anestezija, da li boli posle toga (i sama anestezija) i sta ce mi uraditi
u ovoj temi mozes da pitas sta god te zanima vezano za to i da procitas dosta stvari: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
ako je takva situacija sa kozicom potrebno je uraditi obrezivanje, ne znam kada te je lekar pregleda, verovatno nije skoro
sada je penis vec potpuno razvijen a ti si u godinama kada ti je idealno da se resis tog problema kako bi mogao bez problema da zapocnes sa odnosima kad bude doslo vreme
sama intervencija traje nekih 30-40min, lok. anestezija se daje u koren penisa i zaboli samo ubod iglice sto nije strasno, nakon intervencije malo odlezis i ides istog dana kuci...posle boli prvih dana kad se jave erekcije, ali u principu nije nista strasno, sve to prodje brzo...
sto se tice preosetljivosti glavica ona je i inace cesta kod mladih momaka generalno, jer nisu jos uvek navikli na direktan dodir, ne otkrivaju ga dovoljno, sve rade preko kozice, ali to vremenom dodje na svoje kako pocinju da koriste otkriven glavic...a pogotovo kod onih koji imaju problem sa tesnom kozicom tek oni ga ne otkrivaju niti dodiruju cesto...nakon resavanja fimoze taj problem sa preosetljivoscu ce se vrlo brzo srediti...