Escherichia coli na brisu GLANSA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Escherichia coli na brisu GLANSA
Nadjena mi je Escherichia coli na brisu glansa...
Doktor mi je prepisao Palitrex i Geramicin mast,ali nista od toga mi ne pomaze.
Molim vas recite mi sta da koristim...
Unapred zahvalan
Unapred zahvalan
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Escherichia coli na brisu GLANSA
Koliko sam ja zaključio:TSF napisao:Nadjena mi je Escherichia coli na brisu glansa...
Unapred zahvalan
Probaš sve redom i budeš uporan.
Znači:
- vitamine
- minerale
- voće
- začine
- čajeve (uva, kamilica, ...)
- ne nerviraš se
- ne ideš prečesto kod doktora da ne bi džabe potrošio mnogo para i pao u depresiju
- radiš vežbe
- trudiš se za što bolje psihofizičko zdravlje
Za konkretnije pregledaj malo po forumu. Ne ma veze koja je bolest u pitanju sve se leče na isti način.
Pazi da se ne predoziraš antibioticima.
Pazi na antibiotike koji se vezuju sa kalcijumom.
Sve u svemu pazi da se ne sjebeš više nego što si već.
Srećno.

Srdačan pozdrav, Viktor!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Escherichia coli na brisu GLANSA
Ove "naše" lekove treba uzeti sa rezervom.TSF napisao:Nadjena mi je Escherichia coli na brisu glansa...
Unapred zahvalan
Zanimljivo da niko ne diskutuje o tome ovde.
E sad. Pošto su antibiotici štetni (ma ko ih pravio) možda je bolje piti ove naše.
Srdačan pozdrav, Viktor!
Hvala ti na ukazanoj paznji,ali ipak na forumu,kao i svuda spominje se lecenje E.coli kao URINARNOJ infekciji.
Problem je taj sto je E.coli kod mene nadjena na glansu,odnosno SPOLJA,na glavicu,tako da meni svi preporucuje lekove(antibiotike) za lecenje E.coli kao urinarne infekcije.Meni je potrebna pomoc kako da je lecim spolja.
Molim vas...
Problem je taj sto je E.coli kod mene nadjena na glansu,odnosno SPOLJA,na glavicu,tako da meni svi preporucuje lekove(antibiotike) za lecenje E.coli kao urinarne infekcije.Meni je potrebna pomoc kako da je lecim spolja.
Molim vas...
Naši lekovi su sasvim dobri i ne treba ih uzimati nisakakvom rezervom.vviktor napisao: Ove "naše" lekove treba uzeti sa rezervom.
@TSF
Prepisana ti je gentamicin mast na primer koja se ne primenjuje u lečenju urinarnih infekcija. Za urinarne infekcije primenjuju se gentamicin injekcije, tako da toj terapiji koju si dobio ne fali ništa i ona je baš za E.coli na koži.
Nisi međutim napisao da li ti je to prepisano po antibiogramu, ali verovatno da jeste jer ako se izoluje bakterija radi se i antibiogram (mada to mora da se naznači posebno, pa se ponekad zaboravi).
Meni ta terapija deluje sasvim OK i nastavi tako. Peri se dvaput dnevno sapunom i toplom vodom, osuši pa stavi mast. Kapsule pij kako su ti prepisane.
Ne znam kada si počeo sa terapijom, ali za prve rezultate treba da sačekaš bar 1-2 dana.
Posle terapije uradićeš kontrolni bris, videće se šta je bilo, i ako bude potrebe prepisaće ti se neki drugi antibiotik.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Tri nedelje mažeš gentamicin i piješ Palitrex?
Ako je tako, prestani sad, a posle 3-4 dana idi da ti se opet uradi bris glansa sa antibiogramom.
Trebalo bi da se uradi i urinokultura da vidiš da nije ta ešerihija koli bila neki uzgredni nalaz zapravo iz urina.
Posle tri nedelje takvog petljanja sa antibioticima mogao si da zapatiš i kandidu, ali svejedno treba da uradiš bris opet.
I na kraju, opiši koje je to stanje koje se nikako ne popravlja.
Ako je tako, prestani sad, a posle 3-4 dana idi da ti se opet uradi bris glansa sa antibiogramom.
Trebalo bi da se uradi i urinokultura da vidiš da nije ta ešerihija koli bila neki uzgredni nalaz zapravo iz urina.
Posle tri nedelje takvog petljanja sa antibioticima mogao si da zapatiš i kandidu, ali svejedno treba da uradiš bris opet.
I na kraju, opiši koje je to stanje koje se nikako ne popravlja.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Zaboravio sam....
Doktor je rekao i da ce morati da secne (izvini ako sada pogresim naziv) frenulum,i da on upravo sumnja da mi to stvara ovo modrilo.
Ali ja sam bio siguran da nije samo to u pitanju i zato sam insistirao na brisu glansa,i tada mi je nadjena E.coli...
Sada sam jos vise zbunjen i zabrinut....
Doktor je rekao i da ce morati da secne (izvini ako sada pogresim naziv) frenulum,i da on upravo sumnja da mi to stvara ovo modrilo.
Ali ja sam bio siguran da nije samo to u pitanju i zato sam insistirao na brisu glansa,i tada mi je nadjena E.coli...
Sada sam jos vise zbunjen i zabrinut....
Balanoposthitis candidomycetica je verovatno nastao zbog dugotrajne antibiotske terapije. Preporučuje se da i seksualni partner, koji je svakako pod rizikom, uradi bris da ne dodje do ping pong efekta (ona tebi, ti njoj i tako u krug).
U terapiji se mogu koristiti Nystatin mast ili Kansen krem ili Canesten krem...
1-3 puta dnevno aplikovati jedan od ovih preparata na promenu i nastaviti sa terapijom još nekih 7 dana nakon povlačenja promena.
Zar ti lekar koji ti je postavio dijagnozu nije rekao sta i kako da koristiš u terapiji?
U terapiji se mogu koristiti Nystatin mast ili Kansen krem ili Canesten krem...
1-3 puta dnevno aplikovati jedan od ovih preparata na promenu i nastaviti sa terapijom još nekih 7 dana nakon povlačenja promena.
Zar ti lekar koji ti je postavio dijagnozu nije rekao sta i kako da koristiš u terapiji?