Dakle, zarad celokupne slike, krenucu od pocetka. Imam 21 godinu. Na desnom testisu sam opipao kvrzicu. Nakon odradjenih markera na tumor i ultrazvuka testisa po nalogu urologa, nisu pronadjene nikakve anomalije na testisu, a i krvna analiza na markere je uredna. Pio sam Forteca tablete 10 dana, kao inicijalnu terapiju. Nakon kontrole kod urologa, posle terapije, "nalaz na desnom epididimu i testisu je u znaku regresije". Prepisana mi je nova terapija, Dovicin tablete, 10 dana, 2 puta dnevno, kao i zahtev za nove analize:
Bris uretre (bio, antibiogram)
Bris uretre na Chlamydiu, ureoplasmu, mycoplasmu
Urin na Trichomonu vaginalis
Urin na UK sa bio, antibiogramom
Ejakulat na bio sa antibiogramom
5 dana nakon odradjene terapije, po instrukcijama urologa, uradio sam analize u "Institutu za javno zdravlje Vojvodine" (higijenski, kako ga krace zovu) sa sledecim rezultatima.
Bris uretre - "Iskultivisana je normalna bakterijska flora"
Bris uretre na Chlamydiu, ureoplasmu, mycoplasmu - NEGATIVAN
Urin na Trichomonu - NEGATIVAN
Urinokultura - "U 1 ml urina nisu nadjene bakterije"
Ejakulat - "Enterococcus spp u velikom broju" (uz antibiogram koji ne bih prepisivao iz razloga da ovaj, ionako dugacak post, ne produzim jos vise)
Ono sto mene zanima jeste sledece, da li se ova bakterija, na mestu na kom je pronadjena, moze preneti polnim odnosom (oralnim i vaginalnim) i da li je uopste preporucljivo imati bilo kakvu vrstu polnog odnosa? Zatim, idem na letovanje za 10ak dana, pa me zanima kako da se ponasam, moze li kupanje u slanoj vodi da skodi? Da li bih trebao da insistiram na odredjenim dodatni analizama kada odem kod mog lekara opste prakse, posto mi je kontrola kod urologa zakazana tek za novembar (
Jos jednom, ja se izvinjavam u slucaju "reposta", moze biti i da ovo pisem iz neke moje panike, ali bih bio veoma zahvalan kada bih dobio odgovore na pitanja, kao i neko strucnije objasnjenje za moju situaciju (kako, zasto, sta me ceka i tome slicno).
Zelim Vam prijatan dan.