Enterococcus spp u ejakulatu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Ekonomista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 11:28 am

Enterococcus spp u ejakulatu

Post od Ekonomista »

Dobar dan. Pre svega, hteo bih zapoceti post sa izvinjenjem za ponavljanje teme. Sa druge strane, jedino sto sam uspeo pronaci na zadatu temu se odnosi na odrasle, pitanja u vezi sa trudnocom i kvalitetom sperme, kao i pojavu bakterije na drugim mestima, odnosno drugom analizom.
Dakle, zarad celokupne slike, krenucu od pocetka. Imam 21 godinu. Na desnom testisu sam opipao kvrzicu. Nakon odradjenih markera na tumor i ultrazvuka testisa po nalogu urologa, nisu pronadjene nikakve anomalije na testisu, a i krvna analiza na markere je uredna. Pio sam Forteca tablete 10 dana, kao inicijalnu terapiju. Nakon kontrole kod urologa, posle terapije, "nalaz na desnom epididimu i testisu je u znaku regresije". Prepisana mi je nova terapija, Dovicin tablete, 10 dana, 2 puta dnevno, kao i zahtev za nove analize:

Bris uretre (bio, antibiogram)
Bris uretre na Chlamydiu, ureoplasmu, mycoplasmu
Urin na Trichomonu vaginalis
Urin na UK sa bio, antibiogramom
Ejakulat na bio sa antibiogramom

5 dana nakon odradjene terapije, po instrukcijama urologa, uradio sam analize u "Institutu za javno zdravlje Vojvodine" (higijenski, kako ga krace zovu) sa sledecim rezultatima.

Bris uretre - "Iskultivisana je normalna bakterijska flora"
Bris uretre na Chlamydiu, ureoplasmu, mycoplasmu - NEGATIVAN
Urin na Trichomonu - NEGATIVAN
Urinokultura - "U 1 ml urina nisu nadjene bakterije"
Ejakulat - "Enterococcus spp u velikom broju" (uz antibiogram koji ne bih prepisivao iz razloga da ovaj, ionako dugacak post, ne produzim jos vise)

Ono sto mene zanima jeste sledece, da li se ova bakterija, na mestu na kom je pronadjena, moze preneti polnim odnosom (oralnim i vaginalnim) i da li je uopste preporucljivo imati bilo kakvu vrstu polnog odnosa? Zatim, idem na letovanje za 10ak dana, pa me zanima kako da se ponasam, moze li kupanje u slanoj vodi da skodi? Da li bih trebao da insistiram na odredjenim dodatni analizama kada odem kod mog lekara opste prakse, posto mi je kontrola kod urologa zakazana tek za novembar ( :o )? Koliko je pametno da nastavim sa antibioticima (nakon vec dve terapije sa jakim antibioticima) imajuci u vidu da sam kao malo dete imao problema sa kandidom iz istih razloga?

Jos jednom, ja se izvinjavam u slucaju "reposta", moze biti i da ovo pisem iz neke moje panike, ali bih bio veoma zahvalan kada bih dobio odgovore na pitanja, kao i neko strucnije objasnjenje za moju situaciju (kako, zasto, sta me ceka i tome slicno).

Zelim Vam prijatan dan.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Enterococcus spp u ejakulatu

Post od aaaca »

Купање у сланој води може само да користи. Иначе слана вода убија бактерије, гљивице и вирусе који дођу у додир с њом.

Антибиотике мислим да мораш да користиш наравно према антибиограму док их не елиминишеш. Читам да ентерококус може да опстане у јако базној средини па ти алкализација организма ту не може помоћи. Не знам да ли би могао да помогне петролеј.

А потенцијалне проблеме са кандидом треба да предупредиш правилном употребом пробиотика и адекватном исхраном.

Преношење инфекције зараженом спермом је очигледно могуће. Вероватно си га добио аналним односом који уопште није хигијенски а ни нормалан, убр.
Ekonomista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 15, 2015 11:28 am

Post od Ekonomista »

Hvala na odgovoru, poslusacu savet. Uzgred, analni odnos nisam imao, niti me privlači. Čitao sam da se moze prljavim rukama preneti i tome slično, da li je istina?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Искрено, не знам како би прљавим рукама инфицирао простату или тестисе изнутра. :roll:

Веровао или не, прљаве руке су данас веома велики проблем. И то не само директно него и индиректно. Један пример је преко прљавих мобилних телефона. Користе се у свакаквим приликама а да ли их неко дезинфикује (осим мене 8) ).
Odgovori