Enterococcus species

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
vzv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 1:05 pm

Enterococcus species

Post od vzv »

Poštovani!
Pre nekliko dana sam dobio laboratorijski nalaz gde mi je ustanovljena bakterija Enterococcus u ejakulatu i po pregledu Urologa mi je prepisao Pentrexyl 500 dva pakovanja.E sad moj problem nije samo to što sad znam da ta bakterija postoji kod mene već i činjenica da duže vreme imam bolne ejakulacije i izraženu erektilnu disfunkciju.Laboratosijski nalazi krvi su potvrdili da nemam nikakvih drugih uroloških problema a u međuvremenu sam na nekim sajtovima pročitao da se jako teško leči i eliminiše ta bakterija.Moja predspostavka da je antobiotik koji mi je doktor prepisao nedovoljno jak da bi uticao na bakteriju koju posedujem.Zanimalo bi me i kako sam dobio tu bakteriju,jer vodim zaista uredan život.I može li ta bakterija da utiče na sexualni život muškarca.Očekujem neki adekvatan savet i pomoć u vidu informacije kako da dalje postupam jer imam iskustva sa nekim doktorima koji bukvalno ne pridaju velikog značaja pacijentu koji se obraća za pomoć već postupaju po nekim svojim pravilima da prepiskom nekog leka misle da rešavaju problem.Unapred zahvalan svima koji nešto mogu da mi kažu u vezi sa mojim problemom...Vladimir
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Enterococcus species

Post od Dr011 »

bolne ejakulacije mogu biti posledica infekcije...treba izabrati onaj antibiotik za koji je antibiogramom utvrdjeno da je bakterija osetljiva na njega, pa proverite sta pise u nalazu spermokulture i antibiogramu za Pentrexyl...u svakom slucaju infekciju treba leciti, a
po isprimanoj terapiji treba ponoviti nalaz da se vidi da li je terapija bila efikasna...
Odgovori