decakov penis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Amia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 3:50 am

decakov penis

Post od Amia »

Moj sin ima 7 godina. Primetila sam kako cesto rukom pomera penis. To cak radi i kad je uskoli, tako da je i uciteljica primetila. Svoje ponasanje objasnjava da mu ,,se pisa lepi nanize'' i da je on ,,ispravlja navise'' Nema nikakve vidne promene, nema bol, niti ga svrbi niti bilo kakvu iritaciju. Normalno mokri. Na moja upozorenja o nepristojnosti takvog ponasanja, pocinje plakati jer kako kaze, takav osecaj mu smeta. Ne znam da li sam vam dobro objasnila nas problem, ali bojim se da nije bezazlen.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: decakov penis

Post od Dr011 »

bitno je iskljuciti da dete ima neki problem na samom penisu zbog kog se dira...takodje i da li je sa testitima sve u redu...ako je sve u redu, to se desava na psiholoskoj osnovi...treba mu objasniti da pisa moze da stoji i ovako i onako, ako oko toga brine...ne treba ga grditi na neki pogresan nacin, jer to moze cak produbiti psiholoski problem kod deteta, posebno posto je vezano za genitalije, samim tim i za buduci seksualni razvoj, pa tu greske u odnosu prema detetu ne sme da bude...najbolje je da se obratite decjem psihologu za savet, kako da se postavite prema problemu koji imate i na koji nacin razgovarati sa detetom o tome, a ako bude potrebe da i dete porazgovara sa psihologom...ali nemojte detetu stalno davati do znanja da nesto nije u redu jer ce ga to jos vise zabrinuti i stvoriti konflikte u njemu...zaci preporuka je da se posavetujete sa decjim psihologom oko svega toga...
Odgovori