trnci

Podforum za sva pitanja vezana za hitnu ili urgentnu medicinsku pomoć.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

trnci

Post od tatijana »

Trnce koji me bude u toku noci osecam sa izvesnim pauzama, vec nekoliko godina.
Naime, probudi me utrnulost ramena, leve ruke, a potom osetim i hladnocu i utrnulost nogu,narocito listova, stopala kao i mravinjanje u glavi, vilici....
EKG i ultrazvuk srca je u redu, kao i prohodnost vratnih arterija.
Snimak vratnog dela kicme je pokazo ispravljenu lordozu i nema bitnijih promena u medjuprsljenskim prostorima.Nista bitno...Imam malo povecan holesterol i pritiak obicno 100/60 ili 90/60.
Ranije se desavalo da trnjenje prestane posle 2,3 dana, a sada traje vec 7 dana. Kada ustanem i setam, mnogo mi je bolje.
Neurolog-privatnik je sada predlozio snimak glave na 64 slajtnom skeneru
za cenu od 24 000 dinara, a ako ne zelim onda TCD. Meni to izgleda kao vacarenje.
Zna li neko sta bi moglo jos da se uradi od analiza i ako je potreban snimak glave, da li je bolja MR, skener, TCD....Da napomenem da sam s vremena na vreme izlozena stresnim situacijama i imam 45 godina.
Hvala!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

JESTE VACARENJE! Kako ih nije sramota!!!!!

Uradite obican CT, dovoljno je. Ili pijte malo Beviplex i sedative, pa ce sve verovatno proci! kakav crni 64-slajsni skener!??? :o Prabimo se pametni, kao da smo pre 10 i 15 godina imali MSCT i MRI???! Gde je nestalo klasicnoi klinicko znanje, cekic, dedukcija, normalna KLASICNA medicina...?

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Post od tatijana »

dr ivica napisao:JESTE VACARENJE! Kako ih nije sramota!!!!!

Uradite obican CT, dovoljno je. Ili pijte malo Beviplex i sedative, pa ce sve verovatno proci! kakav crni 64-slajsni skener!??? :o Prabimo se pametni, kao da smo pre 10 i 15 godina imali MSCT i MRI???! Gde je nestalo klasicnoi klinicko znanje, cekic, dedukcija, normalna KLASICNA medicina...?

Pozdrav!
Mnogo Vam hvala!
Odgovori