Babe i dede cuvari tasne

Podforum za sva pitanja vezana za hitnu ili urgentnu medicinsku pomoć.

Moderatori: moderato, vlada99

studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Babe i dede cuvari tasne

Post od studentbgd »

Pruzao sam prvu pomoc zeni u vrlo kriticnom stanju na ulici, znaci vrlo vrlo kriticnom. Pokusao sam da proverim da li ima neke lekove u tasni ali nisam mogao da dodjem do tasne zato sto je tasnu cuvala grupica penzosa sa paranoicnim tvrdnjama kako cu da joj maznem tasnu.

Kako bi trebalo da se covek postavi u ovakvoj situaciji?
Otme tasnu?
Nastavi da se raspravlja?
......
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

da se glasno prodresh i otmesh tashnu!

da postanesh autoritet!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Ovo je jedan od blazih slucajeva.Meni je bila baba koja je odbila terapiju od specijaliste jer joj nije ukazan VIP tretman.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

meni komshija nije hteo da da da mu pridjem zato shto sam zensko, kaze necu tebe zovi neko mushko!

uzas!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Treba li takvim ljudima uopste pomagati? :)
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

ne razumes

Post od studentbgd »

Ja sam pomagao nekoj zeni a oni su se tu skupili sa masom da pametuju i navijaju (inace vecu kolicinu gluposti po pitanju prve pomoci nisa cuo kao za tih 15 minuta), a bukvalno je bilo navijanje tipa "gotova ja" , "ma nema tu sta da se uradi" i slicno. Malo smo bolesna nacija.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

nije u pitanju to shto smo mi srbi i shto smo ovakvi ili onakvi kao nacija nego to ima jednostavno veze sa ljudskom prirodom!

jedino bitno je da osoba koaj pruza pomoc zna da je pruzi struchno i na pravi nachin prilagodjeno trenutnim uslovima bez bojazni da ce je neko kasnije optuzivati za neshto shto ije uradjeno kako treba!

pravi profesionalci nemaju strah da ce neshto uraditi kako ne treba ili ne sme da se radi, profesionalci znaju shat rade i u trenutku kada j enjihova pomoc potrebna oni blokiraju sve oko sebe i daju sve os sebe da pomognu!

hladne glave, konkretno i struchno su bitne rechi prichanja ko ce koga, kako, koje boje je hsta je ko kad rekao...sve te priche ostavite ljudima koji nemaju shta drugo da rade osim da prave zivote drugih ljudi!

I naravno da svima treba pruziti pomoc, ne treba nichiji komentar da utiche na to da svoj posao ili ljudsku duznost!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

....

Post od studentbgd »

Ja koliko znam kada se pruza prva pomoc zivotno ugrozenoj osobi niko ne moze da vas posle goni sudski ako se nesto lose desi, posto bi ta osoba i ovako i onako bila mrtva da joj pomoc nije pruzena. Bar su meni tako objasnili.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

a ko ti je to objasnio?????? :o
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

tamaraft napisao:a ko ti je to objasnio?????? :o
Pravnici.
Naravno podrazumeva se da nisi uradila nista namerno da naskodis osobi. U zakonu pise da je svaka osoba duzna da pruzi pomoc sem ako time ne ugrozava svoj zivot i zivote ostalih ljudi u okolini. Znaci ne pruzanjem pomoci krsis zapravo zakon. Ludacki bi bilo da mogu da te terete za pruzanje pomoci nekome ko ce i ovako i onako da odapne ako mu se ne pruzi pomoc. Ako je u okolini neko strucniji on bi trebao da pruza prvu pomoc ako si ti najstrucnija osoba od prisutnih i nema niko strucniji sta da se radi. Bolje pokusati, od gledanja i kukanja nema vajde.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

:o

ok, pozdravi advokate koji su ti to pojasnili tako struchno!
Odgovori