Vecernja ordinacija

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Slusaj ti, da krenemo prvo od tvog nicka-a "Maximus" :roll: , koji si sam sebi dao, ne bas potkrepljeno, a to sto si stipendista i proputovao znaci da imas novca, ali vaspitanja onog elementarnog kucnog nemas ni promil, a o znanju posle 1-2 medicine, pa ne bih se ni u to kladila. Starije od sebe i iskusnije i kompetentnije nazivas "histerijama i sl"-sramota! Zbog takvih kao sto si ti treba da se uvede psiho test na prijemnom, ne bi prosao nikad!!!
A svaki odgovor ti je"Ja, pa ja", ne videh ni reci o pacijentu, radu ili sl, sto govori dovoljno o tvojoj izopacenoj ambiciji.
Pitaj brata koji je na Zapadu sta radi i kako se ponasa prema kolegama, buducim i sadasnjim, da pokaze mrvu tvog ponasanja, deportovali bi ga odmah!
Toliko,a nek je Bog u pomoci tvojim buducim pacijentima, sad mi Mengele ne izgleda tako strasno...
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Pa za tom zapadu davno postoji psiho testovi ili bar razgovori pred upis na medicinu, treba to uvesti i kod nas, a ne da se gomila popaljene arogantne mamine i tatine decice upisuju ne bi li mamica i tatica imali detence doktora sa kojim ce da se sepure sutra. I jos ta decica pocinju da glume neke face.

Sto se onog ismevanja ljudi koji studiraju koju godinu duze tice, sine znam neke koji su studirali koju godinu duze a koji danas tebi i takvima mogu da drze predavanja sto se tice rada sa pacijentima.

Slinavo razmazeno bogatasko deriste koje o medicini zna iz pricica napaljene mu mamice (snobice) doslo ovde da nama drzi predavanja.

Slusaj klinac, ovi ljudi ovde za razliku od tebe imaju debelo iskustvo i moga bi da slusas sta pricaju i da nesto od toga naucis. A ja sam odrasto okruzen doktorima i to vrlo uspesnim doktorima pa isto tako mnogo toga znam i daleko sam upuceniji od tebe u problematiku.
_Maximus_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 15, 2008 2:25 pm

Post od _Maximus_ »

dr ivica napisao:
Je li bre bajo, u cemu je tvoj problem a?
Maximus, kada smo se mi pobratimili?
Vas je ton prilicno neprijatan i napadan
Ma je li, keve ti.... :o more drugi put nemo jda me uvlacis u neke xyz debate...

Tamo nema udobne anonimnosti. /..../ na simpozijumu lekara, bilo gde - i da ste mi prisli sa recima i nastupom koji ovde koristite...

Idem i po kongresima, bez brige.... U prvoj godini sam bec bio na 3... :roll: I ako sam se suprostavio jednom nacelinu klinike u totalno apsurdnom zakljucku jedne stvari, sto da se ne suprostavim i vasim... Moje je prvo da kazem sta mislim...
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

_Maximus_ napisao:
Moje je prvo da kazem sta mislim...
Hocu reci, moje je pravo da kazem sta mislim....
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Mora da si ti neki novodobni Steve Urquel :)

I o cemu si pricao (da ne kazem ratovao) na prvoj godini sa nacelnikom klinike? Gde prolazi nervus vagus? Ili ste se svadali oko ogranaka aorte :-?
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

dannina napisao:
Slusaj ti, da krenemo prvo od tvog nicka-a "Maximus"

Moj nick pusti lepo na miru.... Kreni lepo od svog.... :roll: A ako te bas intresuje... Treniram box (i umem bas lepo da lemam!), pa me zato i tako zovu....
Zbog takvih kao sto si ti treba da se uvede psiho test na prijemnom, ne bi prosao nikad!!!
E evo, dacu tvoj predlog na ratifikacija Dekanu, obecavam... Sve za tebe.... :lol:
ne videh ni reci o pacijentu, radu ili sl

pa jel se ovde debata vodi o pacijentima, radu?
Pitaj brata koji je na Zapadu sta radi i kako se ponasa prema kolegama, buducim i sadasnjim, da pokaze mrvu tvog ponasanja, deportovali bi ga odmah
Pa s' obzirom da je okruzen ljudima koji su puni ambicija, sigurno drugacije nego sto bi se sa vama... sa vama covek najbolje prolazi ako se slaze sa vama....

I bez brige ima francusko drzavjanstvo, nece ga deportovati...
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

Guevara napisao:Mora da si ti neki novodobni Steve Urquel :)

I o cemu si pricao (da ne kazem ratovao) na prvoj godini sa nacelnikom klinike? Gde prolazi nervus vagus? Ili ste se svadali oko ogranaka aorte :-?
Znam sigurno vise nego sto si ti znao na prvoj godini... 8) A sto se tice vagusa, aorte.... Ma ne znas ni iz kog nukleusa izlazi....

A ako bi znali anastomoze izmedju pojedinih nerava mozda bi i znali da objasnite pacijentu mogucnost zasto ga boli vrat odnosno desno rame tj. da mu sugerisete da mozda nije u pitanu ruka (desna) kao celina, odnosno vrat, vec je mozda u pitanju zucna kesa, jetra....

Medjutim, ako bol zraci u levu ruku, moze da sugerise na oboljenje pankreasa, zeluca... ili pak na oboljenje srcane odnosno plucne maramice....

Mislim tek toliko da vidis da nisam bas neznalica....

A ratovao sam o nekoj glupoj zamisli..... Kao da bi trebal da se uvodi u EU sistem zdravstvenog osiguranja kao u SAD... Satro, na taj nacin bi se potrosilo manje novca.... :roll:
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

studentbgd napisao:
znam neke koji su studirali koju godinu duze a koji danas tebi i takvima mogu da drze predavanja sto se tice rada sa pacijentima.
Pa sramota bi bilo da nakon KOJE godine ne znaju bolje..... Lahva gubo.... I treba da znaju... imali su lufta kol'ko hoces...

Slinavo razmazeno bogatasko deriste koje o medicini zna iz pricica napaljene mu mamice (snobice) doslo ovde da nama drzi predavanja.
Jao e, vidi koliko si ti i jos pola ljudi ovde jadnih, nezadovoljnih.... To sto ja, odnosno moji roditelji imaju novac ne znaci da sam snob...

Jer su snobovi oni koji su novac stekli preko noci, a luce moje, to sto mi imamo danas stekle su moje cukundede....

A tebi bi ni to tvoje odrastanje sa doktorima, ocigledno, nije donelo nekog narocitog bogatstva...

Moju kevu zaobilazi... Za tebe je ona dama....
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

Svaka ti cast, ne samo da znas iz kog nucleusa izlazi vagus - znas i to da ja to cak i neznam :D

Na dobrom si putu, da ti je ponasanje i komunikacija na (mnogo) visoj razini, cak bi jednog dana bio dobar doktor. Samo pripazi da ne zaboravis sve nukleuse vec na trecoj godini studija.

Zapamti sta ti kazem ja kao stariji kolega: "Nemozes biti profesionalac na jednom podrucju(znanje) - a totalni cigan primitivac na drugom podrucju (ponasanje, odnos do ljudi i slicno)." Mozda to sad uzimas kao uvredu, ali kad odrastes jednog dana setitces se ovih reci. Ne brini, nisi prvi ni zadnji ko misli da je u svemu totalno u pravu na prvoj godini medicine.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ma je li, keve ti....
Vi, mladicu, kao da radite na zelenoj pijaci, ili kao da ste jedan od onih sibicara oko autobuskih stanica.
Idem i po kongresima, bez brige.... U prvoj godini sam bec bio na 3...
Mogli ste da idete i na kongres filozofije u Peking i da slusate predavanja na kineskom, taman biste isto razumeli koliko i u prvoj godini studija medicine na kongresu za profesionalce koji imaju decenije iskustva iza sebe
I ako sam se suprostavio jednom nacelinu klinike u totalno apsurdnom zakljucku jedne stvari, sto da se ne suprostavim i vasim
Postoje nacini za normalnu, kulturnu diskusiju, sa persiranjem kao verbalnim rukavicama da se ne bi mnogo kontaminirali prejakim osecanjima. Ali, kad neko kao Vi odmah te rukavice skine i u prvom kontaktu se obraca kolegi starom 40 godina, specijalisti, ocu porodice i uglednom gradjaninu koji je uspesan u mnogo vise oblasti nego sto se ocekuje sa "je li bre, bajo", ja sam sklon da reagujem malo drugacije. Slobodno pokusajte sa istim pristupom vec na sledecem Kongresu lekara opste medicine na Kopaoniku. Bice tamo dosta kolega koji znaju da postavljau imobilizacije i vrse hemostazu...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

"Treniram box, znam da lemam dobro :roll: "i "jel se ovde vodi debata o pacijentima i radu"! Sam si pokazao svoj nivo :roll:
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

dr ivica napisao:
aman biste isto razumeli koliko i u prvoj godini studija medicine na kongresu za profesionalce
ahahah, je li.... ko je rekao da ja uopste idem na kongrese za "profesionalce"? Evidentno je da kao student prve godine ne mogu, niti zeli mda ucestvujem na takvim iventima...

Postoje i kongresi za studente medicne tj. kongresi buducik, ondnosno mladih lekara (mada takav strucnjak kao sto se vi sigurno to zna)
I ako sam se suprostavio jednom nacelinu klinike u totalno apsurdnom zakljucku jedne stvari, sto da se ne suprostavim i vasim
Postoje nacini za normalnu, kulturnu diskusiju, sa persiranjem kao verbalnim rukavicama da se ne bi mnogo kontaminirali prejakim osecanjima.

Persiranje je u celoj prici najmanje bitno.... Al ajde' ako ce VAS to uciniti srecnijim covekom...

Uostalom, mnogo ste kontradiktorni.... Posto ja nesto tako nisam stekao... Mislim na tu vasi kulturnu i normalnu komunikaciju... Ako nesto tako postoji, sto ste onda uzeli moju temu koju sam postavio u zelji da mi neko pomogne za ismejavanje...? Mislim ko vam daje za pravo.... I naravno ja sam na kraju deriste, blablabla.... Ma daj... Sa svojih 40 godina biste mogli malo vise profesionalnosti da pokazete....
uglednom gradjaninu
nije tesko steci ugled u tako malog gradu poput pozarevca gde se svi vise manje znaju... steknite ugled na svetskom nivou.... to je za mene uspeh... ovako gledano... ugledan gradjanin u malom gradu je svako ko je skolovan (ako je moguce doktor) i koji pomaze tim ljudima...
Slobodno pokusajte sa istim pristupom vec na sledecem Kongresu lekara opste medicine na Kopaoniku. Bice tamo dosta kolega koji znaju da postavljau imobilizacije i vrse hemostazu...
Auuuu, neki opasan baja.... hahaha.... :D 8) ma covece, ti sa tvojih 40 i ja sa svojih 20 nikada ne mozmo da pariramo... ja imam mladost, snagu.... ne radim, nemam problema, skraceno = ne zivim pod stresom...

Tako da bas super za te koje znaju da vrse sve navedene stvarcice... :D

I kao sto rekog, opsta medicina nije moja specijalnost....
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

dr ivica napisao:
aman biste isto razumeli koliko i u prvoj godini studija medicine na kongresu za profesionalce
ahahah, je li.... ko je rekao da ja uopste idem na kongrese za "profesionalce"? Evidentno je da kao student prve godine ne mogu, niti zelim da ucestvujem na takvim iventima...

Postoje i kongresi za studente medicne tj. kongresi buducih lekara, ondnosno mladih lekara (mada takav strucnjak kao sto se vi sigurno to zna)
Postoje nacini za normalnu, kulturnu diskusiju, sa persiranjem kao verbalnim rukavicama da se ne bi mnogo kontaminirali prejakim osecanjima.

Persiranje je u celoj prici najmanje bitno.... Al' 'ajde ako ce VAS to uciniti srecnijim covekom...

Uostalom, mnogo ste kontradiktorni.... Posto ja nesto tako nisam stekao... Mislim na tu vasi kulturnu i normalnu komunikaciju... Ako nesto tako postoji, sto ste onda uzeli moju temu koju sam postavio u zelji da mi neko pomogne za ismejavanje...? Mislim ko vam daje za pravo.... I naravno ja sam na kraju deriste, blablabla.... Ma daj... Sa svojih 40 godina biste mogli malo vise profesionalnosti da pokazete....
uglednom gradjaninu
nije tesko steci ugled u tako malom gradu poput pozarevca gde se svi vise manje znaju... steknite ugled na svetskom nivou.... to je za mene uspeh... ovako gledano... ugledan gradjanin u malom gradu je svako ko je skolovan (ako je moguce doktor) i koji pomaze tim ljudima...
Slobodno pokusajte sa istim pristupom vec na sledecem Kongresu lekara opste medicine na Kopaoniku. Bice tamo dosta kolega koji znaju da postavljau imobilizacije i vrse hemostazu...
Auuuu, neki opasan baja.... hahaha.... :D 8) ma covece, ti sa tvojih 40 i ja sa svojih 20 nikada ne mozmo da pariramo... ja imam mladost, snagu.... ne radim, nemam problema, skraceno = ne zivim pod stresom...

Tako da bas super za te koje znaju da vrse sve navedene stvarcice... :D

I kao sto rekoh, opsta medicina nije moja specijalnost....
_Maximus_
Novi član
Novi član

Post od _Maximus_ »

dannina napisao:"Treniram box, znam da lemam dobro :roll: "i "jel se ovde vodi debata o pacijentima i radu"! Sam si pokazao svoj nivo :roll:
Pa imala si primedbe na moj nick, pa rekoh da ti razjasnim!.... :roll:

Pa koliko sam ja primetio na 1 i po strani debata se ne vodi o pacijentima, vec O MENI!

Manite me se vise ljudi, manite..... Ti tatice od 40, idi zeni, deci, a vi koji jos niste zavrsili idite za knjige.... Dosta bre vise olajavanja... jer moze ovo u nedogled da ide... a ja iskreno, da trosim svoje vreme na ove pizdarije, ne'am.... :roll:
Guevara
Aktivan član
Aktivan član

Post od Guevara »

_Maximus_ napisao:
nije tesko steci ugled u tako malog gradu poput pozarevca gde se svi vise manje znaju... steknite ugled na svetskom nivou.... to je za mene uspeh...
Covece, pa ti si zreo za psihjatra. I posto volis karijeriste i titule. Potrazi jednog subspecijalistu adolestentne psihjatrije.
Odgovori