Tražio sam i tražio...nigde ništa konkretno, nigde objektivni utisci...ništa! Voleo bih da konačno jednom sakupimo sva iskustva u korišćenju i kvalitetu osnovnog lekarskog instrumenta.
Prevashodno bih želeo da se napišu utisci o najčešćim vrstama i markama stetoskopa koji se mogu naći kod nas ili nabaviti iz inostranstva putem interneta i sl.
Kada sam kupovao stetoskop pre 2 godine tražio sam i tražio i nigde konkretan odgovor...nego sam na kraju otišao i kupio ono što su studenti najviše kupovali - Spirit.
Ne mogu da kažem da je loš i da sam stetoskop kao instrument nije ujedno i stvar navike uha, ali postoje i druge marke koje su slabije zastupljene ili popularne. Za Lithmann i Spirit su svi čuli...eventualno Gimma... Ali, mene konkretno interesuju dve marke i da li mogu da se dobave, a to su Fazzini i MDF. Konkretnije "Sprague Rappaport" tipa, kao što je MDF 767 itd...za one koji nisu upućeni u termin to su oni stetoskopi sa dve cevi, koje ste mogli najčešće videti u ER seriji.
Konkretno me zanima, gde mogu da se kupe ili nabave kod nas i kakve su im karakteristike u odnosu na Spirit i Lithmann Classic II .... Ako neko ima bilo kakve informacije dobro bi dosle, posto sam preturio ceo net i ne mogu da nadjem nigde zvanicne zastupnike u Srbiji.