postovanje svima!!!
Nova sam na ovom forumu...
Inace,studiram med u bg i uskoro,za mozda 1 god,zavrsavam.U roku sam sve davala.Nisam rodjena u bg.
Savet koji mi treba je.....sta posle?
upisivati postdiplomske?
stazirati,ali gde?
da li da se vratim kuci,ili da probam ovde?
Ja bih,mozda,ovde i ostala,ali...znate vec....
Hvala unapred!!!!!
savet za buduceg lekara
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Odakle ste, imate li roditelje koji mogu u provinciji da Vam obezbede posao, mozda i dobru specijalizaciju, koliko Vam je prosek, imate li momka sa kojim nameravate da zivite yu Beogradu ili u rodnom gradu, zelite li decu, jeste li skloniji klinickom radu ili teoretisanju, imate li volju da se probijate kroz guzvu onih sa vezama, imate li obezbedjen stan u Beogradu, ima li neka oblast u medicini koja Vas posebno zanima... Ima tu tako puno stvari koje morate sami sebi da odgovorite, stavite na papir, saberete, izvagate - pa odlucite.
Sve najbolje!
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ah,ah....
mnogo je pitanja,nedoumica,odluka ce,definitivno,biti teska!
Da,mogla bih da se zaposlim u bolnici u rodnom gradu,cak i da dobijem ok specijalizaciju..prosek mi je oko 9...imam momka,dugo,nismo iz istog grada,ni on nije iz beograda...zelim decu...sklonija sam klinickom radu,a ne teoretisanju,vise me zanimaju hirurske oblasti. I stan bih mogla da obezbedim ovde,u bg.....eto!
Hvala Vam,dr Ivice na brzom odgovoru,mada i sama znam da pravog odgovora nema
Svaki put kada pomislim na buducnost,uhvati me panika...i onda kazem sebi da me zanima samo prvi sledeci ispit...a to ce uskoro biti zadnji ispit
i sta onda????
mnogo je pitanja,nedoumica,odluka ce,definitivno,biti teska!
Da,mogla bih da se zaposlim u bolnici u rodnom gradu,cak i da dobijem ok specijalizaciju..prosek mi je oko 9...imam momka,dugo,nismo iz istog grada,ni on nije iz beograda...zelim decu...sklonija sam klinickom radu,a ne teoretisanju,vise me zanimaju hirurske oblasti. I stan bih mogla da obezbedim ovde,u bg.....eto!
Hvala Vam,dr Ivice na brzom odgovoru,mada i sama znam da pravog odgovora nema
Svaki put kada pomislim na buducnost,uhvati me panika...i onda kazem sebi da me zanima samo prvi sledeci ispit...a to ce uskoro biti zadnji ispit
i sta onda????
-
- Stalni član
- Kontakt:
Idite u svoj grad, odstazirajte, odradite malo, uzmite plasticnu hirurgiju, obicnu hirurgiju ili ginekologiju, moze i ORL, i oni lepo rade i zaradjuju. Momka povedite sa sobom, placajte kiriju, odvojite se ako moze od roditelja. Dobra specijalizacija je bitnija od titule, a ekonomsku nezavisnost stecenu sopstvenom platom nista ne moze da zameni.Da,mogla bih da se zaposlim u bolnici u rodnom gradu,cak i da dobijem ok specijalizaciju..prosek mi je oko 9...imam momka,dugo,nismo iz istog grada,ni on nije iz beograda...zelim decu...sklonija sam klinickom radu,a ne teoretisanju,vise me zanimaju hirurske oblasti. I stan bih mogla da obezbedim ovde,u bg.....eto!
Ako imate isuvise jaku vezu i momak zeli da takodje ostane u BG, onda sredite taj stan i probijajte se kroz guzvu na fakultetu. Ali znajte da ce deca doci tek kasnije, a to ce mozda (kombinovano sa siilnim obavezama) da ugrozi vasu sadasnju vezu, jer znamo da veze pucaju ako nisu povezane roditeljtvom i ako su preopterecene pojedinacnim obavezama partnera...
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Maoze i drugu, bitno da je nesto isplativo. Ponegde ortopedi takodje lepo zaradjuju, ponegde ne. Isto vazi za urologe, oftalmologe... Plastika je isplativa sama po sebi, abdominalna (opsta) je takodje isplatiova jer je cesto frekventna, a da ne govorim o cenjenosti grudn, kardiohirurgije i neurohirurgije - ali su to spacijalizacije za terccijarni nivo zdr. zastite, malo ima mesta, guzva je 
Sve najbolje.

Sve najbolje.