Postdiplomske studije?

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dr.Vesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Postdiplomske studije?

Post od dr.Vesa »

Da li se isplati upisati postdiplomske studije.Sta dobijam sa njima?
Prosle godine su kostale 100 000,nisam siguran da li su i ove godine iste cene.
Imam li sa njima vecu sansu za specijalizaciju ili zaposljenje?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Vidite kolega prave poslediplomske studije ,u trajanju od 3 godine, na nasem fakultetu su oformljene iz dve oblasti:molekularne medicine i epidemiologije.Po njihovom zavrsetku dobijate naucni stepen doktora nauka.Akademske specijalisticke studije predstavljaju prelaznu varijantu i traju jednu godinu a oformljene su iz najrazlicitijih oblasti.Godina je kostala 100000 din, a sa zavrsenom akademskom specijalizacijom mozete upisati doktorske studije iz te oblasti onog momenta kada budu ustanovljene.A po meniposlediplomsko usavrsavanje je uvek plus.Pozz
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Po Bolonjskoj konvenciji,vise ne postoje postdiplomske studije tipa magisterijuma,vec su u pitanju doktorske(nisam 100% sigurna)
Doktorske studije iz klinickih oblasti mogu upisati gotovi specijalisti ili specijalizanti na zadnjoj godini,traju 3 godine i kostaju 120.000 din godisnje.
Doktorske studije iz pretklinickih oblasti traju 4 godine,moze ih svako upisati (naravno,ako ima prosek veci od 8,to vazi i za prethodne) i takodje kostaju 120.000.
Pricam o Niskom Univerzitetu.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moje skromno misljenje: Ako zelite da se bavite profesurom, odnosno da radite kao predavac na Medicinskom Fakultetu, onda ove akademske studije imaju smisla. U protivnom, ne vrede de puno. Imam kolege koji su magistri i doktori nauka, a rade u Zdravstvenom centru u pozarevcu. Nemaju ni vecu platu, ni veci ugled, a iskreno, ni neko posebno vece znanje. Zakljucujem, stoga, da su ze uzalud mucili. Podsecam da u nemackoj, na primer, onaj ko je diplomirao na medicini, i ne moze da doktorira. smatra se da je vec doktor i sve ostalo je 'hleb preko pogace". Onoma koji nisu namerni da se zaposle u institutima (samim tim, i da rade na fakultetima) preporucujem specijalizacije, subspcijalizacij i sva ostala usacrsavanja. Na kraju - sve zavisi i od afiniteta. Poneki specijalisti koji nemaju akademske titule zaradjuju vise nego neki doktori nauka... Ako izmedju "znati i imati" preferirate ovo drugo, lako cete resiti dilemu.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dr.Vesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm

Post od dr.Vesa »

dr ivica napisao:Moje skromno misljenje: Ako zelite da se bavite profesurom, odnosno da radite kao predavac na Medicinskom Fakultetu, onda ove akademske studije imaju smisla. U protivnom, ne vrede de puno. Imam kolege koji su magistri i doktori nauka, a rade u Zdravstvenom centru u pozarevcu. Nemaju ni vecu platu, ni veci ugled, a iskreno, ni neko posebno vece znanje. Zakljucujem, stoga, da su ze uzalud mucili. Podsecam da u nemackoj, na primer, onaj ko je diplomirao na medicini, i ne moze da doktorira. smatra se da je vec doktor i sve ostalo je 'hleb preko pogace". Onoma koji nisu namerni da se zaposle u institutima (samim tim, i da rade na fakultetima) preporucujem specijalizacije, subspcijalizacij i sva ostala usacrsavanja. Na kraju - sve zavisi i od afiniteta. Poneki specijalisti koji nemaju akademske titule zaradjuju vise nego neki doktori nauka... Ako izmedju "znati i imati" preferirate ovo drugo, lako cete resiti dilemu.

Sve najbolje.
Hvala. :D
Odgovori