Da li se isplati upisati postdiplomske studije.Sta dobijam sa njima?
Prosle godine su kostale 100 000,nisam siguran da li su i ove godine iste cene.
Imam li sa njima vecu sansu za specijalizaciju ili zaposljenje?
Postdiplomske studije?
Vidite kolega prave poslediplomske studije ,u trajanju od 3 godine, na nasem fakultetu su oformljene iz dve oblasti:molekularne medicine i epidemiologije.Po njihovom zavrsetku dobijate naucni stepen doktora nauka.Akademske specijalisticke studije predstavljaju prelaznu varijantu i traju jednu godinu a oformljene su iz najrazlicitijih oblasti.Godina je kostala 100000 din, a sa zavrsenom akademskom specijalizacijom mozete upisati doktorske studije iz te oblasti onog momenta kada budu ustanovljene.A po meniposlediplomsko usavrsavanje je uvek plus.Pozz
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Po Bolonjskoj konvenciji,vise ne postoje postdiplomske studije tipa magisterijuma,vec su u pitanju doktorske(nisam 100% sigurna)
Doktorske studije iz klinickih oblasti mogu upisati gotovi specijalisti ili specijalizanti na zadnjoj godini,traju 3 godine i kostaju 120.000 din godisnje.
Doktorske studije iz pretklinickih oblasti traju 4 godine,moze ih svako upisati (naravno,ako ima prosek veci od 8,to vazi i za prethodne) i takodje kostaju 120.000.
Pricam o Niskom Univerzitetu.
Doktorske studije iz klinickih oblasti mogu upisati gotovi specijalisti ili specijalizanti na zadnjoj godini,traju 3 godine i kostaju 120.000 din godisnje.
Doktorske studije iz pretklinickih oblasti traju 4 godine,moze ih svako upisati (naravno,ako ima prosek veci od 8,to vazi i za prethodne) i takodje kostaju 120.000.
Pricam o Niskom Univerzitetu.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Moje skromno misljenje: Ako zelite da se bavite profesurom, odnosno da radite kao predavac na Medicinskom Fakultetu, onda ove akademske studije imaju smisla. U protivnom, ne vrede de puno. Imam kolege koji su magistri i doktori nauka, a rade u Zdravstvenom centru u pozarevcu. Nemaju ni vecu platu, ni veci ugled, a iskreno, ni neko posebno vece znanje. Zakljucujem, stoga, da su ze uzalud mucili. Podsecam da u nemackoj, na primer, onaj ko je diplomirao na medicini, i ne moze da doktorira. smatra se da je vec doktor i sve ostalo je 'hleb preko pogace". Onoma koji nisu namerni da se zaposle u institutima (samim tim, i da rade na fakultetima) preporucujem specijalizacije, subspcijalizacij i sva ostala usacrsavanja. Na kraju - sve zavisi i od afiniteta. Poneki specijalisti koji nemaju akademske titule zaradjuju vise nego neki doktori nauka... Ako izmedju "znati i imati" preferirate ovo drugo, lako cete resiti dilemu.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala.dr ivica napisao:Moje skromno misljenje: Ako zelite da se bavite profesurom, odnosno da radite kao predavac na Medicinskom Fakultetu, onda ove akademske studije imaju smisla. U protivnom, ne vrede de puno. Imam kolege koji su magistri i doktori nauka, a rade u Zdravstvenom centru u pozarevcu. Nemaju ni vecu platu, ni veci ugled, a iskreno, ni neko posebno vece znanje. Zakljucujem, stoga, da su ze uzalud mucili. Podsecam da u nemackoj, na primer, onaj ko je diplomirao na medicini, i ne moze da doktorira. smatra se da je vec doktor i sve ostalo je 'hleb preko pogace". Onoma koji nisu namerni da se zaposle u institutima (samim tim, i da rade na fakultetima) preporucujem specijalizacije, subspcijalizacij i sva ostala usacrsavanja. Na kraju - sve zavisi i od afiniteta. Poneki specijalisti koji nemaju akademske titule zaradjuju vise nego neki doktori nauka... Ako izmedju "znati i imati" preferirate ovo drugo, lako cete resiti dilemu.
Sve najbolje.