Medicinski softver

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od admin »

Odlicno, pokusacemo da ove podatke stavimo online sa mogucnoscu pretrazivanja za sve korisnike sajta. 8)
mladend
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 08, 2005 1:17 pm

Post od mladend »

drarko napisao:Ja imam "Mali medicinski podsetnik" koji ima sve to i uradjen je kao pdf fajl. Lista lekova je stara i ne moze da se updejtuje. Izasao 2002, ima 2882 stranice i tezak je oko 20 Mb. Autor je Mladen Dumitraskovic.
Slučajno sam autor tog CD-a.
Izašlo je novo izdanje 2004. godine, koje sadrži oko 18000 stranica korisnog materijala i veći broj tema. MKB10 sada sadrži i komentare, ne verujem da je neko u zemlji to još uradio.
Sadrži i zbirku zakonskih propisa iz oblasti zdravstva i vodiče dobre prakse.

Kupci legalnog izdanja su bili i u prilici da dobiju na zahtev i podatke u formatima koji su mogli da importuju u svoje baze podataka.

U pripremi je za 2006 treće izdanje sa još novijim ažuriranim podacima, očekujem da ću ga ažurirati do kraja februara 2006.

Izdavač je "StudioNexT" iz Bora
svaba1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2006 11:36 am

Post od svaba1 »

Pa daj posalji mi je na [email protected]
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Kontakt:

Post od ilia »

Da li bi mi drsasa poslao MKB10? [email protected]
barbara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 10:21 pm

Post od barbara »

send
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 6:51 pm

medicinski softver-primarna zdravstvena zastita

Post od send »

Prije par dana sam,sasvim slucajno, dosao u situaciju da pogledam "nekakav" program za rad domova zdravlja(primarna zdr.zastita) u Domu zdravlja u Doboju(BiH) i mogu vam reci da jos nisam vidio nesto slicno. Sve ono o cemu je vec dugi niz godina bilo reci kako ce se napraviti softver za rad medicinskih ustanova i nekoliko pokusaja koje sam imao priliku videti je zasenio ovaj program. Zakazivanje pacijenata, elektronski karton, laboratorija, UVZ, CT, ATD, specijalističke sluzbe, MKB10-ICPC2, registar lekova od agencije za lekove... Elektronski karton, o kome se prica vec dugo, je tako dobro uradjen da vam je sve pristupacno iz njega. Uputnice specijalistima, laboratoriji i dr. se prenose automatski a isto tako povratne informacije se automatski upisuju u karton pacijenta(svaka laboratorijska analiza se automatski upisuje u karton pacijenta, UZV i CT snimak se automatski prenose u karton). Iz objasnjenja prisutnih mogao sam zakljuciti da su i uredjaji za laboratorijske analize povezani na racunare tako da se svi rezultati automatski upisuju u karton pacijenata. Zakazivanje termina pregleda pacijenata se radi preko racunara i jos mnogo toga. Slag na ovom predstavljanju programa je "novim lekarima koji dolaze u dom zdravlja i rade u prolaznim timovima porodicne medicine je dovoljan dan obuke za samostalan rad sa programom, a sto je praksa do sada pokazala". Vredelo je videti.
mirok
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 06, 2006 6:31 pm

medicinski softver

Post od mirok »

e fino i ja sam imao priliku videti taj softver, mislim da prethodni komentar nije puno preterao u oceni.
Ekipa se potrudila svaka im cast , a koliko znam to je radila jedna firma iz Beograda u saradnji sa firmom iz Bosne i Domom Zdravlja Doboj.

Valjda ce ovi kompjuteri uci i u zdravstvo na pravi nacim a tamo mi se cini da je to slucaj jer koliko sam video svi rade na kompjuterima bez papira , od sestre do doktora.
mikscomputers
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:03 am
Kontakt:

Program za sifarnik lekova i bolesti

Post od mikscomputers »

Moja agencija se dobrovoljno javlja da napravi program za navedene oblasti prema Vasim uputama - ali ce trebati mala pomoc oko azuriranje sifarnika - npr. saradnici bi dobili svoj login na sajtu i sredjivali bazu a ostali bi mogli iz aplikacije ili direktno sa neta da pristupe sifarnicima, istorijama bolesti, da napravimo jednu veliku bazu istorija bolesti i pacijenata koju bi lekari sirom Srbije mogli da koriste...

Agencija za izradu softvera RAPTOR
Kurtovic Emir, Prijepolje
064/1631136
[email protected]
mandrag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 8:39 am

Post od mandrag »

Posedujem program sa svim potrebnim informacijama vezanim za propisivanje i izdavanje lekova na recept (ogranicenja iz sluzbenih glasnika, cene...), propisivanje i izdavanje medicinskih pomagala, MKB10 sifarnikom i jos mnogo drugih prakticnih dodataka...

Zainteresovani neka se jave na e-mail: [email protected] radi blizih informacija.
levovnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 19, 2009 9:20 am

Re: Medicinski softver

Post od levovnik »

Ako vas muče odgovori na pitanja poput:
- Koja je šifra neke dijagnoze? (bez obzira da li znate naziv na srpskom ili latinskom)
- Koja je JKL šifra nekog leka?
- Da li je lek na pozitivnoj listi i na koju dijagnozu smem da ga propišem? Koliko kutija sme na recept?
- Koliko se plaća procentualno učešće?
- Koji je način doziranja nekog leka ili pak koje su mu parelele?
- Koje lekove smem da propišem na recept za tu i tu dijagnozu?
- Koju šifru da upišem na nalog za medicinska pomagala?
Odogovre na ova pitanja i još mnoga će vam dati program "Registar lekova i certifikata" čiji opis možete videti na linku
http://www.* REKLAMA */registarlekova
Odgovori