zubno meso unutar zuba
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 31, 2016 10:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
zubno meso unutar zuba
Postovani, moj sin od 4.5 godine ima kvarnu grnju desnu cetvorku. Bili smo kod zubara, zubic je otvoren i nije ga vise bolio nakon toga. Zubic smo redovno cistili poslije obroka i prali Curaprox djecijom cetkicom za zube. Medjutim, vremenom se zubic potpuno ispunio zubnim mesom iznutra. Dijete nema problema dok jede, zubic ga ne boli, ali me to zubno meso koje se spustilo u zubic brine
Da li je potrebna neka dodatna intervencija i sta se u ovakvim slucajevima dalje radi sa zubom? Unaprijed vam hvala na odgovoru.

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: zubno meso unutar zuba
Да ли тај чувар простора може и иначе да се користи када на пример недостаје један зуб а околни су здрави?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 31, 2016 10:18 pm
Hvala puno!
U nasem gradu zasigurno niko ne ugradjuje cuvare prostora
U svakom slucaju, mogli bismo da uradimo rendgenski snimak zubica. I mene plasi to sto je trenutno stanje potrebno "sacuvati" jos 5-6 godina...
U nasem gradu zasigurno niko ne ugradjuje cuvare prostora

U svakom slucaju, mogli bismo da uradimo rendgenski snimak zubica. I mene plasi to sto je trenutno stanje potrebno "sacuvati" jos 5-6 godina...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
За децу ми је јасно, хвала. Међутим да ли се чувар простора може користити код одраслих? Да ли је боље њега користити уместо да се прави мост и околна два здрава зуба упропасте?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Баш штета.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Интересантно. То је нешто као имплант али се ради одмах по вађењу зуба, ако сам добро схватио.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Значи мени преостаје имплант, мост или да оставим тако како је (шестица фали). Јел' мора да се вади живац из околних зуба када се прави мост?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Немам снимак, тј. имам негде снимак из времена када је требало да се вади шестица. Ко зна где је. Нажалост тада сам био у некој гужви па се нисам довољно распитао а можда нисам морао да га вадим. Тја. Сада је касно. У сваком случају хвала ти на информацији.