Zub boli kad jedem slatko

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Encephalon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 3:35 pm

Zub boli kad jedem slatko

Post od Encephalon »

Kao sto stoji u naslovu teme, boli me sestica kad jedem nesto slatko, tj samo kad zagrizem nesto slatko. Pa sam hteo da znam o cemu je rec, da li je ozbiljniji kvar ili ne.

Hvala unapred!
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Re: Zub boli kad jedem slatko

Post od tajchi »

Svaki karijes treba da se leci sto pre,jer ako je tek u pocetku,vise zubne supstance vam ostaje,krace traje sama intervencija,vece su sanse da sacuvate zub a i mnogo manje kosta!
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Imala sam isti problem. Svaki put kad zagrizem slatko reagovali su gornji i donji zub uvek isti. Bila sam kod zubara nije video karijes nego je rekao desni krvare hrana se nabija na njih, ali je rekao da uradim snimak. Kad sam uradila snimak karijes se nije video, pa sledeći put će malo da radi na desnima zubar nisam tačno razumela šta verovatno će neko stručniji to da objasni ako se javi. Pretpostavljam da će mi i dati neki rastvor da ispiram desni jer sam prošli put posle tretmana dobila Hibideks rastvor za desni. U svakom slučaju treba hitno otići do stomatologa i videti šta je u pitanju. Nadam se dam sam malo pomogla!
Slika
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Desni su bili u pitanju. Posle čišćenja kamenca sve je ok!
Slika
Odgovori