Vadjenje umnjaka

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Stranger2973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2014 3:31 pm

Vadjenje umnjaka

Post od Stranger2973 »

Pozdrav, imam nekoliko pitanja za zubara ako ih ima ovde :)

Imam 19 godina i nazalost nisam vodio dovoljno brige o zubima(nisam nosio dovoljno dugo protezu), i sad me muce kompleksi :)

Naime, izmedju ostalog dva prednja zuba su mi kriva, ustvari cela gornja vilica mi je takva ali najvise mi smetaju 2 prednja zuba koja nisu u ravni(jer se oni prvi vide), sad meni zubari kazu da moram da izvadim umnjake i stavim protezu, hoce li mi to pomoci i je li bolno vadjenje zuba(nisam nikad vadio zube kod zubara ) ? Ako ce mi pomoci, koliko ce trebati vremena otprilike da ih ispravim, uz redovno nosenje proteze?

I jos nesto, imam upaljene desni dosta i koristim Ozosept da isperem usta, pomaze mi dosta, medjutim stvaraju se naslage dosta i kamenac, pa me interesuje koliko cesto je normalno da se radi ciscenje kamenca? ja sam radio pred Novu godinu i sad mi zubar rece da opet imam jer verovatno ne perem pravilno zube -.-
Odgovori