Umnjaci

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Umnjaci

Post od trudnjaca »

:lol:
Imam 26 ipo godina i jos uvek mi nije izaso nijedan umnjak. Da li imam razloga za zabrinutost. Znam da je to individualno, ali koje su neke normalne godine do kad bi umnjaci trebali da se pojave? Da li je moguce da nekome nikad ne izrastu?
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

........................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:40 am, izmenjeno 1 put ukupno.
nofrks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2004 3:15 pm

Post od nofrks »

Da vrlo je oguce da umnjaci nikada ne izrastu,i to ne bi trebalo da te brine vec da te raduje!U praksi su umnjaci vrlo chesto samo nosioci problema,lako i brzo se kvare i ne sluze mnogo chemu!Tako da nemash razloga za brigu,ako izrastu izrastu,ako ne,nikom nishta!
poz
:)
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Umnjaci su zubi koji poslednji nicu U PROSEKU od 18-25 godine zivota. Mozda se vi ne uklapate u taj prosek, takodje su zubi ciji zametak se najcesce uopste ne formira tako da je moguce da uopste nemate umnjake ali su i zubi koji najcesce ostanu "zaglavljeni" u vilici pa ne mogu da niknu. U poslednjem slucaju mogu i praviti probleme, stoga vam preporucujem da odete do vaseg stomatologa koji ce vam reci da snimite vilice i da se vidi sta je sa tim zubima.
Odgovori