Sad sam saznala da ako ima supljina od zuba nekog,konkretno u mom slucaju fali sestica,da ne sme da s e dozvoli da se to mesto popuni,tacnije da se vilica pomeri,i da mora da se nosi nesto kao privremeni zub,nznm neka zabica,ili tako nesto.......je'l to tacno,ili zavisi od slucaja........molim za odgovor....!
Hvala unapred
I.S.
............
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: ............
a kako to mslis ne sme da se popuni?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
Zato sto kad se jedan zub izvadi onda susedni zubi naginju u prazan prostor.vlada014 napisao:a kako to mslis ne sme da se popuni?
Doktor stomatologije....ali nick ostaje 

ako ti nedostaje sestica, a imas sedam, osam u nicanju, i planiras da stavis fiksni aparat ide se na to da sedmica dodje na mesto sestice a osmica na mesto sedmice i opet imas pun zubni niz. da tako uproscesno objasnim.
ako planiras d nadknadis sesticu,protetski mozes da napravis most koju povezuje npr sedam i pet, eventualno cetiri, znaci dva zuba brusis i stavljas pod krunicu da nose sesticu
ili se ugradi implanat i na njega se stavi krunica.
mislim da sam malo razjasnio.....
malo je uprosceno
ako planiras d nadknadis sesticu,protetski mozes da napravis most koju povezuje npr sedam i pet, eventualno cetiri, znaci dva zuba brusis i stavljas pod krunicu da nose sesticu
ili se ugradi implanat i na njega se stavi krunica.
mislim da sam malo razjasnio.....
malo je uprosceno
razumem ja to nego me malo zbunila njena prica sa zabicom, i kako ne sme da se dovoli da se ta supljina popuni.studentbgd napisao:Zato sto kad se jedan zub izvadi onda susedni zubi naginju u prazan prostor.vlada014 napisao:a kako to mslis ne sme da se popuni?
svaki zub koji nedostaje mora se normalno nadoknaditi da ne bi zbog toga tri zuba imala problema jel tako

- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
imam samo 7,osmica jos nije ni krenula sa nicanjem.......ali msm da cu pre da stavim novi zub,a ja sam mislila da ce se sama sedmica pomeeriti i da ce mi se onda zubi ispraviti lepo........
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
ne razumem kakav problem,a zabica je valjda onaj plasticni zub sto se stavi u supljinu dok se ne resi da se pravi novi zub ili kako vec to ide.........nznm ja tek ucim to,pa onako vise nagadjam,jer ne razumem dosta stvarivlada014 napisao:razumem ja to nego me malo zbunila njena prica sa zabicom, i kako ne sme da se dovoli da se ta supljina popuni.studentbgd napisao:Zato sto kad se jedan zub izvadi onda susedni zubi naginju u prazan prostor.vlada014 napisao:a kako to mslis ne sme da se popuni?
svaki zub koji nedostaje mora se normalno nadoknaditi da ne bi zbog toga tri zuba imala problema jel tako
ma to ja i kolega nesto izmedju sebe.....
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
znaci nema veze samnom
@vlada014 ti si stomatolog???????????
@vlada014 ti si stomatolog???????????