...........

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

...........

Post od Ivanna Kraljica »

Da li mozete da mi kazete naziv nekog gela protiv upale desnih......malo jace upale.nznm tacno kako se zove,imala sam ga pre,ali moze li neko da mi kaze koji je najbolji i najefikasniji
Hvala unapred na odgovoru
I.S.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Re: ...........

Post od studentbgd »

Zove se konac za zube i hidrogen 3%. Slusaj sta ti pricam. Ubitacna kombinaija za upalu desni pored naravno neizostavne cetkice za zube.

Ajde da probamo ovako.

Idi kod stomatologa da ti ocisti desni kavitronom i uradi ostalu terapiju vezanu na upalu desni.

Higijena kod kuce

1. Pranje cetkicom. Basovom metodom kao na filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=o98vEv_T8Uc
Ko sto vidis cetkica je pod uglom u odnosu na zube i blagim pokretima se vlakna cetkice uteruju malo izmedju zuba i desni i onda se prave male vibracije i zatim iscetkava na dole za gornje zube odnosno na gore za donje zube. I tako i sa zadnje strane isto.

2.Koncem treba da posle svakog pranja cetkicom (kad se upala smiri samo posle zadnjeg pranja uvece) prolazis izmedju svih zuba tako da konac prvo ide po ivici jednog pa po ivici drugog zuba.
http://www.youtube.com/watch?v=6jexw9Sp ... re=channel

3. Ispiranje hidrogenom 3%. I to obavezno hidrogenom 6% ne jacim ni slucajno. Muckas pa kad se stvori pena pljunes i tako dok skoro prestane da se stvara pena. Znaci bar jedno 5 puta da muckas i ispiras.

Ako sve ovo ne upali onda potrazi specijalistu parodontologije.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ali ja sam tebe poslusala,i ja stalno perem zube tako to mi ej naglasio i moj stomatolog i ispiram po pet puta hidrogen od 3% uvece posle pranja zuba,naravno posle koncica,kojim pazljivo cistim izmedju zuba,a icicu kod stomatologa onda da ga pitam za to..............sve postujem
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

a hoce li da boli to ciscenje desnih kavitronom,i kako to izgleda istaj eto i ta kompletna terapija,sta spada tu
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

jos kad bi studentbgd znao koji sve gingivitisi postoje, ne bi ovako samouvereno preko neta delio savete!!! nauci ce valjda na " fakultetu "
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ja nznm,ja sam tek pocela da ucim..........
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ivanna Kraljica napisao:a hoce li da boli to ciscenje desnih kavitronom,i kako to izgleda istaj eto i ta kompletna terapija,sta spada tu
To je ultrazvucno ciscenje kamenca. Ja reko kompletna terapija mislim sirok je to pojam. Od zavisnosti od toga kakava je ta upala, koji je tip upale desni (gingivitisa) itd itd itd. Cisnjece desni ultrazvukom kada su desni upaljene zna da bude neprijatno a i bolno. Ali uvek mozes da dobijes anesteziju ako zelis. Inace nije to neki bol koji ne moze da se podnese. Kada se desni dovedu u red dalje redovno ciscenje nije bolno osim ako bas nemas neke dzepove. Sve u svemu to je nesto sto se mora.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

vlada014 napisao:jos kad bi studentbgd znao koji sve gingivitisi postoje, ne bi ovako samouvereno preko neta delio savete!!! nauci ce valjda na " fakultetu "
Zna studentbgd odlicno koje sve vrste gingivitisa postoje. Ova terapija najcesce resava problem. Ja nisam nigde napisao da ce da dobrom higijenom i posetom stomatologu uz terapiju kod stomatologa 100% resi problem. Ja sam napisao odakle da pocne. A na kraju sam napisao da u koliko problemi ne prodju nadje specijalistu parodontologije koji ce onda videti o kom se tipu gingivitisa radi i odluciti o terapiji.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

studentbgd napisao:
Ivanna Kraljica napisao:a hoce li da boli to ciscenje desnih kavitronom,i kako to izgleda istaj eto i ta kompletna terapija,sta spada tu
To je ultrazvucno ciscenje kamenca. Ja reko kompletna terapija mislim sirok je to pojam. Od zavisnosti od toga kakava je ta upala, koji je tip upale desni (gingivitisa) itd itd itd. Cisnjece desni ultrazvukom kada su desni upaljene zna da bude neprijatno a i bolno. Ali uvek mozes da dobijes anesteziju ako zelis. Inace nije to neki bol koji ne moze da se podnese. Kada se desni dovedu u red dalje redovno ciscenje nije bolno osim ako bas nemas neke dzepove. Sve u svemu to je nesto sto se mora.
Pa veruj nikakv bol ne podnosim,tako da cu traziti lokalnu,ali nznm dal i to ima gde kod nas,nznm ni ima li kod mog tomatologa,verovatno da ima,i aj znam da je to sirok pojam,to znaci ono pravi se terapija rastvorima itd itd,a u kom smislu neprijatno.....kog je ukusa to?????i da ne znas slucajno odprilike koja je cena toga????
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

studentbgd napisao:
vlada014 napisao:jos kad bi studentbgd znao koji sve gingivitisi postoje, ne bi ovako samouvereno preko neta delio savete!!! nauci ce valjda na " fakultetu "
Zna studentbgd odlicno koje sve vrste gingivitisa postoje. Ova terapija najcesce resava problem. Ja nisam nigde napisao da ce da dobrom higijenom i posetom stomatologu uz terapiju kod stomatologa 100% resi problem. Ja sam napisao odakle da pocne. A na kraju sam napisao da u koliko problemi ne prodju nadje specijalistu parodontologije koji ce onda videti o kom se tipu gingivitisa radi i odluciti o terapiji.
i ja sam tako razumela.........p.s.gde da nadjem tog specijalistu
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Post od zorankov »

studentbgd napisao: 3. Ispiranje hidrogenom 3%. I to obavezno hidrogenom 6% ne jacim ni slucajno. Muckas pa kad se stvori pena pljunes i tako dok skoro prestane da se stvara pena. Znaci bar jedno 5 puta da muckas i ispiras.

Jednom piše 3%, jednom piše 6%. Koji je podatak tačan?
Osim hidrogena, koja se još sredstva za ispiranja usta, kod upale desni, preporučuju?

Meni je preporučen "Curasept 212", ali je malo skup, oko 700 din., ima li nešto jeftinije? Ili nešto drugo?

Hvala unapre.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Izvinjavam se hteo sam da napisem 3% a nikako nesto jace recimo 6% jer ce jace moze da povredi sluzokozu usta. Pardon jos jednom.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

dobro,to sam skapirala i sama,mada ja koristim i alkohol kada nemam hidrogena i nisamprimetila da mise ista desilo...........je'l to sme???????msmd a se koristi alkohol,da znam.
odg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

zorankov napisao:
studentbgd napisao: 3. Ispiranje hidrogenom 3%. I to obavezno hidrogenom 6% ne jacim ni slucajno. Muckas pa kad se stvori pena pljunes i tako dok skoro prestane da se stvara pena. Znaci bar jedno 5 puta da muckas i ispiras.

Osim hidrogena, koja se još sredstva za ispiranja usta, kod upale desni, preporučuju?

Meni je preporučen "Curasept 212", ali je malo skup, oko 700 din., ima li nešto jeftinije? Ili nešto drugo?

Hvala unapre.
ozosept roze rastvor onaj u razmeri 5:1 ja samga koristila,dobar je.pet puta dnevno,po 5 minuta,ni sekund manje,i kosta do 200 din..................moze i gingival gel........
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Ivanna Kraljica napisao:
zorankov napisao:

Hvala unapre.
ozosept roze rastvor onaj u razmeri 5:1 ja samga koristila,dobar je.pet puta dnevno,po 5 minuta,ni sekund manje,i kosta do 200 din..................moze i gingival gel........
i hidrogen od 3%,alisamo na mestima gdese raskvari priciscenju koncem.........
Odgovori