strah od stomatologa
strah od stomatologa
Neobjasnjiv strah.... Fobija! Kako ga pobijediti???

Mislim da nema adekvatnog saveta za strah od stomatologa,ali smatram da posle odredjenog vremena koje provedes u "famoznoj stolici" strah postaje beznacajan,da u stvari ni sam ne raspoznas kada i kako si to prevazisao/la.Naravno da naglasim da je neophodno potpuno poverenje u svog stomatologa i da se osecas prijatno i opusteno u njegovoj ordinaciji.Ja sam imala tu"nesrecu" da sam redovan posetilac stomatoloskih ordinacija od "malih nogu"(osnovne skole),naravno bilo je potrebno vreme da nadjem "pravog zubara" ali danas mi odlazak ne predstavlja ni najmanji problem(ponekad finansijski
)
Najbitnija stvar je da ne gledas na to tragicno,u sustini sta je strasno?????????malo boli,ma daj dobijes anesteziju i gotovo.A osecaj kada bol nestane,ne moze da se poredi ni sa cim,koje olaksanje.
Gledaj to sa vedrije strane,samo pomisli na lepotu osmeha,pa mislim da se isplati sedenje i vise sati u "toj stolici"zar ne?
Samo hrabro,za par godina neces se ni secati "ovog problema"

Najbitnija stvar je da ne gledas na to tragicno,u sustini sta je strasno?????????malo boli,ma daj dobijes anesteziju i gotovo.A osecaj kada bol nestane,ne moze da se poredi ni sa cim,koje olaksanje.
Gledaj to sa vedrije strane,samo pomisli na lepotu osmeha,pa mislim da se isplati sedenje i vise sati u "toj stolici"zar ne?

Samo hrabro,za par godina neces se ni secati "ovog problema"